Sari la conținut

Electrocompanient 25w/8ohm

Postări Recomandate

Mai nou vad ca toata lumea cauta sa faca amplificatoare de sute de wati,dar uita ca pt o camera normala 25w sunt suficienti(fara dureri de cap).Am cautat pe net cum sta treaba cu alimentarea,dar am gasit doar variante modificate iar si iar pt puteri mari.Eu unu as vrea sal fac si sal bag intro cutie de dvd mai mica,dar nu prea pricep cum sa fac alimentarea sa nu gresesc:

- +26v si -26v sunt de curent mare

- +19v si -44v la ce curent tre sa fie

Am gasit si pcb dar este dublu dar nu ma pricep sa-l fac,daca se rezolva cu alimentarea o sa-mi fac unul simplu placat.

Daca mai aveti documentatie despre amplif va rog sa postati.

Electrocompanient-25W-pwr-sch.pdf

post-5694-0-36060100-1336249349_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4489-electrocompanient-25w8ohm/
Distribuie pe alte site-uri

• 2 years later...

Cum acum am mai mult timp la dispozitie(recuperare dupa o operatie de hernie inghinala),am reusit sa fac un pcb pt acest amp pe care vreau sa-l construiesc.Conexiunile electrice cred ca nu au greseli,ceea ce vreau este sa-mi spuneti daca sunt greseli de proiectare si ceva date despre bobina de pe iesire.

post-5694-0-35529800-1400418057_thumb.jpg

post-5694-0-37818100-1400418284_thumb.jpg

Editat de cristi_74
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4489-electrocompanient-25w8ohm/#findComment-53164

Greseli? In primul rind NU are cum sa aiba numai +19V pe bara aia de alimentare! Acolo tensiunea este simetrica celei dupa bara -44V.

... :scratchchin:

Experienta mea in electronica pe care o am nu implica modificari de scheme,recalculari componente,sunt un simplu amator.Ceea ce mi-a sarit mie in ochi este valoarea lui R2 de numai 10 ohm si chestia ca dupa R8 este zener de 15v dintr-o tensiune de 19v.

Pt ca multi audiofili spun ca amplifurile Electrocompaniet suna aproape la fel ca cele pe tuburi si distorsiunile din prospect sunt mici,vreau sa construiesc acest amplif pt uzul personal (asta daca schema nu-i gresita si munca in van).De aceea va rog pe cei care au mai multa exp sa spuna daca schema e buna sau nu,merita sau nu merita chinul :realizare pcb,bobinare traf,montaj,etc etc.

Please HELP :worthy: :worthy:

Editat de cristi_74
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4489-electrocompanient-25w8ohm/#findComment-53181

P?i, r?spunsuri ai primit ?i pe alt forum referitor la gre?elile din schem?. Prin anii 80 schema a ajuns la maturitate ?n majoritatea amplifurilor japoneze, cu diverse modific?ri. Pe de alt? parte, a relua scheme vechi ?i dep??ite nu e util dec?t ca experiment, p?rerea mea.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4489-electrocompanient-25w8ohm/#findComment-53292

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock