Sari la conținut

Amplituner Marantz


alex261
 Share

Postări Recomandate

Am cumparat acum 2 zile un marantz sr930 , foarte vechi, dar arata ca nou , eu nu am vazut un amplificator mai curat la interior si bine pastrat , am incercat sa gasesc vreo lipitura noua si nu am gasit totul original, piese de calitate , dar bineinteles ca are si ceva probleme .

Prima specificata de vanzator a fost ca nu merg cateva leduri de vumetre , sper sa fie doar arse , pentru ca manual service nu am gasit , iar a doua si care ma deranjeaza pe mine este ca are un zgomot de fond conectat la un marantz cd 6000 OSE si boxe bune .Am scos si cablul din amplificator crezand ca e de la acesta dar tot asa. Am masurat vreo 10 condensatoare cu esr-metru din zona unor radiatoare si le-am comparat cu altele cu aceeasi valoare pe care le am eu noi Jamicon cumparate de la firma din Alexandria, si au aceeasi valoare , dar banuiesc ca trebuiau sa arate mai putin cele din marantz.

Ce ma sfatuiti sa fac , pentru ca zgomotul e destul de deranjant , imediat cum rotesc potentiometrul de volum.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am reparat si eu cateva amplificatoare, in principiu defecte minore.

 

Eu as incerca sa izolez etajele de amplificare, sa vad daca au ceva, iar dupa aceea le-as da semnal separat. Daca merg, e bine, trec la alte etaje, si tot asa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S-ar putea ca problema sa fie de la montarea gresita a potentiometrului, banuiesc ca cel original mai trebuia prins in doua locuri si legat la masa, dar nu vreau sa ard ceva, si vreau sa aflu parerea voastra.Am pus o poza , sper sa se vada.

post-15292-0-71067900-1334848394_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alte poze,

Am gasit cum trebuie sa arate potentiometrul original.

Am lasat 5 ore incontinuu amplificatorul sa mearga cu difuzoare de 12 ohmi inseriate si finalii sunt reci ,iar prefinalii se incalzesc putin, iar cei de pe partea dreapta un pic mai mult.Daca ma puteti ajuta in reglarea amplificatorului, am trecut si finalii in poza si variabilii.

Legat de ledurile vumetrului nu fac la fel, parca unele nu merg, se pot regla din variabil sau dupa reglarea corecta a curentului de mers in gol isi revin, am observat ca daca il las fara boxe conectat si cresc putin volumul se aprind bine primele 2 leduri pe ambele canale dar dupa ce maresc o iau razna, cand conectez difuzoarele la volum mic se aprind primele 2 leduri doar pe un canal si dupa ce maresc volumul si pe celalalt dar neegal.

post-15292-0-60912800-1334917637_thumb.jpg

post-15292-0-52346100-1334917651_thumb.jpg

post-15292-0-78932800-1334917663_thumb.jpg

post-15292-0-78737400-1334917683_thumb.jpg

post-15292-0-22714700-1334917695_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock