Jump to content
Sign in to follow this  
alex261

Amplituner Marantz

Recommended Posts

Am cumparat acum 2 zile un marantz sr930 , foarte vechi, dar arata ca nou , eu nu am vazut un amplificator mai curat la interior si bine pastrat , am incercat sa gasesc vreo lipitura noua si nu am gasit totul original, piese de calitate , dar bineinteles ca are si ceva probleme .

Prima specificata de vanzator a fost ca nu merg cateva leduri de vumetre , sper sa fie doar arse , pentru ca manual service nu am gasit , iar a doua si care ma deranjeaza pe mine este ca are un zgomot de fond conectat la un marantz cd 6000 OSE si boxe bune .Am scos si cablul din amplificator crezand ca e de la acesta dar tot asa. Am masurat vreo 10 condensatoare cu esr-metru din zona unor radiatoare si le-am comparat cu altele cu aceeasi valoare pe care le am eu noi Jamicon cumparate de la firma din Alexandria, si au aceeasi valoare , dar banuiesc ca trebuiau sa arate mai putin cele din marantz.

Ce ma sfatuiti sa fac , pentru ca zgomotul e destul de deranjant , imediat cum rotesc potentiometrul de volum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am reparat si eu cateva amplificatoare, in principiu defecte minore.

 

Eu as incerca sa izolez etajele de amplificare, sa vad daca au ceva, iar dupa aceea le-as da semnal separat. Daca merg, e bine, trec la alte etaje, si tot asa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-ar putea ca problema sa fie de la montarea gresita a potentiometrului, banuiesc ca cel original mai trebuia prins in doua locuri si legat la masa, dar nu vreau sa ard ceva, si vreau sa aflu parerea voastra.Am pus o poza , sper sa se vada.

post-15292-0-71067900-1334848394_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

O poza in care sa se poata si citi ce ati scris, poate si una cu partea plantata?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poze mai clare

post-15292-0-29619400-1334860267_thumb.jpg

post-15292-0-96374200-1334860878_thumb.jpg

post-15292-0-57155500-1334860889_thumb.jpg

Edited by alex261

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alte poze,

Am gasit cum trebuie sa arate potentiometrul original.

Am lasat 5 ore incontinuu amplificatorul sa mearga cu difuzoare de 12 ohmi inseriate si finalii sunt reci ,iar prefinalii se incalzesc putin, iar cei de pe partea dreapta un pic mai mult.Daca ma puteti ajuta in reglarea amplificatorului, am trecut si finalii in poza si variabilii.

Legat de ledurile vumetrului nu fac la fel, parca unele nu merg, se pot regla din variabil sau dupa reglarea corecta a curentului de mers in gol isi revin, am observat ca daca il las fara boxe conectat si cresc putin volumul se aprind bine primele 2 leduri pe ambele canale dar dupa ce maresc o iau razna, cand conectez difuzoarele la volum mic se aprind primele 2 leduri doar pe un canal si dupa ce maresc volumul si pe celalalt dar neegal.

post-15292-0-60912800-1334917637_thumb.jpg

post-15292-0-52346100-1334917651_thumb.jpg

post-15292-0-78932800-1334917663_thumb.jpg

post-15292-0-78737400-1334917683_thumb.jpg

post-15292-0-22714700-1334917695_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.