Sari la conținut

Sondaj Accesare Noul Tehnium Azi

donpetru

SONDAJ  

18 membri au votat

1. 1. In cate secunde accesati pagina web index a site-ului Tehnium Azi ?

• < 1 secunda
      0
    • 2...3 secunde
      7
    • 4...5 secunde
      5
    • 6...8 secunde
      2
    • 8...10 secunde
      2
    • mai mult de 10 secunde
      2
  2. 2. Ce tip de conexiune la internet aveti cand ati evaluat timpul de acces de mai sus ?

• Internet mobil (prin USB Stick-uri)
      1
    • LAN (cablu UTP)
      14
    • Wireless
      3
    • Dial-Up Modem
      0
  3. 3. Care este furnizorul dvs. de internet ?

• RCS & RDS
      7
    • UPC
      3
    • RomTelecom
      2
    • Unul din operatorii de telefonie mobila
      1
    • Altii (va rog sa specificati in topic operatorul de internet)
      5
  4. 4. Cand ati accesat pagina web ce rezolutie in pixeli aveati setata la monitor ?

• 800 x 600
      0
    • 1024 x768
      5
    • 1152 x 720
      0
    • 1152 x 768
      0
    • 1152 x 864
      0
    • 1280 x 800
      1
    • 1280 x 960
      1
    • 1280 x1024
      2
    • 1280 x1284
      0
    • 1440 x 900
      1
    • 1600 x 1200
      0
    • 1680 x 1050
      6
    • 1920 x 1200
      1
    • 2560 x 1600
      0
    • Alta rezolutie (va rog sa o specificati in topic)
      1
  5. 5. Ce browser web folositi atunci cand navigati pe internet ?

• Internet Explorer 6
      0
    • Internet Explorer 7
      0
    • Internet Explorer 8
      1
    • Internet Explorer 9
      1
    • Ultima versiunea Firefox
      12
    • Ultima versiunea Opera
      0
    • Google Chrome
      3
    • Alt browser web (va rog sa-l specificati in topic)
      1

Postări Recomandate

Ping-ul e bun: 178 - 180 ms, la fel ca pe orice forum romanesc. Provider: UPC Iasi.

Pentru un site gazduit in Romania si care este accesat printr-o conexiune prin cablu (LAN), peste 100ms e mult. Am spus gazduit in Romania pentru ca "celelalte forumuri" cu siguranta sunt gazduite in Romania.

Apoi, timpul de raspuns sau ping-ul creste o data cu scaderea calitatii de receptie (acest lucru se intampla daca accesati site-ul dintr-o retea cu USB stick de internet de la RDS).

Spre exemplu, daca testati un website care sigur e gazduit in Romania, folositi o retea prin cablu UTP de la un provider care va garanteaza o banda de 50Mb/s (nu uitati sa impartiti la 8) iar ping-ul rezultat depaseste 100ms, atunci sigur e o problema cu provider-ul (99%) si apoi cu hostul (1%). Ping-ul poate creste foarte mult, implicit timpul de incarcare a paginiilor web si in cazul in care utilizati o retea wi-fi care nu are un semnal prea bun in locul de receptie. In acest caz degeaba ma chinui sa obtin un ping de 1ms daca semnalul nu are calitatea care trebuie.

Multumesc pentru mesajul de mai sus, ma asteptam sa fie mai multi utilizatori care sa-si exprime un asemenea pct. de vedere. Totodata, astept un raspuns asemenea si dupa ce voi transfera site-ul pe noul host.

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Donpetru greu mai merge......foarte greu...latente mari. Nu cred ca este din vina retelei din care fac parte , deoarece am banda de 1Gbps. Am aceleasi erori la autentificare pe care mi le-ati sters in postul precedent . Imi cer scuze ca postez aici dar nu mai am rabdare sa astept cu minutele pana la deschiderea altor topicuri. Cat mai dureaza situatia prezenta ?

Link spre comentariu

Mda, precum intuiam, e placa de retea de 1Gbps (la fel e si a mea, sunt variante mai vechi de 100MBps). Conexiunea ta presupun ca e una mediocra la fel cum este si a mea pe RDS la un abonament de 70lei/luna. Asta inseamna maxim 50Mb/s. (real vreo 6Mb). La RDS exista si abonamentul de 100Mb/s, doar pe hartie cum e si cel de 50Mbps.

1Gbps are portul sau ambele porturi de intrare UTP de la un server dedicat a carui chirie lunara intr-un datacenter poate depasi 200Euro/luna. Dar si acolo, nu ai real 1Gbps, e mai putin (citisem pe undeva ca trebuie sa imparti la 8).

Tu iti dai seama ce inseamna 1Gbps ? Eu nici nu vreau sa ma gandesc! :scare4: Probabil daca as avea o conexiune de asta acasa mi-as face un mic datacenter. :walkman:

Editat de elco
Link spre comentariu

Nu este RDS.....este netul venit de la facultate care trebuie sa faca fata la n-camine......si este banda de 1GBps....Descarc de pe site-uri si cu 22 MBps,iar in DC merge si cu 80MBps. Nu trebuie aduse aici discutii off-line si-mi cer scuze lui Donpetru. Doar crede ca asta e banda.

post-4600-0-73708100-1341069052_thumb.png

Editat de jack_roby2008
Link spre comentariu

Un abonament cotat la 50Mb/s la RCS-RDS cu TV+DigiMobil+NET este aproximativ 70 lei/luna. In realitate viteza de transfer este mai mica, pentru ca in timpul transferului, din informatiile pe care le detin (chiar va rog sa ma corectati daca nu este asa), sunt contorizati octeti si nu biti, din acest motiv se imparte la 8. Cred ca acest abonament la net de la RDS este unul dintre cele mai cumparate in Romania care garanteaza in reteaua lor 6Mb/s (mega octeti).

In ceea ce priveste ultimul post a lui @jack_roby2008, acei 89,8 Mb/s reprezinta viteza de transfer a informatiei in reteaua locala a caminului sau campusului studentesc. Viteza in metropolitan (in reteua furnizorului de net) e mult mai mica si este si mai mica daca se acceseaza site-uri externe, care nu sunt gazduite in Romania. E un lucru firesc. Bineinteles ca e recomandat ca un site care este accesat foarte mult din Romania sa fie gazduit tot in Romania, tocmai pentru a beneficia la maxim de banda disponibila in Romania. Din pacate anul asta si anul viitor nu cred ca o sa pot muta site-ul in Romania din cauza ca, ofertele de pret pentru gazduire sunt destul de mari iar micile castiguri nu le acopera nici 50% daca as adopta o solutie de hosting cu server dedicat. Asa ca, prefer sa mai astept... inca nu am mutat site-ul pe hostul nou din cauza unor probleme de instabilitate. Zilele trecute am facut niste teste in acest sens si din acest motiv a trebuit sa tin site-ul offline.

Numai Bine

Link spre comentariu

Da,viteza pe alte site-uri "externe" este mult mai mica decat acei 89MBps...doar vroiam sa-i demostrez colegului ca banda este de 1GBps....am pus mai jos o testare a vitezei netului facut intre ip-ul meu si altul din tara si o alta imagine cu testul in afara tarii.

Inca o data , imi cer scuze ca sunt off-line si ca o constatare ,acum, accesarea forumului este mult mai rapida si merge bine.

post-4600-0-28515000-1341071011_thumb.jpg

post-4600-0-70724300-1341071189_thumb.png

Link spre comentariu

Sorry daca nu ati auzit de NextGen care a fost preluat de Romtelecom.Eu sunt abonat si sunt foarte multumit,am o viteza de 100 mb/sec si pretul este de 35 ron/luna,viteza de upload/download egale

Link spre comentariu

Da,viteza pe alte site-uri "externe" este mult mai mica decat acei 89MBps...doar vroiam sa-i demostrez colegului ca banda este de 1GBps....am pus mai jos o testare a vitezei netului facut intre ip-ul meu si altul din tara si o alta imagine cu testul in afara tarii.

Inca o data , imi cer scuze ca sunt off-line si ca o constatare ,acum, accesarea forumului este mult mai rapida si merge bine.

valorile de acolo trebuie sa le imparti la 8.

idem cristi_74.

Link spre comentariu

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@tehnium-azi.ro and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

cam 9 din 10 vad mesajul asta, am renuntat, l-am scos si din bookmarks,

RR

Link spre comentariu

roadrunner, eroarea respectiva apare din cauza ca in timpul accesarii site-ului de catre utilizatorii se depaseste pe server memoria alocata sau, cu alte cuvinte, se umple toata memoria server-ului. Pe server-ul unde este gazduit site-ul sunt peste 200 de site-uri gazduite iar memoria este de 24Gb. Cand traficul creste foarte mult, nu numai pe acest site, se ocupa toti acei 24Gb RAM iar atunci se afiseaza eroarea de mai sus. Asta se intampla pe hostul vechi a site-ului unde suntem acum.

Imi cer scuze de aceste neplaceri tuturor utilizatorilor dar incerc sa ma straduiesc cat pot de mult sa mut site-ul cat mai repede pe noul host. Au fost cateva tentative dar se pare ca mai trebuie lucrat la optimizari. Daca mi-as piermite un server dedicat nu am mai trece prin asta, dar preturile sunt foarte mari, iar cu cat produce site-ul in acest moment nu pot sa acoper cheltuielile nici 20% din cat costa inchirierea unui server dedicat. Deci, va dati seama ca ma aflu intr-un moment unde trebuie sa fac compromisuri si sa storc cat mai multa performanta din noua si umila solutie de hosting.

Numai Bine

Link spre comentariu

In general, intr-un stat normal, un program educational gen Tehnium sau asemenea ar trebui sustinut de stat. E pacat ca in Romania sa nu mai existe revista Tehnium. O sa spun acum eu, au spus-o si altii.

Dintr-o ultima discutie cu administratorul acestui site, daca fondurile ar fi pe masura, Tehnium Azi ar putea sustine derularea unor concursuri la licee cu profil sau specializari tehnice unde sa se dea premii de pana la 1000 Euro, tocmai pentru a motiva tanara generatie. Si nu numai asta, s-ar putea plati articole tot la fel de bine. De fapt, daca ma gandesc bine, daca statul ar sustine asa ceva - si ce conteaza 1mil de euro de la buget in fiecare an - s-ar motiva generatia actuala pentru dezvoltarea creeativitatii in domeniu tehnic. Si cred ca e un lucru bun.

Dar ca de obicei, multe proiecte asemenea Tehnium Azi au ajuns sa fie sustinute foarte greu, cu sacrificii, ca mai apoi sa sfarseasca sub nepasarea celor din jur. Pacat!

Link spre comentariu

Recomand un test comparativ efectuat pe doua forumuri din Romania la un interval de cel mult un minut: timp de deschidere a paginii principale, timp de deschidere a paginii "View new Content" sau echivalent, Back si Forward. Eu am facut testul in ultimile minute pe forumul Tehnium Azi si pe Forumul Electronistilor. Pe primul timpii au fost 8, 6, 8 si 5,5 sec. Pe al doilea timpii au fost 2,5 2, 1 si 1 sec. Bun sau rau, Internetul e acelasi. Ar fi relevant daca s-ar face acest test de catre mai multi utilizatori in conditii diferite.

P.S. Chiar si editarea acestui Reply este greoaie, caracterele apar uneori cu intarziere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock