Sari la conținut

Amplificator Quinshun 89F

mihaicalin

Postări Recomandate

Buna ziua. Citesc de mult timp pe acest forum dar pina recent nu am fost utilizator inregistrat.Sunt pasionat de electronica, dar NU ma declar electronist Amator.Am cumparat de curand un amplificator chinezesc Quinshun 89F. si in afara faptului ca am platit'ceva banuti' pe ea,am luat o mare teapa cu ea!Sunt total nemultumit de ea pentru ca desi scrie pe ea ca scoate 350w Audio Power sunt de parere ca abia scoate 70 de W plus faptul ca atunci cind trec de jumate cu volumul,distorsioneaza grozav de urat.Prin urmare as dori sa o modific si rugamintea mea este daca cineva ma poate ajuta. Pot pune poze detaliate cu ea si alte detalii care se vor cere. si poate cu ajutor o sa iasa ceva frumos din ea.Am cautat pe net,inclusiv aici pe forum si asa am aflat de AV-400 dar Marturisesc ca nu ma pricep sa citesc o schema.mi sa parut foarte interesant kit-ul AV-400 si as vrea sa fac ceva macar apropiat de el.multumesc anticipat tuturor celor care se vor implica.Imi cer scuze daca am postat gresit...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Pentru inceput prezentati cateva imagini cu amplificatorul pe care l-ati cumparat si pe care doriti sa-l modificati.

2. Prezentati dimensiunile constructive ale carcasei amplificatorului si dimensiunile transformatorului.

Iar urmatorii pasii in reconstructie vor urma...

Numai Bine

Link spre comentariu

Dimensiunile amplificatorului sunt:Latime-40cm(vazut din fata)

Lungime-31cm

Inaltime-13cm

dimensiunile transformatorului sunt:10cmx4cm

I/P:0V----220V-RED/RED

O/P:28V-0V-28V-BLU/BLA/BLU

17V-0V-17V-YEL/BLA/YEL

5,5V-0V-24V-WHI/BLA/BLU

Am atasat poze cu amplificatorul si mentionez ca partea de karaoke am demontat-o.tranzistorii finali sunt:2X K D998 SI 2X K B778.Pentru ca desi sunt 8 se vede si in poza, doar 4 lucreaza. ceilalti 4 nu au nici o serie de indentificare si nu sunt lipiti pe PCB.va astept si cu alte intrebari. O duminica placuta tuturorpost-20298-0-40656400-1330858093_thumb.jpg

post-20298-0-97393600-1330858042_thumb.jpg

post-20298-0-77139800-1330858051_thumb.jpg

post-20298-0-87587900-1330858060_thumb.jpg

post-20298-0-92383300-1330858071_thumb.jpg

post-20298-0-26640800-1330858083_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ca sa obtineti un amplificator audio de putere mai mare va trebui sa pastrati carcasa si sa inlocuiti dupa aceea restul componentelor din carcasa. E o procedura destul de costisitoare care implica multa munca. Deci, inainte sa treceti la pasul asta trebuie sa vedeti cat de mare aveti buzunarul. Apoi, in functie de buzunar se pot adopta solutii mai costisitoare sau mai putin costisitoare. Spre exemplu, o solutie cu 2 xAV400 au 2 x GX400rev.1 plus transformator toroidal, toate noi, cu tot cu radiatoare, punte redresoare, va ajunge peste 500lei (mai exact, trebuie sa aveti disponibili 200 Euro). Si pe langa banii acestia, forta de munca si destul de mult timp pierdut.

O alta solutie e sa abordati un proiect de amplificator audio de putere ceva mai mica decat solutia cu 2 x AV400, dar si in acest caz, costurile vor fi pe masura (tot va trebui sa aveti 500lei in buzunar). Ca sa micsorati costurile de productie, o solutie ar fi sa mai cumparati anumite componente SH, dar nu va recomand lucrul asta (un radiator, doua, SH mai merge, poate si un transformator, dar restul nu prea).

Asadar, analizati spusele mele de mai sus si formulati o solutie sau concluzie. Dupa aceea vor urma, daca va fi cazul, si alte indicatii tehnice.

Numai Bine

Link spre comentariu

deci in concluzie, din acesta nu mai pot face nimic...eu speram sa i pot aduce imbunatatiri acestuia. si am o nelamurire, de ce are numai 4 finali legati daca constructia este pt 8 finali? cred ca undeva pe traseu sa renuntat la ceilalti 4 ei sunt dar fara sa fie lipiti. Cit despre varianta de a schimba totul in amplif. m-am gindit si eu la asta si ar fi si banii, dar nu deodata toti. de munca nu e problema dar problema este ca am nevoie de amplificator ca luna ce vine am un botez. va multumesc din suflet pt ajutorul acordat pina acum si daca ma puteti sfatui ce altceva as putea face.

Link spre comentariu

Acum cativa ani buni in urma - era prin anul 2005 - cand tocmai se lansase moda "chinazariilor electronice in Romania" la preturi mici, aparuse diferite amplificatoare audio printre care si un amplificator audio cu doua intrari de microfon, slim, transformator toroidal si daca mi-aduc bine aminte, era construit cu TDA2030 + bipolari pe fiecare canal. Stie prea bine fiecare dintre voi cat de simplu e un amplificator cu TDA 2030 si tranzistoare. "Chinezii", ca sa para PCB-ul mai complex si mai mare, au prevazut cablajul cu insule cu componente care nu foloseau la nimic sau nu duceau nicaieri. Citind spusele dvs. de mai sus, constat ca obiceiul nu a disparut deloc ci s-a perpetuat intr-o veselie. Restul concluziile le puteti formula si singur.

In ceea ce priveste amplificatorul de care aveti nevoie, cea mai comoda si ieftina solutie e sa inchiriati un astfel de amplificator de la un utilizator al forumului care locuieste in Petrosani sau pe langa acest oras. Ati mai putea apela si la o firma de sonorizari din orasul unde locuiti. Sau, de ce nu, puteti sa va realizati (aveti timp o luna) un montaj simplu cu tranzistoare de genului kitului 0205 (vedeti aria kituri electronice).

Numai Bine

Link spre comentariu

Cred ca ati fost destul de explicit.va multumesc pt raspunsuri. si cred ca o sa adopt prima varianta. adica o sa cumpar kituri si alt traf. si ce mai este necesar. insa as avea nevoie de niste recomandari de unde as putea sa le cumpar.va multumesc inca o data Stiu ca de Multumesc aveti podul plin dar cred ca mai incape unu. :flag_of_truce: cit despre chinezaria mea, o sa incerc sa il vand pt a recupera o mica parte din investitie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock