Jump to content
Sign in to follow this  
Genovix

Comanda motoare de la distanta

Recommended Posts

Se da urmatoarea problema:

 

- in locul de amplasare A exista un circuit de automatizare care actioneza niste separatoare de 20kV la de la distanta prin intermediul unor motoare (tipu constructiv al acestora va trebui adoptat ulterior, deci astept cateva propuneri, solutii in acest sens);

 

- in locul de amplasare B se va confectiona un pupitru de comanda pentru actionarea de la distanta a separatoarelor. Acest loc este in incinta unei statii electrice.

 

- distanta dintre punctele A si B este aprox. 2,5Km.

 

Firma la care lucrez urmeaza sa proiecteze si sa construiasca placile electronice. Momentan analizam metoda de comunicatie cea mai potrivita si sigura intre cele doua pct. A si B. Deci, nu suntem hotarati in privinta asta. Exista posibilitatea de comanda prin cablu de c-da sau prin eter. Nu sunt hotarat care metoda de comanda sa o aleg, initial ma gandisem la o alternativa prin interfata RS-485 dar distanta maxima e 1,2Km.

 

Astept propuneri in vedere telecomandarii separatoarelor trifazate de 20kV.

 

orice idee sau punct de vedere este binevenit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hm.. dupa modul cum ati expus problema, solutia exista pe masa, dar se pare ca nu o vedem. Bineinteles ca cea mai sigura si comoda solutie e sa folositi "o telecomanda GSM". Alte solutii, vechi, nu isi au rostul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca intre A si B exista o retea electrica de joasa tensiune (3 x 220 V) se poate comunica prin aceasta retea. Pe vremuri am facut un asemenea sistem de comunicare intr-o statie electrica mare. Semnalul (FSK, ~ 9 kHz), trece usor dintr-o faza in alta. Prin retelele de inalta tensiune (110 - 220 kV), mai putin ramificate, se fac comunicatii RF pe distante de sute de kilometri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pana in prezent am reusit sa comand in camp deschis relee aflate la 1,6 km, si asta dupa ce beneficiarul platise pentru 1 km. distante mai mai se pot realiza, in functie de buget. Cred ca aici este prima intrebare pentru solutionarea problemei!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.