Sari la conținut

Intrebare Simpla, Vreun Raspuns?

prutix

Postări Recomandate

Salut,

Tot timpul mi-am pus intrebarea ce sunt acele bile (sau alte forme) care sunt montate pe cablurile de inalta tensiune de la retelele electrice de transport si de ce ele sunt montate in special deasupra soselelor? Stic cineva....?

pj-helicopter.jpg

Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tot timpul mi-am pus intrebarea ce sunt acele bile (sau alte forme) care sunt montate pe cablurile de inalta tensiune de la retelele electrice de transport

Sunt elemente de balizaj, asa cum si elementele foarte inalte ale unor caladiri sunt semnalizate luminos, pentru a fi vizibile pentru aparatele de zbor.

si de ce ele sunt montate in special deasupra soselelor?

Nu sunt in special deasupra soselelor, probabil ca acolo sunt mai vizibile pentru Dvs., chiar in fotografia atasata este o zona montana, fara sosele. Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 4 weeks later...

Trebuie sa fie vizibile din aer. Au culori contrastante cu cele din teren. Cele facute din discuri metalice intersectate la 90 grade au si efect de reflector radar. Se pun pe firul cel mai inalt (cel legat la pamant) al retelei.

Link spre comentariu

Salut,

Tot timpul mi-am pus intrebarea ce sunt acele bile (sau alte forme) care sunt montate pe cablurile de inalta tensiune de la retelele electrice de transport si de ce ele sunt montate in special deasupra soselelor? Stic cineva....?

pj-helicopter.jpg

Va multumesc!

Poza aceasta este doar ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc, am gasit-o pe internet dupa multe cautari, nu este din Romania.

La noi aceste semnalizatoare sau ce or fi ele arata ceva mai diferit, unele sunt rotunde, unele sunt formate din suprafete patrate formand o elice(morisca). Totusi de ce sunt montate in special deasupra soselelor? Stic cineva....?

Link spre comentariu

Cine stie nu spune, iar cine spune nu stie. Eu nu stiu, dar am doua banuieli: 1) daca un elicopter al politiei patruleaza deasupra soselei sa nu ia o sarma in bot; 2) daca un avion mic vrea sa faca o aterizare de urgenta pe o sosea necirculata idem. Asteptam sa spuna ceva si unul care stie.

Link spre comentariu

• 10 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock