Sari la conținut

Sursa Reglabila 1,25 - 30V/0 - 3A! Nu Functioneaza !

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

ce ar fi gresit in schema ?

Posibil erori de montaj.Daca doriti sa va poate ajuta cineva, trebuie sa explicati ce anume nu functioneaza si in ce conditii.Cateva masuratori de tensiune ar fi utile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

picture006yc.jpg

sfgsdfgf.jpg

Am realizat sursa aceasta de tensiune dar nu inteleg de ce nu functioneaza !

La mufa de ampermetru am pus un strap , am alimentat u vreo 23Vca , se aprinde ledul dar nu pot sa reglez nimic din potentiometre !

Am masurat tensiunea pe condensatorul de 4700uF, am exact 30 de Vcc

La mufa de iesire tensiune nu indica nimic ......

Nu prea stiu ce sa mai masor ....

Singurul lucru care nu l am respectat exact ca in schema este tranzistorul BD136 pe care l am inlocuit cu BD140 ! Integratul nu stiu cum sa verific daca e bun !

Poate ma ajutati cu ceva sfaturi !

Tranzistoarele finale le-am montat direct pe radiator fara sa mai pun izolatie de mica ! Nu stiu daca trebuie ...?!

Am mai masura tensiunea pe tranzistorul BD140 , pe baza si emitor am 30Vcc iar pe clector, care da tensiune in finali, am 1,3Vcc !!!

E posibil sa nu functioneze cu BD140 ?!

Am 30Vcc in Baza

1,3Vcc in Colector

30Vcc in Emitor

pe pinul 6 am 6Vcc

Pe pinul 11 al integratului NU variaza tensiunea odata cu potentiometrul de tensiune

Ramane fixa 30,4Vcc !

Va multumesc !

Link spre comentariu

pe tranzistorul BD140 , pe baza si emitor am 30Vcc iar pe clector, care da tensiune in finali, am 1,3Vcc !!!

E posibil sa nu functioneze cu BD140 ?!

Daca este defect da, pentru a conduce acesta are nevoie de o tensiune in baza cu cca. 0,7V mai mica decat in emiter(masurat fata de masa).723 este montat corect, cat aveti pe pinul 6, fata de masa?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Daca este defect da, pentru a conduce acesta are nevoie de o tensiune in baza cu cca. 0,7V mai mica decat in emiter(masurat fata de masa).723 este montat corect, cat aveti pe pinul 6, fata de masa?

Pe pinul 6 am 6Vcc !

Dar problema ar putea fi alta..... nu stiu prea multa electronica dar am gasit aici la slovacul asta ceva diferit !

http://blog.3b2.sk/igi/post/Napajaci-zdroj-1-30V3A-Power-supply-1-30V3A.aspx

El a pus BD139 :scare4: si a izolat tranzistorii finali fata de radiator (ceea ce eu nu am facut) cu folie din aia !

Link spre comentariu

Pe pinul 6 am 6Vcc !

Corect ar fi de la 6.9, minim, ati masurat corect?

El a pus BD139

Sunt aproape identici(136 cu 140), 140 suporta doar o tensiune mai mare.

a izolat tranzistorii finali fata de radiator

Daca este cumva radiatorul conectat la un potential de tensiune(0V sau + ) izolarea are importanta.

Link spre comentariu

Corect ar fi de la 6.9, minim, ati masurat corect?

Sunt aproape identici(136 cu 140), 140 suporta doar o tensiune mai mare.

Daca este cumva radiatorul conectat la un potential de tensiune(0V sau + ) izolarea are importanta.

Da tensiunea este 6,99Vcc! Am probat si cu un BD139 sa vad ce se intampla si aveam 29 de volti pe iesire , dar nu regla nimic din potentiometu !Acum am pus un SD336 care e echivalent cu bd136 .....acelai lucru !Imi arata o tensiune aiurea de 1Vcc pe aparat dar am verificat cu un led sa vad daca se aprinde !Nu se aprinde nimic ...!

Ma gandesc ca ar putea sa fie integratul de vina pentru ca e luat de la magazinul ala de piese ultra ieftine si aolo ai sansa sa le cumperi deja arse sau ...nefunctionale !

Nu stiu ce ar mai putea fi , pentru ca nu misca nimic din potenstiometre!

Radiatorul nu face contact cu nimic !Am izolat tranzistorii cu mica !

Tranzistorii sunt BD249F nu sunt BD249C ca in schema , dar cred ca se potrivesc !Sa fie vre o iferenta ?!

Editat de kery23k
Link spre comentariu

Puneti potentiometrii care regleaza curentul(Pot6 si Pot2), in pozitie de curent maxim(cursorul spre R8) si vedeti ce efect are.

Nu se misca absolut nimic ! 0,07V arata aparatul ! Am invartit in toate directiile de toate 3 p, si nu se obsrva absolut nimic !

Link spre comentariu

INFO FORUM: Mai bine incarcati fisierul pdf in sectiunea Downloads folosind ca pictograma o varianta miniaturizata a primei paginii din pdf (100 x 100 px). Dupa aceea, accesati forumul si Media personale (daca utilizati limba romana) sau MyMedia (daca folositi limba engleza). Accesati in MyMedia sectiunea Downloads si selectati fisierul pe care l-ati incarcat. Astfel, fisierul va deveni vizibil in postul din forum si de fiecare data cand veti fi nevoit sa faceti trimitere la el, accesati MyMedia, fara sa-l mai atasati din nou.

Totodata, cand se ataseza cu fast reply un mesaj in forum, si in timp ce tastati mesajul mai posteaza cineva ceva inaintea dvs., un mesaj window box va fi afisat pe ecran, unde o sa va intrebe daca doriti sa accesati noul mesaj care s-a postat. Puteti sa dati click fara probleme pe acel mesaj, pentru ca nu se va afecta ceea ce ati tastat deja. Iata doar doua facilitati ale actualei platforme, care am preferat sa le expun aici si o sa le reiau la final si intr-un subiect separat, dupa ce se termina actualizarea.

ONTOPIC: Comparati schema aleasa cu un montaj tipic cu LM723 (in acest sens studiati si datsheet-ul integratului). Dupa aceea, reveniti si cu alte precizarii.

Numai Bine

Link spre comentariu

Nu mai am chef in seara asta ....am obosit si m-am enervat !Ma dor ochii si de cautat, citit pe net si ....porcaria asta pe care am dat 100 ron (piese) ca sa nu mearga din prima !

Ma gandeam ca nemtii astia nu pun scheme aiurea ....dar schema asta NU MERGE DIN PRIMA si gata !!!

Sa stie si ceilalti daca vor sa o faca !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock