Sari la conținut

Spectrum cu LM3915


waly
 Share

Postări Recomandate

Va salut!

Am realizat vumetrul din atasament dar am probleme cu el. Nu mi se aprinde al 3-lea rand, in rest totul merge perfect. Am verificat tranzistorul de comanda si rezistenta si sunt ok. Daca fac punte intre colectorul si emitatorul lui T8 se aprinde randul 3. Tensiunile pe integrat (lm3915) sunt in regula cu exceptia celei de pe pinul 17 (pinul ce comanda randul 3) care este de 5-6V masurata fata de plus si cu vumetrul in actiune. Integratul l-am luat separat si l-am testat si functioneaza bine, toate led-urile se aprind (in cazul testului doar 10, am facut un vumetru simplu).

Numai bine!

post-4986-0-10349300-1329765062_thumb.jpg

spectrum.analisis2.pdf

Editat de waly
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pe pinul 17 (pinul ce comanda randul 3) care este de 5-6V masurata fata de plus

Rezistenta care este legata de la pin17 la +, are sigur 10K(masurat, nu dupa marcaj)?

Verificati si T8.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pentru realizare, dar era bine daca puteati posta si cateva imagini.

 

In ceea ce priveste deficienta cu randul 3 sau acel rand de -7dB, mai sus ati spus ca LM3915 functioneaza corect, atunci, as vrea sa ne spuneti ce se intampla (daca lumineaza sau nu ledurile) in cazul in care scurtcircuitati colectoarele si emitoarele la fiecare tranzistor comutat de LM. Adica, "se aprind" randurile aferente ? Verificati si ceea ce v-a spus dl.miron mai sus.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc!

Problema a fost una tipica de incepator.. circuit intrerupt. Fiind primul meu circuit imprimat, dupa ce am scos din clorura am facut, dupa auzite, o solutie de sacaz dizolvat in benzina si nu mi-am luat "masuri de igiena" si cand am dat cu pensula a ajuns un fir de par sau s-a desprins un fir din pensula si s-a asezat fix pe crapatura ce era in circuit. Nu am vazut si asta mi-a dat cateva batai de cap. Am reparat circuitul si acum este in regula totul. Cum s-a intrerupt circuitul ala, nu stiu. Treaba e ca, fiind prima coroziune, nu am stiut cat sa las placa in clorura si am lasat-o prea mult, pana s-au "curbat" traseele, nu mai au marginile drepte. Ma uitam din 5 in 5 minute la placa si tot vedeam cupru printre trasee, acela era cupru corodat dar care nu cadea de acolo si eu tot am insistat pana am ajuns la ce e acum.. In fine, data viitoare o sa stiu.

Va multumesc inca o data! E un forum de nota 10! Exista mult respect si politete.

Numai bine!

 

PS: D-le donpetru cred ca puteti sterge subiectul, nu ar interesa pe nimeni ca eu am avut un traseu intrerupt :biggrin:

Editat de waly
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai sus, cred ca ati vrut sa spuneti, in loc de subiect, postul sau mesajul.

 

In fine, topicul va ramane asa, aviz tuturor celor care realizeaza pentru prima oara un montaj.

 

Si poate va faceti timp liber, cand puteti, sa postati cateva imagini cu montajul realizat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu, la subiect ma refeream.. :biggrin: Am zis ca nu intereseaza pe nimeni greseala mea banala.

Ca tranzistori driveri am folosit BC547/556. Chiar daca au doar 100mA, merg. Se incalzesc putin, dar foarte slab. Cablajul nici mie nu prea imi place cum a iesit, dar avand in vedere ca e primul sunt multumit. I-am stricat estetica si mai mult cand am dat cu sacaz pe el. Piesele de la filtre au fost mai greu de gasit prin casa asa ca am facut niste combinatii de cate doua serie/paralel. Costul montajului a fost minim, cam 16 lei 7 bargraph-uri, vreo 5 lei integratele si in jur de 3 lei tranzistorii si unele rezistente iar LM3915 si restul de piese le-am gasit prin casa. La canalul de suma am renuntat. Firele catre panoul cu led-uri sunt provizorii la fel ca si cele de alimentare si semnal.

post-4986-0-08488000-1330008311_thumb.jpg

post-4986-0-46767000-1330008332_thumb.jpg

post-4986-0-25881000-1330008484_thumb.jpg

post-4986-0-24217400-1330008575_thumb.jpg

post-4986-0-34686100-1330008640_thumb.jpg

post-4986-0-70899000-1330008656_thumb.jpg

post-4986-0-58058000-1330008682_thumb.jpg

Editat de waly
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock