Sari la conținut

Sursa cu variator.

Postări Recomandate

Salut!

Doresc sa fac o sursa in comutatie de la 3V la 15V si 2A cu reglaj din volt in volt cu ajutorul unui potentiometru.

Am vazut acest video si nu imi dau seama ce piese foloseste nenea,poate ma puteti ajuta voi!Sau o schema,orice ce ma poate ajuta sa fac sursa.

de la 1:05 incepe sa arate piesele.

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc!Am vazut in acel video ca foloseste doar un redresor,un condensator si un potentiometru.M-ar interesa mai multe despre ce condensator ar putea fi vorba si ce redresor,iar acel potentiometru din video de 35 ohmi si 2A daca il pot schimba cu altul si ce valoare sa aiba.Prea complicat ce mi-ai aratat tu acolo,oricum iti multumesc pentru ajutor!Pot folosi un variator de 600W dala pentru spoturi?Am mai incercat odata asa si nu a functionat.Am legat transformatorul la variator(exact cum e luat din magazin) si nimic,nu imi invartea motorasul.Unde am gresit?

Editat de Mihai R.
Link spre comentariu

Mai sus mi-ati spus ca doriti sa construiti un convertor DC - DC de la 3V la 15V/2A. Acum, va intreb, ce legatura are asta cu variatorul de tensiune alternativa folosit la alimentarea unor spoturi si nu numai ? Sunt doua circuite cu doua moduri de functionare distincte. Si ce legatura are convertorul de care va spuneam cu montajul realizat in videoclipul de pe youtube ? Deci, intrebati una si vreti un raspuns la cu totul alta problema.

In ceea ce priveste montajul realizat in videoclipul de pe youtube, acel Tattoo Power Supply, acolo e un montaj cu un transformator electric (115V/5V...12V sau 230/12V - in unul dintre videoclipurile postate pe youtube se utilizeaza transformatorul in montaj ridicator), o punte redresoare, un condensator de filtraj si un potentiometru de cca. 5W. Cu ajutorul acestor componente se alimenteaza "un led intermitent" cu ajutorul potentiometrului si se variaza tensiunea pe iesirea redresorului in gama 0...12V 2A. De fapt, s-a utilizat un potentiometru de 5W tocmai pentru a rezista la curentul care trece prin potentiometru.

Dar, de la aceasta schema banala si pana la un convertor ridicator de tensiune e cale lunga iar schema convertorului ridicator nu se poate realiza atat de simplu precum e schema banala din videoclipul postat mai sus. Deci, asa cum spuneam, sunt doua circuite cu doua moduri de functionare diferite.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock