Sari la conținut

Postări Recomandate

Momentan nu mai retin exact cat era tensiunea redresata dar stiu exact ca pe condensatorul de 100uF/16V din imaginea din dreapta era aprox. 5Vcc. S-ar putea ca acolo sa fie 12 sau 24V, dar repet, momentan nu mai retin exact cat.

Numai Bine

donpetru, nu ai cum sa afli cat trebuie sa scoata acel condensator? un prieten a schimbat fsd210, dar condensatorul scoate 3V.

Multumesc.

Buna seara , sunt membru nou, nu stiu daca am postat bine problema mea, este vorba de aceeasi placa ferrolii, am inlocuit fsd si am functionat cateva ore, la reinlocuire nu scoate in secundar m-ai mult de 5v si totul este rece (fsd-urile au fost testate ulterior). Am incercat cu sursa externa de 24 v si placa functioneaza, sa fie trafoo chopper cu spire in scurt. ? Cu sursa separata ar fi vre-o problema ? Binenteles in comutatie cu protectie etc.

Buna ziua. Am gasit pe placa cele 2 sigurante de 2 A arse si FSD 210 cu un pin sarit din carcasa. Am montat noul FSD pe soclu (este a 2-a oara cand schimb acest integrat).

Intre pinii 1 si 2 ai mufei X4 se afla o componenta marcata in codul culorilor maro-negru-albastru. Aparatul de masura pus pe ohmetru nu indica nimic, ar putea fi intrerupta.

Stiti cumva ce este ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

post-21933-0-74769500-1351069289_thumb.jpg

• Like 1

Flomar, multumesc mult pentru raspuns.

Poate sa posteze cineva schema electrica a placii Honeywell DBM 01 (nu cea de conectare) ?

Multumesc.

Este o rezistenta de 10 megaohmi la 0.5 w

• 3 weeks later...

Ce aparat ati folosit ca sa depistati ca in secundar nu scoate mai mult de 5V ?

Salutare, deci ce tensiune trebuie sa aiba?-5-12-24V?

Multumec anticipat!

Editat de griiulian

Salutare, deci ce tensiune trebuie sa aiba?-5-12-24V?

Multumec anticipat!

Dvs. aveti impresia ca eu mai am placa respectiva si pot sa masor orice tensiune care ii trece prin cap vreunui utilizator ? Nu, in niciun caz. Va pot spune clar ce masuratori am facut atunci - dupa inlocuirea FSD-ului - acei 5VDC pe microcontrolerul de 8 biti si, vag, imi aduc aminte ca mai era o tensiune de 12VDC pentru alimentarea releelor de pe placa. Oricum, sper sa nu primesc aceasta intrebare si peste vreo 5 ani pentru ca, cu siguranta, daca vom ajunge atunci, nu cred o sa-mi aduc aminte nici detaliile pe care vi le-am spus acum. Nu, din cauza ca nu-mi ocup memoria cu tot felul de masuratori.

Numai bine

• 2 weeks later...

Salutare prieteni, sunt mai nou pe acest forum, am si eu probleme cu o centrala termica heat line, mai concret cand o bagi in priza se ard cele doua sigurante tubulare din sticla de pe placa electronica. Ce ar putea fi?? ce ar putea fi in scurtcircuit?

Va atasez o poza cu placa si soclul sigurantelor:

Mai incercati sa atasati inca o data acele imagini. De data asta daca se poate sa le atasati corect. Va rog, iar daca nu reusiti, rasfoiti manualul de utilizare postat aici:

http://www.tehnium-azi.ro/index.php?app=blog&module=blogs&controller=entry&id=27

Numai bine

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock