Sari la conținut

Despre schema vreau sa stiu........?

resort

Postări Recomandate

In acest topic va rog sa postati scheme cu circuite logice in variantele binecunoscute: AND, NAND, OR, NOR etc.

Pentru inceput un exemplu:

post-2-1192817678_thumb.jpg

Topicul este pentru mine interesant si, cred eu, de folos in aplicatii practice mai ales pentru incepatori ( si nu numai).

Propun, daca credeti ca ar fi necesar, ca schemele ce vor fi postate sa fie insotite si de o scurta caracterizare care sa ajute la utilizarea sau adaptarea ei la nevoile celor interesati.

Chiar schema postata ca exemplu m- a interesat si am aflat ca reprezenta o sirena bitonala, realizata pe porti Trigger- Schmitt, consum redus in repaus. Acum stiu ce am, stiu ce vreau!

Pentru admin si member donpetru: schema postata ca exemplu are o mica scapare ce nu va apartine. A se verifica, c.i. 4093 nu are alimentare. Pot sa va rog, drept recompensa, sa-mi indicati sursa? Danke !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are, scrie to pin 14 si to pin 7.

a.) Da, pentru to pin 7 este trasat legatura la masa, dar pentru to pin 14 legatura de alimentare la +V nu este trasata, motiv pentru care am spus " o scapare" ! Verificati, poate pe schema dv. este trasata aceasta legatura.

b.) Credeti ca ar fi folositor ca schemele postate aici sa fie insotite de o f. scurta caracterizare?

Link spre comentariu

a.)ar pentru to pin 14 legatura de alimentare la +V nu este trasata, motiv pentru care am spus " o scapare" ! Verificati, poate pe schema dv. este trasata aceasta legatura.

Mai uitati-va odata atent.

b.) Credeti ca ar fi folositor ca schemele postate aici sa fie insotite de o f. scurta caracterizare?

Da

post-9-1196993921_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mai uitati-va odata atent.

Da

Doua afirmatii contrarii nu pot fi amandoua adevarate in acelas timp! ( Exceptie chestia cu paharul plin sau gol pe jumatate ) si atunci "mai m-am uitat odata atent" la schema si nu avea legatura! Totiusi am descoperit misterul dar nu si explicatia.

Cand deschid fisierul schemei apare schema fara legatura, daca cursorul maus pus pe schema are in varf semnul "+" (schema poate fi marita). Dau click, se mareste putin schema si apare atunci si legatura lipsa. Mai dau odata click , se micsoreaza la loc schema si dispare si legatura in cauza.

Ma intreb daca fenomenul apare si la celelalte pc-uri sau numai la mine. E normal sa fie asa sau de vina ar fi placa grafica?

Oricum, va felicit si va admir pentru tenacitate si perseverenta care m-a ajutat sa descoper neajunsul care era pe tarlaua mea, pe de alta parte imi pare rau de pierderea "recompensei" cu care speram sa-mi rotunjesc colectia de scheme.

PS. cum ati reprodus portiunea de schema atasata la # 5 , (path ). Am incercat si eu dar nu mi-a reusit!

Link spre comentariu

cum ati reprodus portiunea de schema atasata

Cand o vizionati(marit cu +),clik dreapta,copy image,deschideti un fisier in Paint si paste.Pasul doi,incadrati sectiunea de interes cu selected- copy,new(document tot paint) si iar paste si gata.

post-9-1197030992_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vreti sa folositi o schema cu circuite digitale si nu stiti anumite amanunte despre ea ? Aveti nevoie de ea si vreti s-o realizati dar ceva va retine? Daca aveti nevoie de ajutor, intrebati aici!

Link spre comentariu

Vreti sa folositi o schema cu circuite digitale si nu stiti anumite amanunte despre ea ? Aveti nevoie de ea si vreti s-o realizati dar ceva va retine? Daca aveti nevoie de ajutor, intrebati aici!

Am nevoie de un timer care sa-mi semnalizeze insistent intervale de timp programabile cuprinse 1min la cateva ore, gen ceas laborator foto, utilizabil domestic pentru avertizare - semnalizare insistenta a unor activitati obligatorii : conv. telefonice, cafeaua sau cozonacii in cuptor, pauza la navigare internet,etc.

Conditii: mic, simplu constructiv si in utilizare, sa poata fi construit de oricare electronist incepator, preferabil cu circuite logice cmos, functionare sigura, alimentare independenta si consum redus, sa nu necesite piese deficitare sau scumpe, de dorit sa se utilizeze prin adaptare subansamble existente. de ex. pentru alarmarea sonora s-ar putea folosi dispozitivul miniatural de alarmare cu magnet pentru ferestre si usi. .

Poate ca exista in comert ceva asemanator, dar nu indeplineste in totalitate conditiile si nu da satisfactia propriei realizari.

Aveti o idee, o solutie, o schema concrete cu argumente ? Va ascult!

Link spre comentariu

Am nevoie de un timer care sa-mi semnalizeze insistent intervale de timp programabile cuprinse 1min la cateva ore, gen ceas laborator foto, utilizabil domestic pentru avertizare - semnalizare insistenta a unor activitati obligatorii : conv. telefonice, cafeaua sau cozonacii in cuptor, pauza la navigare internet,etc.

post-9-1197363799_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am nevoie de un timer care sa-mi semnalizeze insistent intervale de timp programabile cuprinse 1min la cateva ore

Intervale de programare de 12min(5 diviziuni/ora),poate actiona/comanda un dispozitiv alimentat la 220V,este o priza programabila,in Brasov la Carrefour,Praktiker,Bricostore si probabil si in alte magazine.Exista si varianta electronica(aceasta este electromecanica),dar mai scumpa.

Link spre comentariu

Intervale de programare de 12min(5 diviziuni/ora),poate actiona/comanda un dispozitiv alimentat la 220V,este o priza programabila,in Brasov la Carrefour,Praktiker,Bricostore si probabil si in alte magazine.Exista si varianta electronica(aceasta este electromecanica),dar mai scumpa.

Nu indeplineste criteriul alimentare independenta si pret , altfel...

Ce-ati zice de o schema cu timer cmos 555 completata si adaptata conditiilor din topic? Pentru inceput propuneti ceva, ca baza de lucru, va rog!

Link spre comentariu

Nu indeplineste criteriul alimentare independenta si pret

Cum independenta,cu baterii?Credeti, ca un montaj realizat personal,costa mai putin de 15roni?

intervale de timp programabile cuprinse 1min la cateva ore,

Cu 555,credeti ca obtineti intervale asa lungi,fara erori substantiale?

Link spre comentariu

Cum independenta,cu baterii?Credeti, ca un montaj realizat personal,costa mai putin de 15roni?

Cu 555,credeti ca obtineti intervale asa lungi,fara erori substantiale?

1. Da, cu AG13x4=6v E ,mai ieftin.
  2. Subansamblu alarma 3+1,2roni berea ciucas=4,2roni, restul pieselor le am.
  3. Obtin precizie mare cu timer cmos 7555 si condesatori cu tantal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock