Sari la conținut

Tv Elite 21Es51

costy1

Postări Recomandate

Salutare tuuror,

inca de la inceput vreau sa va spun ca nu sunt foarte familiarizat cu depanarile TV dar orice sfat este binevenit si deci insusit. O lipitura sau o inlocuire a unei rezistente, tranzistor etc. nu-mi este straina.

Va solicit bunavointa si ajutorul in depanarea unui Tv Elite 21ES51 care are partea de jos a imagini stransa undeva la mijlocul ecranului. Asadar acum se vede doar jumatatea de sus a imaginii.

Din cate am inteles ar fi probleme la blocul BV. Am schimbat tranzistorul si singurul condesator de langa el insa degeaba. Intre timp am vazut ca un condensator aflat undeva intre BV si traf era afumat la baza placii. Am schimbat trei condensatori din acea zona. Apoi langa traf este un tranzistor montat pe un radiator maricel in forma de "L" 10cm/3cm care era foarte incins. Uitandu-ma pe acolo am vazut ca o rezistenta (am aflat ulterior) de 1 Ohm / 3V era afumata pe placa. Am schimbat-o si pe aceea.

Este adevarat ca veti spune ca am lucrat pe bajbaite insa nu am cunostintele necesare, de aceea va rog sa ma ajutati in incercarea mea de a reparaTV-ul. Orice sfat este binevenit.

Mai jos sunt cateva poze cu ceva axplicatii:

post-18589-0-31148500-1334339196_thumb.jpg

post-18589-0-14875600-1334339205_thumb.jpg

post-18589-0-26800400-1334339212_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Urmati indicatiile din imaginea de mai jos si reveniti cu alte precizarii. Eventual, nu ar fi rau, sa prezentati un manual de service.

La imaginea trei, in partea de sus este un tranzitor cu 4 si 3 picioare pe care l-am schimbat impreuna cu condensatorii din jur. Fara nici un rezultat. Ramane de schimbat ce mi-ati sugera, adica rezistentele pe culori si condensatoarele electrolitice.

Cu masuratul va fi o prolema pt ca aparatul meu a inceput sa urce singur pe scara. Avea siguranta arsa ! Am scimbat-o insa face la fel. Cred ca in loc de masurare am sa schimb efectiv piesele cu unele noi.

Multumesc mult pentru sfaturi. Am sa revin in weekend cand voi face schimbarile.

Cu stima

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock