Sari la conținut

Sistem audio

MCatalin

Postări Recomandate

Buna,sunt nou in electronica dar am cateva cunostinete generale in domeniul asta,eu as avea o intrebare :

Pentru un sistem audio de 2x200w(cu tot cu tweetere) , ce imi trtebuie mai exact?

Stiu ca imi trebuie un 2 difuzoare,amplificator,filtre,preamplificatoare,mixer,sursa de curent...si nu mai stiu daca ar mai trebui ceva.

As vrea sa stiu daca as putea sa gasesc piesele sau kituri de montare pentru tot sistemul audio si cum ar trebuie sa conectez toate componentele intre ele pentru o claritate mai buna.

Multumesc anticipat;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut

din felul in care intrebi , deduc lipsa experientei in electronica...sfatul meu este sa cumperi un sistem audio, caci la puterea asta un incepator e clar depasit...nu uita ca incintele acustice costa cam de 5 ori cat amplificatorul...daca vrei sa faci tu singur un sistem audio, iti sugerez sa incepi cu o putere de cel mult 2X20W care, te asigur , e mai mult decat suficient pt un ascultator obisnuit, chiar si o petrecere cu 15 invitati...200W nu pot fi ascultati intr-o incapere obisnuita, ar vibra geamuri, usile sifonierului, ca sa nu zic de vecini!

Editat de donpetru
quote inutil
Link spre comentariu

salut

nu sunt o problema vecinii deoarece m-am mutat la tara si sunt satul sa tin muzica mai incet, as vrea sa capat o experienta din asta ,nu este musai o putere de 2x200W dar macar una de 2x100W,doresc sa stiu cum trebuie procedat in asamblarea amplificatorului cu tot cu tweetere,filtre etc. stiu cateva despre asamblare ,am cateva colaje (amp de 2x10w,vu-metru,senzor de lumina cu releu...mai multe).

Editat de donpetru
quote inutil
Link spre comentariu

@MCatalin, la sectiunea Kituri Electronice exista un topic despre amplificatorul audio KIT 0205. Va recomand sa rasfoiti topicul. Acolo veti gasi multe lucruri utile pentru realizarea practica a unui amplificator audio. Si este un punct de plecare destul de bun in ceea ce intentionati sa construiti sau sa obtineti practic in final.

Numai Bine

Link spre comentariu

@MCatalin, la sectiunea Kituri Electronice exista un topic despre amplificatorul audio KIT 0205. Va recomand sa rasfoiti topicul. Acolo veti gasi multe lucruri utile pentru realizarea practica a unui amplificator audio. Si este un punct de plecare destul de bun in ceea ce intentionati sa construiti sau sa obtineti practic in final.

Numai Bine

Multumesc mult pentru deranj,dar am ajuns la concluzia ca un amplificator de 2x200W este cam exagerat ,chiar si cel de 2x100W, ceea ce nu am inteles in creerea unui sistem audio este cum trebuie montate tweeterele ,preamplificatorul(daca este necesar),filtrele si ce mai trebuie pentru o performanta mai buna ,dau un exemplu pentru un amplificator 2x60W sau 2x40W.Daca tweeterele trebuie montate in paralel cu difuzoarele(daca le trebuie un amplificator sau un filtru separat) si daca un mixer este necesar pentru sistemul audio sau este indeajuns corector ton stereo cu balans.As avea mai multe intrebari dar astept sa ma lamuresc in acestea.

Multumesc. (:

Link spre comentariu

Tweeter-ele si wooferele si eventual difuzoarele de mid-bass, se "leaga" de un filtru audio, dimensionat corespunzator in functie de caracteristica de frecventa a fiecarui difuzor. Un site web destul de util pentru dimensionarea filtrelor audio este:

http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/APCXOver/

Pe site-ul web de mai sus puteti dimensiona filtre audio pentru boxe pe 2 cai sau 3 caii sau filtre pt. subwoofere.

Bobinele filtrelor audio le puteti dimensiona urmand indicatiile de aici:

http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html

Alte detalii referitoare la alegerea si constructia difuzoarelor gasiti in materiale postate in acest topic:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/94-teorie-in-electroacustica/

Referitor la amplificator, studiati asa cum v-am spus mai sus topicul despre amplificatorul audio KIT 0205.

Numai Bine

Link spre comentariu

Tweeter-ele si wooferele si eventual difuzoarele de mid-bass, se "leaga" de un filtru audio, dimensionat corespunzator in functie de caracteristica de frecventa a fiecarui difuzor. Un site web destul de util pentru dimensionarea filtrelor audio este:

http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/APCXOver/

Pe site-ul web de mai sus puteti dimensiona filtre audio pentru boxe pe 2 cai sau 3 caii sau filtre pt. subwoofere.

Bobinele filtrelor audio le puteti dimensiona urmand indicatiile de aici:

http://www.colomar.com/Shavano/inductor_info.html

Alte detalii referitoare la alegerea si constructia difuzoarelor gasiti in materiale postate in acest topic:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/topic/94-teorie-in-electroacustica/

Referitor la amplificator, studiati asa cum v-am spus mai sus topicul despre amplificatorul audio KIT 0205.

Numai Bine

Multumesc pentru ajutor,voi studia teoria si daca ma voi simti in stare o sa continui prin asamblarea unui circuit.

O zi buna!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock