Sari la conținut

Antena Fm

stefano_nc

Postări Recomandate

salut tuturor,as dori si eu niste scheme de antene fm ,mai simplu de realizat ,finca sunt nou in domeniu ,deci ceva simplu cu ce ar trebui sa incep,mentionez ca stau in BUZAU, si daca sepoate o antena de interior de exemplu vreau sa o tin pe balcon ,ce cablu ar trebui 75 ohmi? astept raspunsurile voastre

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Antena are eficienta cea mai mare daca se foloseste la exterior (ma refer la receptia FM) si nu in interiorul casei (daca ati vrut sa faceti referire la asa ceva).

Apoi, pe cand eram la liceu, citisem atunci un articol destul de bine pus la punct, parmise in revista infoSatelit (nici nu stiu daca se mai editeaza acum), despre antene. Atunci ma interesa foarte mult partea asta de receptie terestra si prin satelit a posturilor TV. De fapt, cu asa ceva a inceput latura asta mea de hobby catre electronica (spun asta pentru ca sunt cativa utilizatorii care cred ca am inceput cu Audio, dar nu e asa!).

Cautand recent pe internet niste informatii legate de documentarea pe care am facut-o in liceu, am gasit o imagine cu un tip constructiv de antena FM care merita toata atentia:

foto_antena_fm.jpg

E vorba de o antena FM circulara omnidirec?ional?. E o antena destul de buna daca o folositi in orasul unde locuiti. Impedanta de iesire este de 75 Ohmi (deci se poate folosi cablu de 75Ohmi). Costul unei astfel de antene se ridica la max. 10 euro si sa gaseste in comert.

Daca va ganditi sa o construiti, din pacate, acum, in acest moment nu am niste proiecte la indemana, dar poate va ajuta un alt utilizator in acest sens. Intre timp, am sa rasfoiesc si eu... biblioteca, iar daca gasesc ceva, o sa postez.

Numai bine

Link spre comentariu

• 3 weeks later...

Dupa aspect, antena din figura de mai sus este un dipol deformat de 300 ohmi cu un adaptor pentru cablu coaxial incorporat. Ma tem ca banda de frecvente e mai mica decat banda FM, dar s-ar putea sa ma insel. Pentru o antena instalata in balcon nu se poate recomanda, cred, vreun model perfectionat. Ramane sa se incerce cu o sarma oarecare de 70 cm legata de firul central al cablului si amplasata experimental in pozitia in care se obtine cea mai buna receptie. Intrebarea este daca receptorul are borna de antena pentru cablu coaxial.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock