Sari la conținut

Sondaj Accesare Noul Tehnium Azi

donpetru

SONDAJ  

18 membri au votat

1. 1. In cate secunde accesati pagina web index a site-ului Tehnium Azi ?

• < 1 secunda
      0
    • 2...3 secunde
      7
    • 4...5 secunde
      5
    • 6...8 secunde
      2
    • 8...10 secunde
      2
    • mai mult de 10 secunde
      2
  2. 2. Ce tip de conexiune la internet aveti cand ati evaluat timpul de acces de mai sus ?

• Internet mobil (prin USB Stick-uri)
      1
    • LAN (cablu UTP)
      14
    • Wireless
      3
    • Dial-Up Modem
      0
  3. 3. Care este furnizorul dvs. de internet ?

• RCS & RDS
      7
    • UPC
      3
    • RomTelecom
      2
    • Unul din operatorii de telefonie mobila
      1
    • Altii (va rog sa specificati in topic operatorul de internet)
      5
  4. 4. Cand ati accesat pagina web ce rezolutie in pixeli aveati setata la monitor ?

• 800 x 600
      0
    • 1024 x768
      5
    • 1152 x 720
      0
    • 1152 x 768
      0
    • 1152 x 864
      0
    • 1280 x 800
      1
    • 1280 x 960
      1
    • 1280 x1024
      2
    • 1280 x1284
      0
    • 1440 x 900
      1
    • 1600 x 1200
      0
    • 1680 x 1050
      6
    • 1920 x 1200
      1
    • 2560 x 1600
      0
    • Alta rezolutie (va rog sa o specificati in topic)
      1
  5. 5. Ce browser web folositi atunci cand navigati pe internet ?

• Internet Explorer 6
      0
    • Internet Explorer 7
      0
    • Internet Explorer 8
      1
    • Internet Explorer 9
      1
    • Ultima versiunea Firefox
      12
    • Ultima versiunea Opera
      0
    • Google Chrome
      3
    • Alt browser web (va rog sa-l specificati in topic)
      1

Postări Recomandate

Am atasat un sondaj mai sus pentru ca as dori sa vad in primul rand in cate secunde se acceseaza pagina index a site-ului sau alte pagini din website. Totodata, as dori sa precizati si timpul de conexiune la net pe care o aveti cand accesati site-ul. Suplimentar am atasat in sondaj o intrebare despre diagonala monitorului calculatorului personal si rezolutia utilizata la navigarea pe net.

Deci, ca sa vizualizati corect site-ul trebuie sa folositi o rezolutie de cel putin 1024 pixeli wide (recomandat min.1280px ) si sa aveti instalat ultimile versiuni de browsere web.

Numai bine si daca mai sunt intrebari / propuneri, va rog sa-mi spuneti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Referitor la timpul de deschidere a paginii, am pus o valoare medie, timpul variaza la mine de la 1sec, la 5-10sec, cred ca in functie de incarcarea retelei de internet.

Link spre comentariu

Vizitator tragaci

Foarte bine venit acest sondaj.

De mult vroiam sa intreb de ce se incarca asa greu forumul si site-ul?!

Sper sa va fie de ajutor raspunsurile noastre. :bye:

Link spre comentariu

Am imbunatatit timpul de acces a site-ului de la o medie de 5...6 secunde la 2...3 secunde. As dori sa-mi spuneti acum daca sesizati vreo diferenta, mai ales la accesarea paginii index, articole, stiri etc.

Multumesc pentru voturile exprimate si astept comentarii si voturi in continuoare.

Link spre comentariu

Folosesc un browswr SeaMankei. Incarcarea site-ului Tehnium Azi, se face intotdeauna mai greu decat a oricarui altul. Parca, putin s-a mai imbunatatit, insa la o durata catre 10 s. Depinde foarte mult de intervalul din zi in care accesez. Sunt momente din zi, in care legatura la Internet este practic inexistenta. In parte aceste chestiuni se datoreaza faptului ca sunt catre capatul unei retele cu un numar mai mic de abonati si furnizorul de Internet nu a considerat ca este necesar sa faca imbunatatiri tehnice ale retelei. Daca ar patrunde in zona un concurent (RDS, UPC, etc.) atunci probabil ca s-ar preocupa mai mult de aspectele tehnice ale acestei retele.

Link spre comentariu

Dl. Olaru, la dvs. e conexiunea la internet principalul vinovat in accesarea greoaie a paginilor web. Spre exemplu, am testat site-ul pe mai multe browsere web, inclusiv SeaMankei, si pe o conexiune LAN gen RDS, cel mai ieftin abonament de la ei, site-ul, la prima randare, ii ia aprox. 4...5 secunde iar dupa aceea, dupa ce se scrie site-ul in "cacheul" propriului browser web, accesarea celorlalte paginii se face in 2...3 secunde sau chiar o secunda, depinde ce accesam. De fapt, notiunea asta de cache la browsere web a fost implementata tocmai pentru a mari timpul de acces a site-urile care lucreaza intens cu MySQL. De fapt, la ora actuala cele mai solide site-uri web, implicit forumuri, au la baza MySQL.

Un 2..3 secunde timp de acces pentru site hostat in Dallas, America, e un timp bun. Spre exemplu, forumul softpediei e hostat in Romania si alte forumuri romanesti de profil. Apoi nu conteaza numai webhosting-ul ci si site-ul in sine. La acest site as mai putea optimiza timpul de acces si dimensiunea paginii index (acum situata la 150kb, acum cateva zile era 250kB) prin renuntarea la header-ul pompos (care multor utilizatori cred ca le place) si la mini imaginile utilizatorilor din bara din dreapta a paginii index, vedeti ultimile postari, bloguri etc. Oricum, chiar daca fac asta, timpul de acces se mai reduce cu vreo 0,5...0,8 secunde, nu mai mult. Asa cum e structurat continutul site-ului, doar daca mut site-ul in Romania as putea sa-l aduc la 1 secunda, ceea ce inseamna un acces foarte rapid. Dar, chiar si asa, fara o conexiune la internet stabila si buna, accesarea site-ului nu se poate face foarte rapid.

Referitor la conexiuni la net, am testat site-ul si de pe un USB Stick RDS si intr-adevar, daca va aflati intr-o zona cu semnal nu asa grozav, site-ul se acceseaza mai greu, dar acest lucru e valabil pentru orice site web de pe internet, mai mult sau mai putin.

Link spre comentariu

Din pacate nu am auzit in viata de firma Next Gen. Cu siguranta mai sunt si alti operatori, dar i-am completat pe cei mai cunoscuti din Romania (dupa parerea mea). Dar nu acest aspect e cel mai important in problema asta.

Link spre comentariu

O problema asemanatoare cu cea de mai sus m-am lovit si eu inainte de optimizarea site-ului (saptamana trecuta). Dupa optimizare nu am mai intalnit problema.

Verificati suplimentar daca sunteti la zi cu Adobe Flash Player, este un soft/plugin folosit si de browser-ele web. Apropo, ce versiune de browser web folositi ?

Link spre comentariu

Pentru utilizatorii care NU prea cred ca a fost imbunatatit timpul de acces a acestui site web, ii invit sa acceseze urmatoarea pagina web:

http://www.iwebtool.com/speed_test

unde pot testa dimensiunea paginii index si timpul de acces. Spre exemplu, tastati: www.tehnium-azi.ro si www.forum.softpedia.com, si faceti o comparatie s.a.m.d.

Link spre comentariu

• 1 month later...

As dori sa citesc parerile voastre referitoare la cat de rapid accesati site-ul, incepand de saptmana asta. Adica, cu alte cuvinte, daca accesare e mai rapida sau daca s-a schimbat ceva in acest sens ?

Link spre comentariu

In cazul meu situatia este aceeasi. Uneori, devine chiar enervanta durata destul de mare, a stabilirii conexiunii.

In cazul meu situatia este aceeasi. Uneori, devine chiar enervanta durata destul de mare, a stabilirii conexiunii.

Link spre comentariu

Dl. Olaru N, banuiesc ca aveti Windows instalat, accesati meniul Start si apoi clic pe optiunea Run (sau in cazul Win7 se numeste Search Program and Files). Tastati cmd sau command. Dupa aceea se deschide o fereastra Windows in MS DOS unde tastati urmatoarele si apasati Enter:

ping tehnium-azi.ro

Se va afisa la final durata maxima in milisecunde (sau secunde). Repetati testul si maine dimineata, daca aveti posibilitatea iar dupa aceea postati valoarea in milisecunde obtinuta (valoarea maxima si media).

Rog si alti utilizatori sa faca asta si sa posteze aici rezultatul (nu uitati sa mentionati resedinta sau localitatea de unde ati facut testul, precum si numele providerului de internet).

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Greu de tot! Cu IE7 peste 20 sec. (peste 10 sec. pana se incarca (bara de jos), inca 10 sec. pana se deschide. Alte forumuri 2 - 3 sec. Cu IE8 incarcare la fel de grea, deschidere mai rapida. La trecerea Back sau Forward la fel. Celelalte forumuri merg fulger. Ping-ul e bun: 178 - 180 ms, la fel ca pe orice forum romanesc. Provider: UPC Iasi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock