Sari la conținut

retea locala cu server de internet

bogdy

Postări Recomandate

Salut.

Am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva.

Am acasa o retea de 5 calculatoare legate la internet prin intermediul unui server linux. Intrebarea mea este ce setari trebuie sa fac(sau ce comenzi trebuie sa introduc) pt a putea seta ODC pe modul activ(pe un calculator din retea).

Eu am incercat niste variante dar nu mi-a mers. Am intrat in setari la ODC am pus pe activ, si acolo la activ am pus la IP ip-ul care mil arata site-ul www.whatismyip.com , iar la port nu am pus nimic. (si nu merge sa descarc de la nimeni, si nici search nu merge) acum am pus la fel ip, numai la port am pus 2000, (si tot nu merge). Banuiesc ca trebuie sa fac niste setari din serverul de linux in care intra netu.

Daca stiti ce setari sa fac, va rog sa ma ajutati .

Mentionez ca pe server am linux FEDORA 6

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am acasa o retea de 5 calculatoare legate la internet prin intermediul unui server linux.

Chiar acasa!!!!... Mi-as dori si eu. :d1:

Am intrat in setari la ODC am pus pe activ, si acolo la activ am pus la IP ip-ul care mil arata site-ul www.whatismyip.com , iar la port nu am pus nimic.

Pai in ODC, din cate stiu, trebuia sa pui IP-ul atribuit automat de server-ul linux, deci un IP de retea, nu public. Numai server-ul de linux trebuie configurat pe IP-ul public, dar acest lucru nu are nici o legatura cu "setarile ODC-ului".

Link spre comentariu

Trebuie sa faci "port forwarding" la calculatorul pe care vrei sa fii "activ"..

Cauta pe net ce inseamna acest lucru.

am gasit eu ceva pe net cu port forwarding dar nu imi merge. Banuiesc ca am gresit eu ceva?

ex:

ODC

La setings -> general , la conections setings ce ip trebuie sa trec la rubrica activ , nu ip-ul care mi-l arata siteul www.whatismyip.com ? si port setat din serverul de linux,

Daca am gresit , va rog mult sa imi ziceti ce ip trebuie sa trec ca in cazul cand intru de ex pe hub.city-link.ro sa pot lua de la oricine (sa descarc)

Va multumesc

Link spre comentariu

La ODC ----->tipul conexiunii :activ ?si la IP treci IP-ul de retea?externa (cel dat de provider).

Verifici?pe?ce?porturi?"lucreaza"?ODC-ul?si?la?acele?porturi?faci?forward?in server pe?IP-ul?local al

calculatorului pe?care?vrei?sa?lucrezi.

Din server este bine sa faci o alocare statica al IP-urilor celor 5 calculatoare in functie de mac-ul

placii de retea.

Dezactiveaza?firewall-ul?si?antivirus-ul?,daca?ai?asa?ceva.?

Link spre comentariu

Mah, tie serveru iti da ip dinamic ? 192.168.xxx.xxx ?daca ai ip dinamic, faci hub cu un programel, gen ynhub pe un pc, apoi te conectezi la el/va conectati, si pui active, si nu pui niciun fel de ip !nici port nimic, pui active si atat, incercati sa va conectati pe pasive toti k ar trebui sa mearga si asa.....

Bafta !

Link spre comentariu

Mah, tie serveru iti da ip dinamic ? 192.168.xxx.xxx ?daca ai ip dinamic, faci hub cu un programel, gen ynhub pe un pc, apoi te conectezi la el/va conectati, si pui active, si nu pui niciun fel de ip !nici port nimic, pui active si atat, incercati sa va conectati pe pasive toti k ar trebui sa mearga si asa.....

Bafta !

Eu vreau sa ma conectez la huburi externe nu sa descarcam intre noi, ca intre noi avem folder sharing direct (adica pun la run \\192.168.xxx.xxx , ip-ul calculatorului si iau direct ) eu vreau sa ma conectez de ex la hub.city-link ca sa pot lua de la oricine de acolo:D si de la cei pasivi.

exact cum zicea si user 40 trebuie sa dau forward port in serverul de linux, Problema e ca asta nustiu cum se face in linux, cumva cu comanda iptables sau alta comanda? Ip-ul de provider este 89.121.xxx.xxx

Va mutumesc

Link spre comentariu

Sper sa te ajute.

post-43-1198069177_thumb.jpg

Portul si IP-ul la tine sant altele.

eu vreu sa dau forward la port doar pt o singura stateie : ex pt 192.168.0.5 sa ii dau forward portul 10005 (ex) unde trebuie sa introduc, nu vreau pt toate statiile

Mersi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock