Sari la conținut

Transformator (tensiune necunoscuta)

Florin_dioda

Postări Recomandate

Am luat de pe niste placi vechi trei transformatoare. Nu-mi mai merge multimetrul asa ca nu am cu ce sa le masor tensiunile. Dar unul din ele are o eticheta pe care scrie grosimea litei si numarul de spire.

post-17100-0-90688300-1344155161_thumb.jpg

post-17100-0-52778100-1344155172_thumb.jpg

- Imi puteti spune cam ce tensiuni ar putea iesi in secundar?

- Unde aplic 220V? La 1 si 3 (2 GND)?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acele transformatoare mai mult ca sigur sunt transformatoare de semnal, deci nu cred ca puteti sa le aplicati 230Vac, doar daca au fost concepute sa lucreze la o asemenea tensiune, dar ma indoiesc.

Ca sa aflati tensiunile nominale trebuie sa aveti un autotransformator si sa aplicati progresiv la una din infasurari o tensiune si sa masurati tensiunile celorlalte infasurari. La infasurarea careia ii aplicati tensiune de la autotransformator, ii masurati mai intai diametrul conductorului si pe masura ce cresteti tensiunea aplicata masurati si curentul prin acea infasurare, astfel incat cand ajunge sa respecte o densitatea de curent de 3A/mmp, masurati tensiunea aplicata a acelei infasurarii. Acea tensiune electrica se poate considera tensiunea nominala a infasurarii, iar la celelalte infasurarii masurati tensiunile redate. Curentul maxim suportat de celelalte infasurarii e proportional cu diametru conductorului din care au fost bobinate, luand etalon tot o densitate nominala de 3A/mmp. Deci, in functie de aceste date (masurate) se poate aprecia cu o exactitate destul de buna curentul electric maxim suportat de fiecare infasurare.

Link spre comentariu

Masoara cu o rigla sau subler, si posteaza dimensiunile miezului (lungime, latime si grosime pachet de tole).

Un calcul simplu e suficient pt a da raspuns la intrebarea ta.

Dupa codificare (RP-...), pare a proveni de la vechea uzina Electromagnetica.

Link spre comentariu

Nu este un transformator de retea. Numarul de spire nu e corelat cu sectiunea conductorilor. Nu trebuie sa fie legat la retea. Ar trebui verificat daca pachetul de tole nu cumva are intrefier. Codul RP de pe eticheta ar putea sa provina de la intreprinderea "Radio Po*****r" care nu facea numai aparate de radio.

P.S. N-am cenzurat eu numele intreprinderii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock