Sari la conținut

SONDAJ pentru deschiderea sectiunii "TOOLS"  

26 membri au votat

1. 1. Ce tip de calculator ati dori sa fie primul postat in viitorul meniu "TOOLS" al site-ului ?

• Calculator pentru dimensionarea filtrelor pasive
      2
    • Calculator pentru dimensionarea filtrelor active
      0
    • Calculator pentru dimensionarea incintelor acustice
      5
    • Calculator pentru dimensionarea divizoarelor de tensiune si curent
      0
    • Calculator pentru dimensionarea bobinelor cu si fara miez
      1
    • Calculator pentru dimensionarea transformatoarelor SMPS
      12
    • Calculator pentru dimensionarea transformatoarelor monofazate
      1
    • Calculator pentru codul culorilor la rezistoare
      2
    • Calculator pentru dimensionarea stabilizatoarelor reglabile de tensiune
      1
    • Alte tipuri de calculatoare (va rog sa le mentionati in topic)
      2
  2. 2. Cat de utila credeti ca va fi o asemenea sectiune ?

• Deloc utila
      0
    • Nu foarte utila
      0
    • Asa si asa
      0
    • Utila
      7
    • Foarte utila
      19

Postări Recomandate

De foarte mult timp ma gandesc sa creez o sectiune sau un meniu cu diverse utilitare care sa va ajute mult mai repede si util la determinarea caracteristicilor unor circuite electronice, aparate electrice sau incinte acustice. In acest sens, am deschis un sondaj unde as vrea sa vad ceea ce va intereseaza cel mai mult. Adica, cu alte cuvinte, ce tip de calculator ar trebui sa fie primul postat intr-o asemenea sectiune.

Daca mai aveti propuneri referitor la continutul acestui meniu, care intr-o prima faza l-am denumit "Tools", va rog sa-mi spuneti. Totodata, inca nu m-am hotarat asupra denumirii meniului, deci puteti formula pareri si in acest sens, urmand ca la final sa ne hotaram.

Dar, pana atunci, va invit sa votati si sa va exprimati cateva puncte de vedere.

Numai Bine

Calculatorul pentru codul culorilor la rezistoare nu cred ca mai era nevoie sa il puneti acolo pentru ca deja sunt destule programe care fac asta pe tot internetul, in schimb celelalte ar fi foarte utile pentru multi dintre noi si daca este posibil puteti sa le puneti pe toate in acea sectiune.

Primul care zic eu sa il puneti este: "Calculator pentru dimensionarea transformatoarelor SMPS"

Editat de m.mihai

Aceasta sectiune ar foarte utila pentru toata lumea, am votat pentru dimensionarea bobinelor cu si fara miez, il consider util mai ales ca nu toata lumea detine un aparat pentru masurarea inductantei. Desigur, cum mentioneaza si m.mihai, toate calculatoarele ar fi utile, nu stiu in ce masura le veti putea face functionale pe toate.

Toate sunt utile. Codul culorilor pentru rezistoare se invata definitiv in cateva minute (plus cativa ani de experienta). La condensatoarele ceramice e ceva mai complicat. Pentru dimensionarea bobinelor cu miez chiar trebuie ceva aparate. Initiativa e laudabila.

Eu am votat miez de trafo SMPS.

dl.donpetru, daca faceti calculatoarele alea (cred ca o sa va ia poate un an sau doi cel mult), site-ul asta va fi cel mai tare in electronica si conexe din Romania. Sa stiti ca nu glumesc! Ati facut o treaba foarte grozava.

sanatate

dan

... ar fi util un fuse-bits calculator pentru uC.

E foarte buna initiativa, problema e ca nu am altgoritmul necesar determinarii fuse-bits-lor. Daca aveti o documentatie in acest sens si doriti sa veniti in sprijinul elaborarii calculatorului propus, atunci va rog sa-mi trimiteti informatiile necesare la adresa de e-mail: tehnium[dot]azi@gmail.com

La finele fiecarei pagini web - in care se va regasi un anume calculator - voi mentiona utilizatorii implicati in elaborarea acestuia.

...cred ca o sa va ia poate un an sau doi cel mult), site-ul asta va fi cel mai tare in electronica si conexe din Romania. Sa stiti ca nu glumesc! Ati facut o treaba foarte grozava.

Multumesc. Si asta e doar inceputul.

Uneori, cand rasfoiesc vechea colectie Tehnium in cautare de anumite materiale si alte cartii utile electronistului amator, si vad atatia autorii de articole si nu numai, stau si ma intreb unde sunt acei autorii, chiar nu ii mai intereseaza domeniul ? Va spun asta pentru ca autorii la care am facut referire nu i-am vazut pe nici un forum de discutii din Romania - fac exceptie "unul sau doi" dar restul unde sunt ?

Numai Bine

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 years later...

Da, nu ar fi rau sa pun in aplicare si un calculator "a culorilor de rezistoare" totusi, din cauza ca aceasta pagina web de care va spuneam cu ani in urma necesita multa munca de proiectare si punere in aplicare (nu mai mentionez aici cunostintele necesare si timpul liber disponibil pentru asa ceva), in ultimii ani am incercat sa caut ajutor din partea unor persoane care sunt cu adevarat profesionisti in programare web (sunt necesare cunostiinte destul de vaste de programare web php, html si mySQL) dar cand am vazut despre ce bani era vorba numai pentru creeat o aplicatie, am renuntat la idee. Iar ca sa ma pun eu acum sa invat programare web la nivel inalt, scuzati-ma, dar am niste proiecte de finalizat pe parte de electronica (saptamana asta intentionez sa prezint noul AS15201), asa ca, va dati seama ca am lasat totul "balta" referitor la subiectul din acest topic. Dar, cine stie, poate intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat voi reusi sa creez si aceasta sectiune! Doamne Ajuta! 

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock