Sari la conținut

Programatoare pt. microcontrollere si placi de dezvoltare

donpetru

Postări Recomandate

Interesanta schema, am vazut ca in schema este o memorie 24LC64, aveti cumva si hex-ul (sau bin-ul) pt. el? Din gama AVR ce anume cunoaste? Am vazut in print screen-ul din arhiva un 89Cxxxx, dar acela nu este AVR, producatorul este tot Atmel, dar arhitectura nu este RISC.

Alte programatoare universale (AVR, PIC, memorii) gasiti aici (cam astea sunt cele mai populare):

http://www.lancos.com/prog.html

http://www.ic-prog.com/index1.htm

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Interesanta schema, am vazut ca in schema este o memorie 24LC64, aveti cumva si hex-ul (sau bin-ul) pt. el? Din gama AVR ce anume cunoaste? Am vazut in print screen-ul din arhiva un 89Cxxxx, dar acela nu este AVR, producatorul este tot Atmel, dar arhitectura nu este RISC.

Schema a fost preluata din Elektor si din pacate acolo nu se prezinta nici un program doar o mica trimitere catre un articol de pe site-ul revistei, care momentan am vazut ca nu mai exista. Mentionez ca articolul cu programator pe USB a procesoarelor Atmel a fost publicat in anul 2004 (parmise nr.291).

In privinta procesoarele pe care le poate recunoaste articolul mentioneaza:

La siguiente opci?n est? entre Atmel MCU y EEPROM serie. Bajo la opci?n ?Atmel MCU? los modelos de microcontroladores que hay son 89Cx051, 89C5x, 89Sx y los dos microcontroladores 90S1200 y 90S2313.

Por supuesto, se puede acceder a funciones tales como ?bit de bloqueo? (?lock bit?) y bit de protecci?n en programaci?n (?fuse bit programming?). En los microcontroladores de la familia 89C5x s?lo est?n disponibles los bits 1 y 2 para ser programados como bits de bloqueo, ya que no hay suficiente cantidad de terminales en el puerto del TUSB 3210 disponibles, de manera que permitan programar tambi?n un tercer bit de bloqueo. Por otro lado, en los microcontroladores de la familia 89Sx no se puede programar ning?n bit de bloqueo. Si seleccionamos un modelo de microcontrolador 90S1200 ? 90S2313, cuando configuramos el segundo bit de protecci?n se nos muestra en dos variantes: el bit de protecci?n RCEN y el bit de protecci?n FSTRT. Si se detecta el modelo de microcontrolador, de texto cambia para mostrar el nombre del bit de protecci?n soportado por el dispositivo en cuesti?n.

Tot din seria de numere a revistei Elektor, redau mai jos un programator pentru PIC-uri interesant:

PIC_Prog2003.rar

Link spre comentariu

Referitor la primul link: uC din seria 89C sau 89S nu sunt chiar asa populare, eventual ultimele aparitii din acesta categorie, dar daca nu ma insel cei de la Dallas i-au cam depasit la categoria asta pe cei de la Atmel.

Microcontrollerele 90S1200 si 90S2313 nu se mai fabrica, acum (sunt imbunatatite) se numesc ATtiny1200 si ATtyni2313, compatibilitatea s-a pastrat intr-o oarecare masura (tyni 100% cu 90S, invers sunt diferente)

Link spre comentariu

• 1 year later...

In ultima vreme mi-am facut un header board pt. Atmega8535, in felul acesta imi usureza scrierea de aplicatii. Perifericele se conecteaza usor la aceasta placa.

O poza cu placa si programatorul PonyProg:

24zm52w.jpg

Schema electronica:

10i6w0h.jpg

Functionare cu un afisaj conectat:

1gnixg.jpg

Imi pare rau pt. calitatea pozelor, degeaba am aparat bun daca nu stiu sa-l folosesc.

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
  • 1 year later...

mmarius,

a traduce o foaie de catalog in romana e o tinta gresita, ce mai bine invata engelza, 90% din foile de calog, limbaje de programare, manuale de programare, aplicatii software sunt in limba engleza.

RR

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock