Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Am descoperit 2 intreruperi pe cablaj !Le m remediat, apoi am alimentat montajul cu voltmetrul conectat pe iesire

Din cele 3 potentiometre , doar Pot2 misca ceva !

La minim indica 7,7vcc, iar cand rotesc spre maxim , deodata sare la 29,1vcc !

Am reluat masurarea tensiunilor pe pinii integratului !

Pin 2 - 0,01v

Pin 4 - 0.00v

Pin 5 - 0,08v

Pin 6 - 6,99v

Pin 7 - 0.00v

Pin9 - 30,3v

Pin 11 - 30,5v (tensiunea de alimentare)

Pin 12 - 29,6v

Editat de kery23k

doar Pot2 misca ceva !

Acesta si cu Pot 6, lasati-le momentan in pozitia cu cursorul la maxim spre R8, acestea regleaza curentul.

Pin 4 - 0.00v

Masurati tensiunea post-9-0-61080000-1332582742_thumb.jpgin punctul din desen.La 30V pe iesire acolo trebuie sa fie cca.1,4V.

Editat de miron1947

Acesta si cu Pot 6, lasati-le momentan in pozitia cu cursorul la maxim spre R8, acestea regleaza curentul.

Masurati tensiunea post-9-0-61080000-1332582742_thumb.jpgin punctul din desen.La 30V pe iesire acolo trebuie sa fie cca.1,4V.

Tensiunea unde ati indicat este 0.00 ! Nici in celelalte capete ale rezistentelor nu exista tensiune !

E normal sa am aceesi tensiune pentru ca eu am pus un strap pe ampermetru ! Nu se face asa ?!

Da, dar in cazul acesta nu este normal sa nu aveti tensiune pe R12, masurati tensiunile in urmatoarele punctepost-9-0-82474900-1332588331_thumb.jpg(cele cu rosu).

Cand Pot2 (pentru reglajul de amperi) este la maxim , am 29,8Vcc , iar cand e la minim , am 7,6v !

Am masurat in punctul dintre Pot1 si Pot3 , pentru ca semireglabilele Pot4 si Pot5 nu le am montat pe cablaj ! Semireglabilele sunt doar daca nu folosesc potentiometrele , de aceea nu le am pus !

Cand Pot2 (pentru reglajul de amperi) este la maxim , am 29,8Vcc , iar cand e la minim , am 7,6v !

Intre Pot 1 si Pot 3?Eu am scris sa lasati reglajul de curent in pace, nu ne intereseaza acum, deci lasati-l asa cum am scris.

Am masurat in punctul dintre Pot1 si Pot3

Pote Pot 5 si Pot 4, cele specificate de Dvs. sunt semireglabilele care scrieti ca nu le-ati montat.Daca ve referiti la Pot 5 si 4, insemana ca Pot 5 este intrerupt, sau are lipituri reci.

P.S.

Da, daca este intrerupt are acelasi rezultat cu ce-am scris, dar cablajul vad ca are multe probleme, asa l-ati cumparat?

Editat de miron1947

Off Doamne ! Cablajul asta l-am realizat cu metoda prees and peel ! A fost pentru prima data cand am incercat metoda asta !

CU foaie a4 de la autocolant din ala cu preturi , etichete !

Si , vreau sa spun ca tonerul nu a fost destul de gros si uniform pe cablaj, iar cand l am bagat in clorura ferica in unele locuri s-a corodat si s-a intrerupt cablajul ! Chiar daca am dat cu strat de fludor peste layere, nu s-a lipit unde este intrerupt , dar cu ochiul liber nu poti sa iti dai seama !

Numai cand am pus aparatul pe R12 si apoi pe punctul unde mi-ati indicat am observat ca nu da continuitate, nu piue aparatul :D !

Acum o sa trec la teste !

Am sa plantez BD-ul pe fata , sa o aranjez putin , si sa incep sa vad cum se comporta !

Cateva poze cu cablajul !

fbddgf.jpg

dfgdfgb.jpg

xhgnxhgmcbnmcmbn.jpg

A fost pentru prima data cand am incercat metoda asta !

CU foaie a4 de la autocolant din ala cu preturi , etichete !

Eu folsesc coperti de Integrame sau hartia(lucioasa) de la reclamele puse in posta. Editat de miron1947

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock