Sari la conținut

Interesele Si Comportamentul Noii Generatii Pentru Studiu Si Cultura

Postări Recomandate

Am discutat astazi cu administratorul acestui site web si dintr-o vorba in alta am ajuns si la aspectul interesului pentru cultura a tinerii generatii din zilele noastre. Mi-a dat un exemplu destul de placut, un forum de discutii tehnice din afara, e vorba de site-ul allaboutcircuits.com, unde activeaza si domnia sa. Am analizat astazi cateva discutii de acolo si vreau sa va spun, facand o comparatie cu forumurile din Romania, forumul acela mi-a lasat o impresie destul de placuta. Am observat multe discutii deschise, probabil, de studentii si tineri interesati nu numai de partea practica ci si de cea teoretica. Spre exemplu, din ce am constatat acolo am vazut multi oameni, tineri, doritori de a invata electronica si nu neaparat cu letconul in mana de la bun inceput. Probabil, multi dintre ei participa la diferite seminarii sau cursuri si acolo profesorii le dau anumite teme. Ceea ce m-a impresionat a fost faptul ca, comparabil cu ceea ce am vazut pana acum in web-ul romanesc, e ca multi chiar sa straduie sa invete, sa invete cum functioneaza un circuit, se straduie sa puna pe hartie o schema, cer indicatii etc. Dar nu e ca la noi, cum am vazut pe acest forum si pe altele, cand in majoritatea situatiilor, unii vor tema facuta de-a gata fara sa-si bata capul nici macar un minut. Oare chiar in halul asta sa fi ajuns tanara generatie din Romania. Inainte, tin minte, si cei de o varsta cu mine pot sa-mi confirme asta, profesorii ne implicau in tot felul de activitatii scolare si chiar extrascolare, pentru a ne pune in valoarea creativitatea. Si mai tin minte, foarte multi dintre noi, ne bateam capul sa obtinem, nu de multe ori, imposibilul. Mai exista astazi acest comportament sau totul se reduce in a trece clasa ?

Tineretul, in toate formele lui placute si neplacute, este produsul societatii iar societatea este creionata exclusiv de catre adulti.

Intr-o societate creionata naspa (minicuni, furturi la tot pasul, etc. comise de catre adulti), nu ai cum sa ai un tineret mai moral decat adultii. Formele de imoralitate ale tineretului sunt diverse, o forma a ei fiind superficialitatea pe care o invocati.

In concluzie, nu tinerii sunt de vina pentru cum sunt ci adultii. Deasupra masei de adulti stau mai marii politicieni, care de peste 20 de ani dau tonul la distrugere a tot ceea ce este moral si se pare ca au multi adepti printre adulti. (politicienii fara complici civili nu ar avea cum sa-si indeplineasca faradelegile)

Deci pe orice cale de analiza a tineretului am lua-o, tot la adulti ajungem. Cu acestia este problema.

Noua generatie, in ansamblu, arata bine. Tinerii par mai bine dezvoltati si mai isteti, dar mai grabiti si mai superficiali in ce priveste informatia. Viata s-a schimbat si, o data cu ea, scara de valori. Cultura generala (incepand cu gramatica) conteaza mai putin decat posesia de bunuri materiale. Nu mai este timp pentru lectura si meditatie. Informatiile pot fi obtinute usor, gata mestecate, din Internet. Probabil ca asa e mai bine. Cei putini (exista totusi) care vor cu adevarat sa invete ceva au mai multe posibilitati si pot ajunge mai departe decat generatiile vechi. Suntem in situatia in care erau tarile dezvoltate cu mai multi ani in urma, cu tineri care ieseau din liceu ignoranti, dar in facultati foarte bune recuperau repede si ajungeau la un nivel creativ mai ridicat decat ai nostri. Ne mai trebuie facultati foarte bune si am rezolvat si noi.

Am citit cu nerabdare parererile expuse si cred ca aveti in mare parte dreptate.Personal am trait cind se spune ca romania era cu sacul in cap si pote ca era un motiv sa faci din electronica pasiune ,sa fac primul aparat de radio in clasa a 5-a(12-13 ani) si mai departe sa montez primul calculator"COBRA" la 25 ani ,cu toata lipsa de piese si documentatii.Incerc sa rasfoiesc paginile acestea aproape in fiecare zi ,sa invat ceva nou ,sa dau un sfat (daca sunt in stare) dar am gasit aici tineri care nici nu stiu bine ce vor.Probabil ca au nevoie de un proiect sau au gasit ceva date aici se gindesc la rezolvari fara sa treaca prin toate etapele.Personal nu as putea sa cer o relatie depre un CEVA fara sa citesc ce este ,ce face ,cum face acel ceva .Un exemplu: vreau sa fac surse de alimentare dar nu stiu nimic despre dioda ,punte redresoare ,condensator .Pasiunea mai este si dorinta de a cunoaste , de a invata si apoi de a face .Am vazut ca se foloseste un limbaj scurtat ,direct pe problema ,care ar fi bun ,de inteles daca se vorbeste aceasi limba dar de multe ori nu e de inteles cind nu sunt cunoscute notiuni de baza.Ideea ar fi sa-i ajutam si sa postam ,sa raspundem cu trimitere la partea teoretica a problemei si poate ca asa vine si rezolvarea.

Erau bune cartile tehnice pentru tineret, ieftine si in toate librariile. Mai am si acum vre-o 10 - 20 de carti de radio. Asemenea carti, incepand cu cele traduse din ruseste, precum si revistele (Sport si Tehnica, Tehnium) prezentau clar elementele de baza si aveau o mare capacitate formatoare. Nu cunosc situatia din prezent, dar bine ca mai sunt oameni care stiu si pot sa le dea informatii de baza tinerilor interesati.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock