Sari la conținut

ALTERNATIVA IEFTINA LA CLORURA FEERICA !

Barbos Radu

Postări Recomandate

Sper ca am postat unde trebuie ?! M-ar interesa o alta alternativa pentru corodarea cablajelor imprimate , alta decat a cumpara in mod continuu clorura feerica , ceva care sa cumperi o data si sa folosesti de mult mai multe ori !

O alta problema ar fii urmatoarea : Care este cel mai ieftin si usor de folosit material pentru desenarea si protejarea cablajului de pe placa ?

Multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

alta decat a cumpara in mod continuu clorura feerica , ceva care sa cumperi o data si sa folosesti de mult mai multe ori !

Acid azotic,dar si clorura poate fi folosita de mai multe ori.

Link spre comentariu

Warning !

Acidul azotic este deosebit de toxic ?i foarte corosiv ?i poate provoca arsuri grave pe piele. Pielea atacat? de acidul azotic se coloreaz? ?n galben. De asemenea, poate distruge diferite materiale cu care intr? ?n contact, de la ?es?turi p?n? la metale.

Link spre comentariu

Warning !

Acidul azotic este deosebit de toxic ?i foarte corosiv ?i poate provoca arsuri grave pe piele. Pielea atacat? de acidul azotic se coloreaz? ?n galben. De asemenea, poate distruge diferite materiale cu care intr? ?n contact, de la ?es?turi p?n? la metale.

RECEPTIONAT Voi folosi normele de protectia muncii ! Si totusi :De unde sa il cumpar , de la chimicale ? e mai ieftin ca si clorura ? cum se foloseste ?

Link spre comentariu

Trebuie sa fie in dilutie de 40%,dar este periculoasa si inhalarea vaporilor produsi,eu am folosit,dar am revenit la clorura,deoarece si solutia de desenat,este o problema,singura, care-o stiu eu ca rezista,este lacul de bitum(smoala in benzina),sfatul meu,este tot clorura ferica.Nu este asa scumpa.

Cu dilutia este o mare problema, eu primeam acid azotic de la un combinat (foarte concentrat). O alta problema este coroziunea, clorura ferica este "blanda" pe langa ce iti face acidul azotic. Si acidul azotic se poate refolosi.

Pe langa smoala in benzina mai rezista si sigmaronul (era ceva vopsea pt. pantofi, piele, etc...) si este mai curat de lucrat cu el si face treaba mai buna (cu o penita k-lumea se pot face minuni).

Link spre comentariu

Am inteles ! Va multumesc !

Incercati si alternativa electrochimica. Este cea mai ieftina, absolut netoxica, nepoluanta, verificata si folosita in practica, la indemana oricui si oricand.

Scurta descriere: O solutie de sare de bucatarie, un vas nu de metal!, o sursa de cc 6 - 12 v, un electrod de fier (un cui).

Placa ci pregatita obisnuit se conecteaza la sursa cc pe portiunea ce trebuie corodata; se conecteaza si electrodul cui. Ambele se scufunda in electrolitul cu solutia de sare. Intensitatea curentului si concentratia solutiei determina viteza de corodare. Recomand un test de control pentru edificare. Succes!

Link spre comentariu

Incercati si alternativa electrochimica. Este cea mai ieftina, absolut netoxica, nepoluanta, verificata si folosita in practica, la indemana oricui si oricand.

Scurta descriere: O solutie de sare de bucatarie, un vas nu de metal!, o sursa de cc 6 - 12 v, un electrod de fier (un cui).

Placa ci pregatita obisnuit se conecteaza la sursa cc pe portiunea ce trebuie corodata; se conecteaza si electrodul cui. Ambele se scufunda in electrolitul cu solutia de sare. Intensitatea curentului si concentratia solutiei determina viteza de corodare. Recomand un test de control pentru edificare. Succes!

Daca esti amabil detaliezi te rog putin.

Pare interesanta metoda.

Deci un fir din secundar il lipesti pe placa de corodat si celalalt fir din secundar il lipesti de cui si amandoua in

solutia de apa cu sare?

Care este concentratia minima de sare ptr. a nu face scurt?

La ce distanta minima sa fie placa de cui? Tot ptr. a nu face un scurt.

Cam cat dureaza o corodare?

Mersi.

Link spre comentariu

Ce intensitate ( Amperaj ) ?

Link spre comentariu

Daca esti amabil detaliezi te rog putin.

Pare interesanta metoda.

Deci un fir din secundar il lipesti pe placa de corodat si celalalt fir din secundar il lipesti de cui si amandoua in

solutia de apa cu sare?

Care este concentratia minima de sare ptr. a nu face scurt?

La ce distanta minima sa fie placa de cui? Tot ptr. a nu face un scurt.

Cam cat dureaza o corodare?

Mersi.

• Firele se conecteaza la bornele de iesire a sursei de curent continuu;
    Sursa de cc poate fi un acumulator, un redresor, un alimentator de la alt aparat. NU TRANSFORMATOR!
    Concentratia si distanta minima nu sunt critice;
    Evitati sa faceti scurt! Daca va tremuras mainile, e bine sa inseriati un bec de masina;
    Durata corodarii depinde de concentratie, intensitatea curentului si temperatura solutiei;

Link spre comentariu

Dl.resort, de mult ma intereseaza o astfel de metoda de corodare a circuitelor imprimate. Acum cativa ani m-am interesat de metoda electrochimica dar informatiile au fost foarte generale (cam ce ati povestit dvs. mai sus). Acum va intreb, pentru ca tot am vazut ca ati deschis problema, aveti vreun material teoretic mult mai detaliat cu privire la metoda electrochimica de corodare a cablajelor? Cat de eficienta este din punctul dvs. de vedere ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock