Sari la conținut

Postări Recomandate

Buna,

Detin un sistem 5.1 AltecLansing FX5051. Pe perioada cat era in garantie, unul dintre sateliti (satelitii sunt prevazuti cu difuzor separat pentru medii si inalte) s-a defectat pentru ca difuzorul de medii nu mai functiona. Am observat aparitia unei mici umflaturi pe membrana difuzorului. Satelitul a fost inlocuit de service si totul bine si frumos pana recent cand am constatat ca alti doi sateliti prezinta cate o umflatura pe membrana difuzorului de medii iar acesta nu mai functioneaza in nici unul din cei doi sateliti.

Am cateva intrebari:

- care poate sa fie motivul pentru defectarea lor (volumul sunetului sigur nu este, pentru ca sistemul functioneaza la maxim 40% din puterea lui cateva ore pe zi)?

- ce reprezinta respectivele umflaturi de pe membrana? Se pot cumva repara?

- gasesc undeva difuzoare pentru inlocuire cu specificatiile: diametru 40 mm, power 12W@ 4 ohm (detalii aici http://www.alteclansing.com/content/ebiz/alteclansing/resources/images/sellsheet/fx5051_sellsheet.pdf)

Va multumesc!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4563-probleme-alteclansing-fx5051/
Distribuie pe alte site-uri

Mda.. ar fi fost util un multimetru pentru masurarea rezistentei ohmice a bobinei difuzorului "de medii". Am vazut mai sus ca ati postat o imagine cu un satelit desfacut, as dori sa-mi spuneti cum este realizata "legatura" dintre difuzorul de medii si cel de inalte in satelit ? Eventual, daca nu puteti identifica tipul componentelor, postati o imagine mai detalita din care sa reiasa componentele si legatura acestora cu cele doua difuzoare din satelit.

In aceea ce priveste acea umflatura, din imaginile postate, se pare ca a fost provocata de legatura bobinei aflata in spatele membranei. Daca e asa si rezultatul rezistentei ohmice este nul sau infinit, atunci trebuie sa inlocuiti acele difuzoare (foarte probabil numai difuzorul de medii).Dar mai reveniti cu informatiile cerute anterior inainte de a ma pronunta.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4563-probleme-alteclansing-fx5051/#findComment-41709
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock