Sari la conținut

Postări Recomandate

Intentionez sa achizitionez urmatorul model de radiator pentru amplificatoare audio. Radiatorul are o lungime standard de 32cm iar un pret per bucata ar fi undeva in 150 lei (+/-20lei). As dori sa stiu cum vi se pare pretul si radiatorul ?

Raditoare pentru amplificatoare 1.JPG radiatoare pentru amplificatoare 3.JPG

dimensiuni.jpg

Deci, acest topic este momentan doar un simplu sondaj. In functie de numarul de posibili cumparatori, voi proceda la achizitionarea unor exemplare de radiatoare, urmand sa fie puse spre vanzare aici.

Cine poate achita 50% din pretul radiatoarelor in avans va putea primi o reducere de 10%.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4529-sondaj-radiatoare-pentru-amplificatoare-audio/
Distribuie pe alte site-uri

Producatorul care realizeaza radiatoarele prezentate mai sus, poate trimite radiatoare de acel tip de cel mult 8 metri lungime, dar in niciun caz o bucata. De fapt nici nu e rentabil sa achizitionezi de la ei o bucata, din acest motiv am intrebat aici. Am vrut sa fac acest sondaj pentru a vedea exact ce anume doresc utilizatorii acestui forum si de abia dupa aceea, daca va exista o cerere consistenta in acest sens, voi achizitiona cateva radiatoare.

@ionut90, da, radiatorul prezentat in primul post poate sutine lejer AV1000 (bineinteles, cu "o mica ventilare").

Numai Bine

Vizitator tragaci

Cu toate ca nu sunt atat de activ pe acest forum ca si ceilalti colegi, totusi imi voi exprima si eu parerea: daca se opteaza pentru a se comercializa aceste radiatoare, ar fi bine sa se puuna la dispozitia eventualului client si o carcasa aferenta.

Pe forum se gasesc o multime de scheme si kituri de amplificatoare ... o multime de scheme pentru alimentarea lor ... dar nu se gasesc radiatoare si carcase.

Cele din urma fiind cel mai greu de procurat si de confectionat.

Radiatoarele in cauza, sunt foarte bune pentru amplificatoarele de putere, datorita profilului lor. Un astfel de radiator ar suporta fara probleme doua AV400 (bineinteles, cu o mica racire activa). Atata timp cat au si o conductie foarte buna.

Ca si o concluzie, radiatoarele respective cu siguranta vor avea succes la vanzarea lor pe forum, cu atat mai mult cu cat ar fi existat si un miodel de carcasa in care sa se poata implementa.

Radiatorul e super, foarte util, dar pretul e mare. Poate sa ajunga si 170lei/bucata :scare4: , nu stiu ce sa zic.. iar carcase de amplificatoare se gasesc dar trebuie sa le gauresti.. destul de nasol.. daca erau facute sau un anume model OEM mai mergea.

Editat de elco
Vizitator tragaci

Carcasa despre care vorbesti tu, nu se potriveste cu modelul de radiator de mai sus. Si in plus, carcasa respectiva este prea mica pentru (spre exemplu) doua AV400 si circuitul de alimentare aferent. Crede-ma ca stiu despre ce vorbesc. :bye:

@Letcon, firma respectiva realizeaza mai multe tipuri de radiatoare. Deci, ceea ce am prezentat eu in acest topic este un simplu exemplu.

In plus, apropo de carcase metalice pentru amplificatoare, firma care realizeaza radiatoarele de mai sus, poate realiza la comanda panourile frontale, spate, laterale, capac, pentru carcase de amplificatoare audio la niste preturi destul de bune (cu tot cu vopsirea panourilor in ce culoare doreste clientul). De fapt, chiar si radiatorul prezentat mai sus il poate realiza, numai la cerere, in orice culoare vrea clientul (de regula, in cazul radiatoarelor culoarea neagra este cea mai potrivita dar si pretul final e putin mai mare). Ce nu realizeaza ei este serigrafia carcasei sau a panourilor din care este realizata carcasa.

Referitor la carcasele OEM pentru amplificatoare audio, asemenea celebrelor amplificatoare BlueTech (seria MA-500 / 600), pretul nu e foarte mare (inca nu am facut un calcul exact) dar nu stiu daca agreeati asemenea carcase (o intrebare adresata tuturor utilizatorilor) ?

In fine, ca pretul final sa fie mic trebuie comandata o cantitate destul de mare. Ramane de vazut acum daca e rentabil de comandat o asemenea cantitate.

Vizitator tragaci

Carcasele amplificatoarelor MA500/600 ... au un aspect placut (din punctul meu de vedere - ramane sa vedem si parerea celorlalti).

Vis-a-vis de carcasele la care a facut referire elco: acele carcase sunt si ele bune ... si chiar respecta standardul amplificatoarelor PRO.

Dar singurul dezavantaj (pentru care eu am spus ca este prea mica pentru doua AV400) este adancimea prea mica a carcasei. Eu am terminat un proiect in care am folosit acea carcasa si am fost nevoit sa inghesui componentele in interiorul ei. Si tot datorita spatiului, am fost nevoit sa supradimensionez racirea. Nu am vrut sa risc sa se acumuleze caldura la unul din capetele radiatoarelor(sau in interiorul carcasei), asa ca am pus cate doua ventilatoare pentru fiecare kit (bineinteles ca sunt controlate in functie de temperatura).

Ideea de baza era ca: daca acea carcasa era cu 8cm mai adanca, lucrurile ar fi stat altfel. As fi avut loc destul ca sa pot sa optez pentru o asezare mai optima a componentelor in interiorul ei.

Cat despre faptul ca a trebuit sa mai "mesteresc" eu un pic la ea ... nu pot privi acest aspect ca fiind un lucru rau. Pentru ca pana la urma cel(firma respectiva) de la care am cumparat eu carcasa mi-a dat libertatea sa aleg ce design vreau eu sa aibe fata carcasei. Spatele este mai putin important decat fata.

Ca sa se stie despre ce tip de carcasa vorbesc, mai jos am pus o imagine:

gm3012_1.png

Acum ramane de vazut si cine vrea sa construiasca amplificatoare de putere asa mare,ca sa aibe nevoie de asemenea radiatoare.Sincer,mie mai mult de 50-100w/8ohmi imi sunt de ajuns pana peste cap.Si atunci nici nu am nevoie de un radiator de dimensiuni asa mari si etc.Plus ca un proiect care foloseste asemenea radiatoare o sa fie mai scump ca un amplificator cumparat de-a gata.Nu vreau sa descurajez dar depinde de fiecare ce "scop" urmareste :biggrin:

Vizitator tragaci

Ai dreptate Letcon. Depaseste cu munlt un amplificator cumparat de pe piata.

Dar ideea de baza era ca utilizatorul sa aibe de unde sa isi procure toate materialele necesare.

Eu unul, am alergat foarte mult ca sa imi duc proiectul pana la capat.

Gata cu discutiile pe langa subiect. Pana la urma este un topic cu rol desondaj. :hi2:

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock