Sari la conținut

acces bios

marius_med

Postări Recomandate

buna ziua,

am un laptop Asus x52j si windows 7. De ceva timp imi tot apare chestia aia ca windows-ul nu e genuine, ca trebuie sa il activez dar calculatorul functioneaza si parca tot mai greu pe zi ce trece. Am vrut sa imi instalez din nou windows-ul, dar am avut surpriza sa vad ca nu booteaza de pe cd (acelasi cd de pe care am mai instalat windows-ul) si nici nu reusesc a intru in bios indiferent de combinatia de taste pe care am incercat-o. Dupa ce dau restart la calculator imi apare un ecran negru blank si apoi intra in windows. Daca apas F2 sau F8 se blocheza de parca ar intra in hibernare.

Ma poate sfatui cineva cum sa fac sa accesez bios-ul pt a modifica setarile de bootare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Ce configuratie hardware are laptop-ul ASUS ?

2. Dupa modul cum ati pus problema mai mult ca sigur aveti un windows 7 piratat ? Asa e?

3. Ati avut instalat si windows XP ? Cat de bine functiona pe acest sistem de operare ?

Pentru a accesa biosul, cand deschideti laptop-ul, apasati tasta DEL sau, la unele placii de baza Asus, tasta INS. Incercati una din cele doua variante.

Numai Bine

Link spre comentariu

multumesc pentru raspuns. Ca sa va raspund la intrebari:

1.procesor i3 370M, placa video geforce 310M la 1GB, 4 GB ram, hard 320 GB

2.windows-ul nu e original.

3.nu am avut niciodata instalat windows XP pe laptop, dar imi functiona foarte bine cu windows 7

Pana la urma cred ca a fost o problema de soft, deoarece pe ecranul laptop-ului nu vedeam optiunile atunci cand il restartam, dar cand il conectam la Tv prin HDMI le vedeam si m-am folosit de ultima chestie ca sa reinstalez windows-ul.

Am acum o alta problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si anume: nu imi vede placa video "geforce 310M", ci doar pe aia "on board" ca sa spun asa (Intel R HD graphics), iar cand vreau sa instalez driverele pt geforce, programul imi scaneaza calculatorul si spune ca nu gaseste componenta hardware respectiva.Drivrele acestea au fost instalate si inainte fara probleme pe acelasi sistem, care de astazi se pare ca nu mai recunoaste nimic.

Link spre comentariu

Ati verificat daca nu cumva este dezactivata din bios placa video dedicata ?

Apoi, placa video dedicata este utilizata de laptop doar daca aveti incarcatorul conectat la laptop (la peste 90% din laptopurile mai ieftine se intampla asta).

Conectati incarcatorul la laptop si rulati inca o cautare hardware.

Numai Bine

Link spre comentariu

Pentru a scapa de acel mesaj cu windows-ul nu e genuine, descarcati aceasta aplicatie:

http://www.4shared.com/rar/HMNpyK30/RemoveWAT.html

Deschideti aplicatia ,dupa care ii da-ti click pe RemoveWAT, si il lasati sa-si faca treaba , dupa care restart....

multumesc pentru sugestie, am folosit deja cu succes acel programel. Acum problema e ca nu imi vede placa video dedicata si nu stiu cum as putea sa o activez

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock