Sari la conținut

Probleme Web Design

Florin_dioda

Postări Recomandate

Am deschis acest topic pentru ca m-am lovit de o problema si pentru ca de acum inainte, daca voi mai avea alte nelamuriri am sa postez aici.

Problema mea este urmatoarea:

Vreau sa fac vizibile tagurile html in pagina web, la fel cum sunt vizibile si tag-urile care apar in acest text. (Cele cu rosu). Era o eticheta speciala pentru asa ceva...foarte simplu de utilzat...avea decat 4 litere; dar am uitat-o, iar pe google nu o mai gasesc sa dau cu tunu'... wallbash.gif . Am incercat si cu <pre> </pre> ...nu a mers. Daca stiti cumva un tag bun pentru asa ceva, sau daca se poate face ceva folosind css, astept orice raspuns.

Multumesc anticipat! thanksjap.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Folositi codul :

<textarea rows="6" cols="50" class="example-code" onclick="this.focus();this.select()"> Cod HTML intr-o pagina HTML: <a href="http://www.tehnium-azi.ro">Tehnium Azi</a> </textarea>

unde:

- rows="6" inseamna numarul de randuri vizibile in fereastra de afisare a codului;

- cols="50" este latimea ferestrei in numar de caractere luand in considerare si grosimea meniului derulant din partea dreapta;

- class="example-code" reprezinta clasa de afisare a ferestrei (in exemplu de mai sus o bordura de 1px de jur imprejur).

- onclick="this.focus();this.select()", parmise dar nu sunt 100% sigur, reprezinta modul si proprietatile de selectare a textului.

Numai bine

Link spre comentariu

Multumesc...de retinut...dar intr-un final am gasit o metoda mult mai usoara:

<head> </head> este echivalent cu <head> </head>

Adica < = < si > = >

Sunt multe alte simboluri care nu apar pe tastatura ce pot fi scrise cu codul ASCII(chiar si cele ce apar).

Am gasit aici niste coduri; sper sa fie de ajutor celor ce se ocupa cu chestii dastea'. :derisive:

http://www.web-source.net/symbols.htm

Am o curiozitate:

Lucrez de ceva timp la un site (am reusit sa fac decat o pagina :wallbash: ), dar chiar si cu atat, sunt foarte multumit de cum arata. Dar am o MAAARE problema: compatibilitatea cu celelalte browsere. Pagina este realizata predominant cu coduri CSS3 (compatibil doar cu versiunile cele mai noi ale browsere-lor si aproape necompatibil cu IE <<vechea problema>>) dar merge perfect in Mozila. Asta e problema...doar in Mozila. Am reusit sa o fac sa arate foarte bine si cel mai necaz imi e ca am nascocit o metoda de a face un DropDownMenu cu efecte de tranzitie si toate cele doar cu CSS3, de n-ai crede ca nu are un scripturi, dar nu merge decat in Mozila.

Ideea este urmatoarea...este vreun program ceva saaauuu... eu stiu...vreun convertor CSS >>> JavaScript pentru a-l putea face compatibil cu celelalte borwsere? Am fugit de JavaScript ca de ciuma...ca am stiut ca e greu...da'...tot nu am scapat. M-am apucat sa-l invat, dar e foarte greu. Am noroc ca stiu ceva ceva C++ si seamana.

Editat de Florin_dioda
Link spre comentariu

Am observat ca si acest site este realizat cu CSS3. Cum l-ati facut compatibil cu celelalte browsere?

Acel border radius este compatibil doar cu Chrome si Opera in totalitate, iar in rest, IE9+, Firefox 4+, Safari 5+. Ca sa nu mai vorbesc de box shadow???

.post-17100-0-33417700-1342721346_thumb.jpg

Editat de Florin_dioda
Link spre comentariu

Din punctul de vedere a design-ului CSS/HTML, acest site e mult mai complex decat o uzuala pagina web scrisa in html. Apoi, ceea ce ai vrut sa redai in imaginea de mai sus, acel cod CSS, nu este reprezentat in totalitate asa cum se ragaseste in fisier. Si nu e important numai acel cod.

Am reprezentat mai jos partea din unul din fisierele CSS care corespunde cu bara din pagina index care te intereseaza:

.maintitle {
background: #444 url('{style_images_url}/maintitle.png') repeat-x 50% 50%;
color: #fff;
text-shadow: rgba(0,0,0,0.25) 0px -1px 0px;
padding: 13px;
font-size: 12px;
font-weight: 300;
-moz-border-radius: 4px;
-webkit-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;
-webkit-box-shadow: rgba(0,0,0,0.25) 0px 0px 0px 1px inset, rgba(0,0,0,0.3) 0px 1px 3px, inset rgba(255,255,255,0.2) 0px 2px 0px;
-moz-box-shadow: rgba(0,0,0,0.25) 0px 0px 0px 1px inset, rgba(0,0,0,0.3) 0px 1px 3px, inset rgba(255,255,255,0.2) 0px 2px 0px;
box-shadow: rgba(0,0,0,0.25) 0px 0px 0px 1px inset, rgba(0,0,0,0.3) 0px 1px 3px, inset rgba(255,255,255,0.2) 0px 2px 0px;
overflow: hidden;
margin-bottom: 5px;
}

h3.maintitle{ font-weight: bold; }

.maintitle a { color: #fff; }

.collapsed .maintitle {
opacity: 0.2;
-moz-border-radius: 4px;
-webkit-border-radius: 4px;
border-radius: 4px;
}

.collapsed .maintitle:hover { opacity: 0.4; }

.maintitle .toggle {
visibility: hidden;
background: url('{style_images_url}/cat_minimize.png') no-repeat;
text-indent: -3000em;
width: 32px; height: 22px;
margin: -5px -5px -10px 0;
display: block;
outline: 0;
}

.maintitle:hover .toggle { visibility: visible; }

.collapsed .toggle {
background-image: url('{style_images_url}/cat_maximize.png');
}

.category_block.collapsed .border{ opacity: 0; }

Acum, problema de compatibilitate cu browserele web nu tine numai de codul CSS ci si de modul de scriere a template-ului. Dar chiar si asa, mai ales daca folosesti elemente CSS3, asa cum foloseste acest site, pe un browser web mai vechi nu o sa poti sa faci site-ul sa fie redat corespunzator (mai ales efectele de transparenta a unor imagini etc). Desi, in cazul site-ului Tehnium Azi, am auzit sau citit si vorbe care spuneau ca ar fi bine sa fi fost site-ul optimizat pe IE6, 7... Sa stiti ca acest lucru nu se poate face fara a renunta la anumite, sa le zic, "efecte speciale". SI nu prea isi are rost, cu atat mai mult cu cat in urmatorii ani multi utilizatori vor renunta la utilizarea variantelor de browsere web vechi, care sunt uneori destul de inutile.

Si un alt exemplu: de vreo o luna de zile incerc sa repar o mica problema de compatibilitate a pagini index a site-ului Tehnium Azi, pagina unde sunt afisate ultimile articole etc. In browser-ul IE8 nu am reusit in niciun fel sa aduc denumirea articolului si data/numele autorului in partea stanga, sa fie aliniate corect ca in IE9, desi codul e destul de simplu si clar. Numai in IE8 pur si simplu nu vrea. Dar mai caut solutii.

Numai bine

Link spre comentariu

a:link {color: #001715;}

a:visited {color: #001715;}

a:hover {color: #001715; text-shadow: 0 0 5px #00B6EA;}

a:focus {color: #001715;}

a:active {color: #FFF;}

.bg

{

background-image: url("BG.png");

background-attachment: fixed;

}

#trcont

{

position: absolute;

text-align: center;

line-height: 30px;

overflow: hidden;

width: 110px;

height: 30px;

border-radius: 10px;

moz-border-radius: 10px;

webkit-border-radius: 10px;

o-border-radius: 10px;

background:

-moz-linear-gradient(top, #A5F700, #649600);

-webkit-linear-gradient(top, #A5F700, #649600);

-o-linear-gradient(top, #A5F700, #649600);

transition: height 0.5s;

-moz-transition: height 0.5s;

-webkit-transition: height 0.5s;

-o-transition: height 0.5s;

box-shadow: 5px 5px 5px rgba(182,234,0,0.2);

-moz-box-shadow: 5px 5px 5px rgba(182,234,0,0.2);

-webkit-box-shadow: 5px 5px 5px rgba(182,234,0,0.2);

}

#trcont:hover

{

height: 300px;

}

.HrMenu

{

margin: 0;

width: 90px;

height: 1px;

color: #AAFF00;

}

Am postat aici prima parte din CSS-ul paginii ca exemplu. Nu am sesizat diferente (de formulare ma refer) intre exemplul dumneavoastra si cel postat acum de mine. Imi scapa ceva?

Editat de Florin_dioda
Link spre comentariu

Asa cum am scris mai sus, nu conteaza cand te bine ati scris CSS-ul, ci si modul cum ati scris template-ul (partea cu div-uri....), stiti la ce ma refer. Deci postati si acea parte ca sa putem face o analiza obiectiva.

Link spre comentariu

Asa arata in IE

post-17100-0-16548400-1342780227_thumb.jpg

Asa arata in Chrome:

post-17100-0-99234000-1342780247_thumb.jpg

Si sa inteleg ca ati mai adaugat un div care contine toata pagina? Am observat ca i-ati atribuit clasa pentru background: ???

post-17100-0-97368900-1342780318_thumb.jpg

Multumesc de ajutor!!!

Dar am ajuns la o concluzie:

Nu ai nici o sansa sa faci un site fara JavaScript (asta pentru ca este singura metoda prin care il poti face compatibil cu toate browserele). Prin urmare, continui sa invat JavaScript, si renunt la CSS3. Pana acum am mers pe ideea ca zilnic apar update-uri ale browserelor si pana cand voi termina site-ul browserele vechi vor disparea. Dar nu e chiar asa, mai ales IE...abia ultimele versiuni sunt compatibile cu CSS3.

Numai bine!

Link spre comentariu

Nu trebuie sa renuntati la CSS3 ci trebuie sa impletiti JavaScript, CSS si HTML, astfel incat paginile web pe care le veti creea sa fie afisate corect de cat mai multe browsere web. Retineti asta.

Editare ulterioara: Orientati-va catre CMS-uri pe care sa le modificati. E mult mai simplu si profesional asa.

Numai bine

Link spre comentariu

Nu am zis ca renunt detot la CSS, ci doar la codurile noi care nu sunt compatibile cu majoritatea browser-elor. Exemplu: box-shadow, gradient, rgba, transition, border-radius...etc. Pe aceste voi incerca sa le inlocuiesc cu JavaScript. :book2:

Multumesc pentru sfaturi! :thanksjap:

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Am resolvat in mare parte problema compatibilitatii CSS3 cu IE 6/7/8, dar nu gasesc sub nici o forma filtre pentru border-radius. Am gasit tot felul de htc-uri, pe care le lauda toti. La mine nu merg. Imi trebuie vreun plugin ceva ca sa vada fisierele htc?

Astept variante.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock