Sari la conținut

Sonorizare BAR / PUB

Postări Recomandate

Buna

Nu de mult am gasit si eu acest forum si ma gandeam ca ma poate ajuta cineva pe aici.

Deci, ma gandesc sa deschid un mic bar / pub. Suprafata undeva la 150 mp.

As vrea sa am un sistem audio care sa sune destul de ok, adica sa faca fata la acel spatiu in care este mobilieru (bar, canapele, etc) plus undeva intre 50-100 persoane.

Eu ma gandeam la 4 sateliti si 2 basi iar "configuratia" ar fi asta.

Laptop (il am deja)

Controller: Numark MixTrack Pro

Amplificator: 2 x JB Systems VX 400

Sateliti: 4 x Yamaha AX12

SubWoofer: 2 x OMNITRONIC BX-1550

Si un Crossover JB Systems XO2.4

1. O parere despre configuratia sistemului audio?

2. Se pot lega 4 sateliti pe un amplificator cu 2 iesiri?

3. Stiti ceva mai bun la pretul asta de aproximativ 8000 ron?

Astept raspunsuri.

Multumesc

Editat de donpetru
E suficient sa postati denumirea produselor pentru ca stie lumea unde sa le gaseasca
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4578-sonorizare-bar-pub/
Distribuie pe alte site-uri

1. O parere despre configuratia sistemului audio?

2. Se pot lega 4 sateliti pe un amplificator cu 2 iesiri?

3. Stiti ceva mai bun la pretul asta de aproximativ 8000 ron?

1. Se poate si mai bine in acelasi pret.

2. Se pot conecta "4 sateliti" la un amplificator audio stereo (de regula incinte acustice cu impedanta de 8 Ohmi, cate doua in paralel pe iesirea unui canal).

3. In primul rand va recomand sa schimbati amplificatorul audio. Apoi, aveti mai multe solutii din care trebuie sa alegeti una:

a) o sonorizare care are la baza un powermixer si patru fullrange, plus doua subwoofere active.

b) o sonorizare cu un amplificator audio de putere pe 4 canale, patru fullrange, un mixer audio si un amplificator audio stereo cu crossover si doua subwoofere pasive;

c) o sonorizare cu doua amplificatoare stereo, un mixer DJ, patru fullrange, crossover si doua subwoofere active;

d) o sonorizare cu patru fullrange active, un mixer DJ (eventual cu wireless), doua subwoofere active

e) o sonorizare cu patru fullrange active, un mixer DJ (eventual cu wireless), doua subwoofere pasive si doua amplificatoare audio, fiecare conectate in punte pe propriul subwoofer.

In functie de buget veti alege una din cele cinci optiuni de mai sus. Personal va recomand o solutie ("putin low cost") care conduce - in functie de modul de amplasare a incintelor - la o densitate sonora mai mare pe ringul de dans si putin mai mica in restul "pub-ului". E o solutie tipizata cu un raport pret/performanta bun care tine cont de o anumita dispunere a boxelor audio in incinta pub-ului. Solutia se poate descrie corect daca imi aratati o schita care sa contina design-ul interior a pub-ului. Deci, reveniti cu acea schita si dupa aceea o sa va prezint o solutie tehnica de sonorizare care se incadreaza in acei 8000 lei, desi ar fi bine sa aveti macar 10000lei.

numai bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4578-sonorizare-bar-pub/#findComment-41815

Mersi de informatii.

As merge pe varianta asta:

"c) o sonorizare cu doua amplificatoare stereo, un mixer DJ, patru fullrange, crossover si doua subwoofere active;"

Intrebare: am nevoie de mixer daca folosesc Laptop + controller? Nu vreau microfoane sau alte chestii. Doar muzica si atat.

Dupa cum spuneam, suprafata ~100 mp poate chiar mai putin.

Schita nu este la scara. Locul este la subsol, o baie si 2 camere.

post-17378-0-12997900-1342464273_thumb.jpg

Editat de m0fo
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4578-sonorizare-bar-pub/#findComment-41819

Era bine niste cote aproximative pe schita respectiva. Asa cum arata schita PUB-ului e mult mai bine sa utilizati 8 incinte acustice de putere mai mica dar de 8 ohmi care sa poata sa fie configurate cate doua in paralel pe iesirea amplificatoarelor audio.

In schita de mai jos va recomand sa achizitionati incintele Peavey cu woofere de 12inch (in functie de dimensiunile reale ale PUB-ului puteti reduce nr. incintelor la 6) iar pe partea de amplificare puteti opta catre o solutie stereo sau quadro asa cum v-am aratat in schita. Iar daca vreti sa renuntati la mixer, sa stiti ca nu e tocmai o alegere potrivita pentru ca trebuie sa aveti in vedere si faptul ca amplificatoarele necesita o amplitudine anume a semnalului audio pe intrare. Pe de alta parte, solutia prezentata mai jos am gandit-o in asa fel in cat sa puteti obtine un SPL acceptabil in incaperi fara a fi nevoit sa suprasolicitati difuzoarele sau sa lucrati cu amplificatoarele audio in clip. Deci, e o solutie aerisita cu multiple avantaje, unul din acestea fiind siguranta sporita in functionare.

Bineinteles, e doar o solutie care se mai poate cizela pe ici, pe colo.

schita BAR.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4578-sonorizare-bar-pub/#findComment-41820

Eu as face altfel ca sa iesi mai ieftin la pret, as folosi doua fullrange de 15inch in camera din stanga iar in bar doua de 12inch sau chiar doua de 15inch. Daca vrei sa folosesti subwoofer, cred ca e suficient unul puternic in camera din stanga pub-ului, dar te rupe la buzunar. Fara o mie de euro, un subwoofer de calitate nu prea ai cum sa cumperi. Alea sub 1000lei sunt bombe, nu subwoofere.

E faina ideea cu amplificatoarele audio pe patru canale. Daca alegi solutia mea trebuie sa cumperi numai un singur amplificator pe patru canale, nu doua. Sau, poti sa cumperi doua stereo dar in niciun caz tilibombe JB Systems VX 400. Mai bine iti cumperi doua Beringher EP400 si e de o mie de ori mai bine, sau Yamaha, sfatul admin-ului, ca sa ai ce povesti la nepoti.

Multi care isi deschid pub-uri, sau baruri/disco, baga mai putin bani in sonorizari, pentru ca daca nu ii merge afacerea, se gandesc ca nu are rost sa arunce o caruta de bani. Dar oameni vin in pub sa asculte muzica si nu bubuituri, asa ca mai bine alegi o sonorizare ca lumea si dupa aceea iti merge si afacerea.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4578-sonorizare-bar-pub/#findComment-41821

Decat un crossover low cost mai bine folositi un subwoofer activ sau un tandem subwoofer si amplificator audio, unde amplificatorul are incorporat un filtru activ HighCut pe fiecare canal. De regula, si va spun asta dintr-o observatie practica indelungata, un crossover este mult mai important in aplicatii mobile, de formatie, unde trebuie sa te deplasezi in diverse locuri si trebuie sa acorzi sonorizarea cu specificul fiecarui loc, regland corespunzator faza subwoofer-ului si nu numai frecventa de taiere a sa. Dar asta nu e cazul dvs.

Asta nu inseamna ca nu puteti apela la asa ceva (la o solutie cu crossover), dar decat sa faceti asta, mai bine distribuiti bani crosover-ului pe cumpararea celorlalte elemente necesare sonorizarii dar de mai buna calitate. Niste amplificatoare audio cu filtru activ incorporat low si high, si experienta alegerii unor subwoofere pasive de calitate, cu tot cu pozitionarea corespunzatoare a acestora, poate conduce la realizarea unui rezultat mai mult decat multumitor, fara sa apelati la crossover.

Am observat mai sus ca sunteti in cautarea unei solutii de sonorizare relativa ieftina. Incercati sa evitati solutiile low cost de amplificatoare audio care se invart in jurul unor sume de 300Euro (mai mult sau mai putin). Spre exemplu, un amplificator Yamaha P7000S e mai mult decat suficient sa puna in miscare patru fullrange ca cele exemplificate mai sus (ma refer la varianta cu woofere de 15inch). Acest amplificator poate fi setat sa redea gama de frecventa necesare incintelor fullrange. Dupa aceea, in cazul subwooferele, tinand cont si de distanta acestora fata de sursa de semnal, v-as recomand sa cautati niste subwoofere active dar sunt foarte scumpe. De fapt, un subwoofer pasiv de calitate (500...600W) costa aproximativ 400-500Euro. Intr-un pub e nevoie de niste subwoofere puternice care sa puna in evidenta joasele si atunci cand aveti peste 50 de persoane si toate vorbesc. Deci, nu va cumparati jucarii, asemenea celor exemplificate de dvs. in primul post. Mi-a spus cineva din Bacau, parmise, ca suna foarte bine subwoofer-ul S18-600W comercializat de o firma binecunoscuta in Romania, de la Iasi. Ar fi o varianta, care va ajunge circa 350 Euro/buc.

Oricum, ideea e ca trebuie sa aveti disponibili putin peste 10mii lei. Stiu ca nu e usor dar compromisurile, mai devreme sau mai tarziu, o sa va faca sa cheltuiti mai multi bani. Si nu de multe ori se intampla sa se defecteze ceva cand ne lumea mai draga, cum spune o vorba veche din popor. Acum nu stiu ce durata de viata preconizati sa aiba afacerea cu pub-ul, dar daca nu va ganditi la cine stie ce ani, atunci nu trebuie sa culpabilizam solutia achizitionari unor incinte mai ieftine, de genul celor Bluetech sau asemenea.

Deci, precum vedeti, decizia achizitionarii unui sistem de sonorizare pentru pub tine cont de mai multe aspecte, nu numai de aspecte tehnico-economice ci si asazis de fezabilitate.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4578-sonorizare-bar-pub/#findComment-41848

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock