Sari la conținut

cod html


dragos1294

Postări Recomandate

pt a2a pagina am creat un copy dupa prima si am modifica(index.html si copia index02.html) si ca sa intru in a2a pagina(index02) dau click pe links din poza de mai jos si adresa ei este file:///C:/Program%20Files%20%28x86%29/Apache%20Software%20Foundation/Apache2.2/htdocs/index%2002.html vreau sa stiu cand imi fac un domeniu trebuie schimbate adresele la paginile celelalte?

post-11747-008280600 1329415197_thumb.jpg

post-11747-061795300 1329415450_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Odata ce v-ati achizitionat un domeniu web si un spatiu de webhosting, in paginile web pe care le-ati creeat, legaturile dintre paginii le veti face utilizand denumirea noului domeniu, spre exemplu: http://www.numedomeniu.ro/index.html si http://www.numedomeniu.ro/index02.html

 

Apropo, de ce nu ati incercat sa realizati site-ul intr-un CMS dedicat ? E o alternativa mult mai simpla si mult mai usor de modificat. In plus, la final pagina web poate avea un aspect mult mai profesional.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca folositi un CMS atunci va trebuie sa retusati template-ul CMS-ului astfel incat sa corespunda cu nevoile dvs. Exista pe internet o sumedenie de CMS-uri, majoritatea cu panoul de administrare, si care au o gramada de template-uri. Nu va ramane altceva decat sa alegeti un template si sa-l modificati, asta dupa ce ati ales CMS-ul.

 

CMS-ul il alegeti in functie de tema site-ului si ce v-ar place sa contina site-ul. Spre exemplu, daca doriti sa reproduceti o pagina web asemenea cu cea prezentata in una din imaginile de mai sus, atunci puteti incerca WordPress. In acest sens accesati site-ul:

http://wordpress.org...c/wordpress-cms

si acolo veti gasi tot ce va intereseaza, inclusiv template-uri.

Un alt CMS destul de titrat, cu care am lucrat acum cativa ani in urma, este Joomla sau, de ce nu, fosta platforma Tehnium Azi= phpfusion.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sistem de administrare a conținutului = Content Management System

Acest thread, mi-a adus aminte ca si eu as vrea ca sa cunosc cat mai multe despre pagini de web.

Pana acum nu m-am gandit la CMS.

Am si eu un webserver instalat, este easyPHP si sund dornic sa invat si sa fac experimente.

 

* Fisierele generate dinamic utilizand PHP sau alt limbaj, nu incetinesc vizitarea sitului ? Adica nu este mai rapid un sit construit doar in HTML ?

* Utilizatea imaginilor in sit, oare nu va incetini vizitarea sitului ? Adica nu este mai rapid un sit care foloseste cat mai putine fisiere auxiliare ?

* Daca viteza conexiunii la internet este mica, situl nu ar putea fi vizitat in conditii bune daca ar fi construit in conditiile de mai sus ? Adica doar HTML si cat mai putine fisiere auxiliere ?

* Din experienta proprie, am inteles ca serverul Apache este mare consumator de resurse ale computerului. Ma intreb daca acesta este cel mai recomandabil ca sa fie utilizat pentru gazduirea unui sit intr-un calculator nu prea grozav si care este conectat la internet cu o viteza nu prea grozava.

* Virusi si alte chestii nedorite: Cum sa facem ca sa ne protejam situl si computerul care-l gazduieste de aceste nenorociri ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bineinteles ca un site web construit numai in limbaj html este accesat mult mai rapid, dar aceasta rapiditate nu are o relevanta notabila, mai exact: credeti ca veti simtii diferenta intre 5ms si 300ms sau 500ms (diferenta asta conteaza atunci cand server-ul este supraaglomerat de traficul foarte mare de utilizatori)? Spre exemplu, un site web de amploarea Tehnium Azi este interogat de browser-ul web in aprox. 350ms iar randarea paginii se face in max. 3 secunde, asta din cauza ca server-ul nu se afla in Europa. Daca s-ar afla in Europa sau, de ce nu, in Romania, timpul de acces ar fi de vreo 10 ori mai redus. Totusi, preturile in zona Europei sunt destul de piperate, iar o alternativa notabila din pacate nu am gasit pana acum. In cazul Tehnium Azi, informativ, server-ul e format din doua procesoare Quad la 2500MHz cu 16gb RAM. Pe acest server se afla mai multe site-uri web iar CPU Usage, spre exemplu acum, este... 4% dar au fost momente cand trecea si de 50%. Bine, nu numai acest parametru tehnic conteaza, sunt altele mult mai importante pe care multe firme de webhosting, mai ales din Romania, le ascund, mizand pe naivitatea celui care achizitioneaza un abonament de webhosting.

Si da, conteaza foarte mult si conexiunea pe care o avem la internet pentru accesarea corecta a site-urilor web.

 

Apoi, cu ajutorul numai html nu se pot creea site-uri foarte complexe si foarte securizate. Spre exemplu, incercati sa construiti un site web, de gen e-commerce (un magazin web), numai in html si o sa vedeti cate complicatii survin mai ales cu cat baza de date devine din ce in ce mai mare. In acest caz, probabil, schimbarea caracteristicilor la un reper va fi o adevarata aventura. Apoi, ce o sa faceti daca pretul se schimba zilnic la peste jumatate de repere! Credeti ca veti avea suficient timp liber sa modificati preturile in acea zi. Din acest motiv, si din multe altele, s-a inventat programarea web php+html+CSS+MySQL. Utilizand o imagine in mediul web a binecunoscutului soft MS Excel sau Access, cunoscuta sub numele de MySQL, si combinand facilitatile acestei baze de date cu puterea de interogare si acces a bazei de catre limbajul de programare php, se poate obtine un site web cu o structura bine definita si foarte usor accesibila si modificabila. Design-ul sau aspectul paginilor web pot fi foarte usor redata si modificata, dupa aceea, apeland la CSS + html. Se poate folosi chiar si fisiere js. pentru a creea un continut dinamic mult mai placut. O astfel de abordare se regaseste in majoritatea versiunilor actuale de CMS-uri si e un lucru de perspectiva, care merita invatat, atat cat ne intereseaza si ne este util in viata de zi cu zi.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock