Sari la conținut

Problema trimitere semnal audio la distanta mare

mariand

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am urmatoarea problema:

Trebuie sa trimit un semnal audio stereo de la placa de sunet a unui pc la un amplificator audio de putere aflat la o distanta de circa 250m.

Cablul folosit este un utp cat 5e+mufele aferente.

Intrebarea mea este: pe aceasta distanta semnalul ajuns la amplificator e suficient pentru a putea fi amplificat?

Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua.

Am urmatoarea problema:

Va multumesc!

Exista niste amplificatoare speciale (de linie, audio-video) pentru cablu UTP care te pot ajuta. Cauta pe net si sigur vei gasi. Eu am cumparat acum un an pentru firma unde lucrez asa ceva. De exemplu pentru video se numesc TTA111VR (receptor) si TTA111VT (emitator). Semnalul ca atare nu-l poti transmite datorita liniei foarte lungi, bineinteles chiar folosind transformatoatele de adaptare (fara ele nu merge nici pe 1m distanta). :good:

Link spre comentariu

Intr-adevar, cea mai comoda solutie este cea prezentata de utilizatorul @dan57 mai sus, desi mai sunt si alte solutii, cum ar fi: utilizarea unui emitator FM sau wireless. Deci, ramane sa alegeti metoda care va avantajeaza cel mai mult si este si ieftina deopotriva.

Numai Bine

Link spre comentariu

250 m nu e mult. Problema este capacitatea cablului ce atenueaza semnalele de frecventa mare. Pentru transmisia intregii benzi audio este necesara o impedanta mica la sursa, deci repetoare pe cele doua canale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock