Jump to content

Recommended Posts

a cumparat cineva magneti ptr. vreun generator eolian , de unde si cum a platit? as putea rebobina un delco de motocicleta ptr. un generator eolian?

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut

incearca sa intelegi ce este un generator si cum trebuie sa fie in proiectul tau

conteaza puterea ,conteaza turatia minima si maxima .ce fel de tensiune vrei sa obti si cum o pastrezi.

in varianta profesionala generatorul debiteaza pe un regulator de incarcare ,acesta incarca acumulatori de o anumita tensiune si curent si mai departe un invertor si el calibrat pe puterea folosita.

casa te joci incearca cu un alternator de auto -12v .poti sa faci un rotor din aluminiu in locil bobinei ,pastrind cotele ,in care sa pui magneti permanenti prin crestare si lipire .magneti poti folosi de la usile de sertare ,partea care iese catre bobina sa fie cu polaritate alternativa adica un magnet cu N urmatorul cu S .incearca 6-8 magneti .tensiunea este la iesire alternativa .trebuie redresata si pusa pe un acumulator.e nevoie de un multiplicator de turatie de la elice la alternator.mai gindestete si pune pe hirtie si un calcul al puterilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magnetii Nd-Fe-B se pot cumpara cel mai simplu si ieftin direct de la firmele chinezesti de pe Internet. Plata se face prin transfer bancar in USD, iar coletul vine repede. Mai multi romani si-au luat magneti si au ramas cu ei fara sa-i mai foloseasca. Se dau anunturi de vanzare a lor pe Internet. Pentru un generator eolian procurarea magnetilor este ultima problema. Mai intai trebuie cautat amplasamentul, apoi trebuie proiectata constructia instalatiei eoliene, iar la urma rezulta parametrii generatorului electric. Utilizarea acestui tip de magneti nu este singura solutie, ba uneori nici nu este cea mai buna. Randamentul unui generator electric (raporul intre puterea electrica produsa si energia mecanica consumata)nu depinde de materialul magnetilor. Cele mai performante instalatii eoliene au generatoare trifazate fara magneti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pot cumpara si din Romania la preturi convenabile.

De exemplu pe http://magnetiputernici.ro/ oferta pentru magnetul neodim N42 cu dimensiunea 40x20x10 mm Forta 25 Kg - 29 lei .

Oferim discount in functie de cantitatea cumparata :

10 % - intre 5 si 9 buc, 15 % - intre 10 si 19 buc, 20 % - intre 20 si 39 buc, 25 % -intre 40 si 79 buc, 30% - de la 80 buc

Edited by magnetiputernici

Share this post


Link to post
Share on other sites

Utilizarea acestui tip de magneti nu este singura solutie, ba uneori nici nu este cea mai buna. Randamentul unui generator electric (raporul intre puterea electrica produsa si energia mecanica consumata)nu depinde de materialul magnetilor. Cele mai performante instalatii eoliene au generatoare trifazate fara magneti.

Pana la puteri de ordinul Kw, la eoliene, se folosesc exclusiv generatoare cu magneti permanenti, de regula neodimyum, pentru dimensiuni si greutati reduse a generatoarelor. Poate si de aceea pretul acestora a crescut atat de mult.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magnetoul de motocicleta se poate rebobina in functie de tensiunea dorita,insa trebuie sa ajungi la min 800-1000 r/min pentru eficienta,majoritatea au undeva la 300-350w.

In ce priveste magnetii, am comandat pe http://www.euromagnet.ro/produse/magneti-neodim/ sa modific un alternator de masina insa am avut rezultate mult sub asteptari si am abandonat,magnetii stau neutilizati.

Atentie la coletele din China,firmele de curierat solicita un certificat vamal fara de care nu-ti elibereaza coletul,intereseaza-te!

Share this post


Link to post
Share on other sites

cauta doi magneti de la difuzoare vechi care sa se incadreze in locul bobinei de la rotorul unui alternator auto .

bineinteles trebuie sa si il poti demonta si monta la loc .

in rest lasal asa cum este tu doar invartel vezi tu cum si ai sa vezi ca produci curent electric

apoi stabilizezi tensiunea care iti trebuie si iti incarci acumulatorii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt astfel de masini electrice gata facute la un pret rezonabil 200 eur 5oow si merg la turatii mici, au multe perechi de poli se gasesc si aici, vezi anunturi, din china e problematic ca sunt destul de mari si grele.

 

 Atentie la secound hand aduna span si sunt greu de curatit. proba ca se invarte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.