Sari la conținut

Reparatie+upgrade finali si testare amplificator DAS P1800

Postări Recomandate

Mi-a ajuns pe minute acest amplificator OLD SCHOOL, DAS P1800.

Cineva a incercat sa-l repare, a reusit, insa cam urita lucratura.

Toti finalii (20 buc) cit si prefinalii, au fost inlocuiti cu MJ21193+MJ21194 (SOA 2,5A/80V/1sec) , respectiv MJE15032+MJE15033, s-au inlocuit anumite rezistente incinse, sau subdimensionate, s-a inlocuit pe ambele radiatoare, padul siliconic cu folie de mica si pasta siliconica, pentru un mai bun transfer termic, s-a recalibrat biasul pe ambele canale si l-am bagat la teste.

Citeva particularitati:

Clasa AB.

Alimentare+/- 110Vcc.

Filtraj 15000uF/120Vcc pe fiecare rail.

Citeva poze:

Amp.jpg

Ch_1.jpg

Ch_2.jpg

Filtraj.jpg

Trafo.jpg

Trafo_2.jpg

Folie_siliconica.jpg

Mica_Pasta.jpg

Rad_1.jpg

Rad_1_detaliu.jpg

Rad_2.jpg

Si sa trecem si la teste.

Astept comentarii si parerile voastre.

Editat de DjLeco
  • Like 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4592-reparatieupgrade-finali-si-testare-amplificator-das-p1800/
Distribuie pe alte site-uri

A "cerut" aproape 50mA, astfel incit distorsiunile de racordare sa fie minime la 20Khz (pe la 30mA incepea sa se "lege" sinusoida) , eu i-am dat 65-75 mA ca sa fie perfect.

Insa am avut finalii imperecheati 5-10% pe structuri PNP-NPN, ii am din mai multe perechi , peste 50, din care selectez cind am nevoie .

Daca erau mai "diferiti" finalii intre ei, ma refer la factorul de amplificare, era posibil sa ceara un bias mai mare.

Editat de DjLeco

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock