Sari la conținut

Ajutor subwoofer

crt17

Postări Recomandate

Salutare !

Am primit un dif sal SBX 2030/bk , mai am de la un sistem genius 5.1 de vreo 120W tot ce inseamna comand asi amplificare si as vrea sa imi fac un subwoofer din el,numai ca eu si cu winisd-ul nu ne prea intelegem asa bine!:D

Am o rugaminte: daca poate sa simuleze cineva care se pricepe o incinta?

Am incercat dif intr-o incinta de vreo 30 L si se aude f prost.

Parametri T/S ii aveti atasati mai jos.

Parametri SBX2030.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei sa faci un subwoofer cu SBX2030, atunci trebuie sa faci o cutie de cel putin 35...38 litri (mai putin de 35 litri daca faci bass reflex), diametru portului cca. 60mm iar lungimea portului o stabilesti practic dupa cateva teste. Poti sa incepi cu un port de 160mm lungime si il mai ajustezi daca e nevoie.

Link spre comentariu

Am reusit sa fac cateva simulari in winisd si mi-a dat urmatoarele valori pt o incinta bass-reflex: 30x50x20 cm, cu un volum de 30L, diametrul portului e 68mm cu o lungime de 202mm, iar frecventa de acordare e de 38.16Hz.

1. @leo_electro: valorile sunt diferite fata de ceea ce ai zis tu anterior.

2. cum am zis am incercat deja dif intr-o incinta de ~30L si se auzea fff prost, parca nu as vrea sa fac aiurea incinta si in final sa fiu dezamagit de rezultat....

Link spre comentariu

cum am zis am incercat deja dif intr-o incinta de ~30L si se auzea fff prost, parca nu as vrea sa fac aiurea incinta si in final sa fiu dezamagit de rezultat....

Tu ai simulat un bas reflex nu subwoofer de asta se auzea prost.

Din ce am citit eu, la subwoofere trebuie sa ai volumul boxei putin mai mare ca sa ai excursia membranei putin mai mare, dar nu mai mare decat cea din catalogul difuzorului.

stima

dan

Link spre comentariu

Tu nu m-ai inteles sau poate nu m-am facut eu suficient de inteles, tu ai creeat o incinta bass reflex care te asteptai sa sune ca un subwoofer, deci nu ai acordat incinta cum trebuie. Asta e greseala ta.

Incearca o incinta BP daca vrei sa lucreze mai jos difuzorul si sa sune ca un subwoofer.

stima

dan

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock