Sari la conținut

Calculatoare zgomotoase

titi

Postări Recomandate

recent mi-am cumparat sau altfel spus mi-am schimbat configuratie vechiului meu calculator. ce vreau sa va spun: este faptul ca am observat ca calculatoarele (adica PC-urile noastre) pe masura ce le cresc performantele devin din ce in ce mai zgomotoase

Tocmai ma gandeam sa termina amplificatorul ala de care vorbeam si am observat ca PC-ul meu face zgomot nu gluma! Acum va intreb sunt ceva solutii care sa faca ca zgomotul sa nu fie asa de predominant. Am o combina muzicala care consuma ceva (de asta vreau sa-mi fac si amplificatorul) dar ma inerveaza ca cand ascult muzica incet zgomotul PC-ului devine chiar suparator. Exista vreo solutie pe undeva, poate ati citit pe undeva ceva, ca sa mai domoleasca din zgomotul PC-ului sau ce as putea sa fac ???? Sa nu imi spuneti sa-l mut in camera celalta pt ca nu se poate si nici nu accept. :g7:

:m3:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ca cand ascult muzica incet zgomotul PC-ului devine chiar suparator. Exista vreo solutie pe undeva, poate ati citit pe undeva ceva, ca sa mai domoleasca din zgomotul PC-ului sau ce as putea sa fac ???? Sa nu imi spuneti sa-l mut in camera celalta pt ca nu se poate si nici nu accept.

Calculatoarele mai performante presupun o racire pe masura.Deci inerent,un zgomot mai mare.

Ca si comparatie, un amplif de 400W necesita un radiator mai mare si eventual niste ventilatoare, pe cand unul de 50 W nu chiar atata .

Link spre comentariu

Trebuie mentionat aici ca "zgomotul" a aparut ca un efect rezultat in urma unei miniaturizari excesive a circuitelor (care fiind mai mici necesita in multe cazuri o racire fortata a lor, racire care presupune existenta unor aparate cu zgomot de functionare propriu care se aduna cu cel al sistemului, adica a PC-ului). In al doilea rand, in procesul de fabricatie a microprocesoarelor, arhitectura lor necesita un control cat mai precis prin intensitatii de curent relativ mari coroborate cu nivele de tensiune reduse. Un motiv de adoptare a tensiunilor de alimentare reduse a procesoarelor a fost si acela de eliminarea sau diminuare a cuplajelor parazite dintre nivele (structuri), cuplaje care sunt mult mai evidente si influenteaza mai mult arhitectura daca alimentarea microprocesorului s-ar fi efectuat la o tensiune mai mare (spre exemplu, mai mare de 12V - s-ar fi limitat aici si nivelul minim al tehnologiei de realizare folosite- 12um....etc). Toate acest aspecte de compatibilitate electrica a PCB-ului sunt influentate in mod decisiv si de frecventa de lucru.

Diminuarea zgomotului produs de PC-uri este oarecum limitat de necesitatea eliberarii in timp util a caldurii degajate de circuitele acestuia. O metoda ar fi: carcasa PC-ului sa fie plasata intr-o incinta apropiata camerei de lucru. De fapt aceasta metoda este aplicata in cazul server-elor si este cea mai folosita in ziua de azi. In cazul calculatoarelor personale, problema nu este atat de importanta doar daca PC-ul de acasa este ori "super dotat" ori este compus din mai multe sisteme de racire (ventilatoare, care de regula nu sunt pe rulmenti). Momentan solutii in privinta diminuarii zgomotului vreau sa va spun ca nu exista sau daca exista nu sunt eficiente in totalitate.

In nici un caz NU va recomand sa va izolati fonic carcasa PC-ului deoarece acest lucru impiedica evacuarea in timp util a caldurii produse de hard-ul PC-ului si poate, in proportie de peste 50%, sa conduca la defectarea mult mai rapida a acestuia.

Link spre comentariu

da, de fapt zgomotul ala il reclam.

Daca il tineti pe masa,ati putea sa-l puneti sub ea,va diminua zgomotul,acesta fiind transmis si prin vibratii,placa mesei jucand rolul de radiator acustic.

post-9-1197293309_thumb.jpg

Link spre comentariu

In nici un caz NU va recomand sa va izolati fonic carcasa PC-ului deoarece acest lucru impiedica evacuarea in timp util a caldurii produse de hard-ul PC-ului si poate, in proportie de peste 50%, sa conduca la defectarea mult mai rapida a acestuia.

Chiar ma gandeam la asta dar bine ca mi-ati spus sa nu o fac, altfel riscam sa stric PC-ul.

Daca il tineti pe masa,ati putea sa-l puneti sub ea,va diminua zgomotul,acesta fiind transmis si prin vibratii,placa mesei jucand rolul de radiator acustic.

Acum il tin sub masa dar tot zgomot face. Ma intreb daca nu e bine totusi sa-i schimb sursa. Am inteles ca este principala sursa de zgomot ? Un prieten si-a luat o sursa silentioasa si parca nu e asa de zgomotos calculatorul. Acum, va intreb cum as putea sa elim zgomotul de tot.

Link spre comentariu

Poate ventilatorul ei(daca nu tiuie cumva).

nu cred ca tiuie, acum am ascultat mai bine....totusi...ce este de facut ????

Link spre comentariu

http://www.computerworld.ro/?page=node&amp...&print=true

Compara sursele intre ele,ce ai tu si ce este pe piata,din punctul de vedere al deciBell-ilor.

Sunt date in fisa tehnica a fiecarei surse.Teoretic cel putin.

Cu cat are mai putini deciBell-i cu atat e mai silentioasa.

Logica ca zgomotul produs de surse se masoara in decibeli - dB - ! Nu am spus ca am eu asa componente ''silentioase''eu doar spuneam ca se gasesc,stima ! :a9:

Link spre comentariu

Din ce am discutat pana acum cred ca titi vrea sa elimine zgomotul unei surse chiar si foarte silentioase, lucru de altfel foarte dificil de facut sau s-ar putea sa fie mai putin dificil dar fara sa tinem cont de "functionarea corecta a PC-ului". Deci, pana la urma...trebuie sa ne obisnuim si cu ceva zgomot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock