Sari la conținut

ACTA

Postări Recomandate

http://youtu.be/qHnBZthsZ-E

http://youtu.be/citzRjwk-sQ

Cica vine sfarsitul internetului.

Sa speram ca nu :flag_of_truce: .Oricum asta s-ar putea sa vina mai repede decat sfarsitul lumii :biggrin: care vad ca intarzie.Daca chiar o sa se "voteze" legea/legile alea cu internetul o sa fie tare interesant...mai exact tare trist.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39842
Distribuie pe alte site-uri

Nu sustin ACTA in forma in care este acum, dar un lucru e cert, trebuie sa existe pentru ca altfel va fi "un haos in lume" mult mai mare ca acum pe piata de desfacere a produselor software, e-books si/sau media. Ca sa va convingeti de acest lucru, imaginati-va doar o clipa ca sunteti in postura unui patron de firma de software sau a unei case de productie de filme. Restul nu-il mai spun. Apoi, daca sunteti de partea cealalta, bineinteles ca veti fi contra ACTA, pentru ca, trebuie sa recunoastem, cui nu-i convine sa descarce prin metodele binecunoscute actuale, un soft sau film! Deci, depinde din ce parte a baricadei privim problema, dar nu e bine sa ne batem joc de munca celor care creeaza "ceva".

Asadar, consider ca ACTA trebuie sa existe (repet, nu in forma prezentata) si sa oblige utilizatorul de internet ca navigarea si accesul de informatie se face pe baza unor reguli (nu ca in vestul salbatic ca pana acum). Spre exemplu, fiecarui utilizator de internet va trebui sa i se ofere de catre furnizorul de internet un IP unic. Odata conectat in acest mediu virtual, utilizatorul va fi direct raspunzator de ceea ce face. Apoi, site-urile web, din ultimile zvonuri, vor trebui sa treaca printr-un CNA al internetului (s-ar putea ca si Romania sa dezvolte un asemenea "CNA"), unde fiecarui site i se va oferi o licenta de difuzare. Cu ocazia asta s-ar limita drastic poluarea internetului cu tot de felul de web site-uri, fara continut, web site-uri intermediare cu informatii inutile care ne bombardeaza browser-ul web atunci cand se acceseaza un anumit continut s.a.m.d. Deci, dupa parerea mea ar trebui sa existe niste reguli, inclusiv ceea ce va spuneam intr-un topic asemanator, unde propuneam protejarea titlurilor software min. 10 ani. Astfel, dupa 10 ani, continutul respectiv poate fi lasat la libera circulatie, deoarece intre timp vor apare versiuni mult mai evoluate iar producatorul si-a amortizat costurile de productie a acelui titlu. De fapt, masurarile astea pe care vi le-am spus mai sus si unele sunt incluse in ACTA, erau de mai bine de 10 ani pe masa oficialitatilor S.U.A., dar cum la vremea aia internetul nu era dezvoltat in lume ca acum, s-a amanat promovarea acestei "legi" ACTA pana in ziua de azi.

Deci, haideti sa nu zicem un NU categoric pentru ca, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, vor apare din ce in ce mai putine carti utile, cu informatii de actualitate iar cel putin in acest domeniu tehnic, al ingineriei, dezvoltarea aptitudinilor nu e bine sa se faca numai pe carti din 1900 toamna, ci din contra, viitoarele generatii vor avea nevoie de informatii mult mai de actualitate, mult mai multe ca pana acum, care nu vor aparea daca nu vor fi garantate drepturile de autor in acest mediu web virtual. V-am spus asta, din cauza ca legislatia romana, are multe lipsuri iar combarea piraterii (e-books) este aproape imposibila.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39845

Va sustin donpetru in ceea ce ati spus mai sus. Ceva ceva trebuie facut pentru ca altfel nu se mai poate. Nu neg ca nu am descarcat niciodata un titlu piratat dar prea multa piraterie strica, mai ales ca sunt site-uri care si mai castiga bani de pe urma asta, mergand pe ideea comparativa: ce ma, torentele sunt ca o biblioteca si e ca si cum as imprumuta o carte de la biblioteca. Oare chiar asa o fi, intreb eu ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39870

O fi torentele ca o biblioteca, dar o biblioteca in realitate are un anume numar de carti care le ofera sub forma de imprumut (ma refer la un numar de exemplare per titlu). Aici e diferenta, nu!

Apoi, spuneam mai sus ca nu sustin ACTA in forma in care se vrea acum. Sa va mai spun un motiv pentru care mi-ar place sa fie promovata ACTA daca ar contine si ar avea mult mai bine definit partea cu alocarea IP-urilor pe individ. Spre exemplu, oricarui individ sau familii i se poate aloca un IP dedicat (nu dinamic). Deci, la orice terminal de internet, cine se va conecta la internet va folosi IP-ul respectiv. Astfel, daca individul nr. X se va conecta la net si va accesa sa presupunem forumul asta sub un anume nick name si, din motive ce tin de incalcarea regulamentului, este banat, va fi banat automat si IP-ul persoanei respectiv si i se va interzice accesul, sa spunem la acest site. Chiar daca va putea folosi IP-ul altui individ ca sa acceseze site-ul, e putin probabil ca celalalt individ sa-i permita lucrul asta, riscandu-si dreptul de a avea acces la internet. De ce va spun lucrurile astea, pentru ca pe internet sunt persoane care pot activa pe diferite site-uri cu diferite nick name-uri, intr-un forum te injura, pe altul de ridica in slavi si in finali, poti sa constati ca persoana cu care ai vorbit e o persoana cu doua fete (apropo, stiti cum li se spun acestor persoane, nu?).

Pe de alta parte, multe platforme de forum includ posibilitatea postarii in forum utilizand contul, spre exemplu, de facebook. ACTA ar putea sa oblige individul sa foloseasca (cam greu acelasi nick name) acelasi cont gen facebook in orice forum, astfel incat sa nu-i dea posibilitatea individului sa se ascunda dupa mai multe nick name-uri pentru a beneficia de facilitatile puse la dispozitie de anumite comunitatii. Aceste masuri, la o prima vedere comuniste, au si un avantaj, va reduce drastic frauda practicata pe internet pe toate nivelurile, in special la cea practicata pe site-uri gen amazon sau ocazii. Astfel, odata avand IP-ul, individul se va gandi de 10 ori inainte sa faca ceva, pentru ca oricand va fi prins, iar IP-ul in sine va fi o dovada necontestabila (precum stiti acum e mult mai greu de demonstrat cine e in spatele unui IP, cu atat mai mult cu cat e un IP dinamic).

Bineinteles ca tinerii teribilisti ai generatiei PRO nu o sa accepte asa ceva, megand pe ideea ca nu e rau sa mai traga o țacă.

Dar chiar si cu aceste masuri se pot inventa porturi private unde pot sa coexiste vechile site-uri de torent. Si daca va fi asa, oare cate de eficienta va mai fi ACTA sau mai are rost sa o promovam?

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39871

www.elforum.ro este inchis!

Voteaza si salveaza internetul !!! http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp Forumul va ramane inchis pana la votul cu numarul de 3 milioane. Suntem la limita sclavagismului modern, le mai ramane sa puna stapanire pe gandurile noastre.

Cred ca ar fi bine sa ia masuri si alte forumuri, nu cred ca ar strica...

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39903

www.elforum.ro este inchis![...]

N-are treaba ACTA cu forumul acela.

Referitor la niste idei expuse aici, as afirma ca

- NU sunt de acord ca sa fim obligati sa avem IP fix, deoarece este mai scump decat cel dinamic.

- DA, sunt de acord ca aplicatiile de computer mai vechi de zece ani sa devina gratuite, dar din pacate avand alte computere decat cele de acum 10 ani, nu toate aplicatiile vechi pot rula pe sisteme actuale. Windows 95 care putea rula pe Pentium 1, nu a mai vrut sa mearga pe calculator dotat cu AMD Duron, cu toate ca si acesta era compatibil IBM.

Editat de suntonlain
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39905

Asa cum iti cumperi ceva in rate de 800...1000 lei, ai putea sa-ti cumperi si un soft, spre exemplu un sistem de operare. Cand o sa inteleaga lumea ca un soft e la fel ca un PC (ambele costa).

Eu sustin ideea administratorului cu acei min. 10 ani de protectie, pentru ca daca ar fi asa am putea descarca gratis Windows XP fara service pack sau poate ma insel?

Si ce treaba are forumul ala cu ACTA, chiar asa?! A fi contra ACTA e ca si cum ai sustine pirateria (oarecum indirect). Forumul ala a luat o masura, asa, mai mult fara sa gandim, la repezeala. Pacat!

Editat de ciro
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39906

Asa cum iti cumperi ceva in rate de 800...1000 lei, ai putea sa-ti cumperi si un soft, spre exemplu un sistem de operare. Cand o sa inteleaga lumea ca un soft e la fel ca un PC (ambele costa).

Eu sustin ideea administratorului cu acei min. 10 ani de protectie, pentru ca daca ar fi asa am putea descarca gratis Windows XP fara service pack sau poate ma insel?

Si ce treaba are forumul ala cu ACTA, chiar asa?! A fi contra ACTA e ca si cum ai sustine pirateria (oarecum indirect). Forumul ala a luat o masura, asa, mai mult fara sa gandim, la repezeala. Pacat!

* au reprezentanti bancari, si daca vrei ceva si nu ai bani, imediat poti face un imprumut.

* Windows 7 pe care l-m cumparat acum 2 ani si ceva deja este la SP2.

* In threadul 'Vreau sa inchid ELFORUM' (da click pe link si vei citi originalul) este scris motivul :

Din pacate ELFORUM a ajuns la o masa critica ce nu mai este sustenabila la nivel amatoricesc ca pana acum si va trebui sa iau niste decizii pe viitor din care cea mai probabila este inchiderea sau vinderea lui. Plus ca ma enervez de pomana(pomana curata ca forumul nu castiga mai mult decat cheltuie) cu tot felul de cretini si tepari de parca nu as avea altceva mai bun de facut.

Ce parere aveti ?

Deci e clar ca forumu' ala nu e inchis din cauza lui ACTA.

* ACTA nu este numai impotriva pirateriei ci si impotriva terorismului.

Editat de suntonlain
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39907

Propunerea cu minim 10 ani protectie nu merge la carti sau filme, in cazurile astea ar trebui o alta limita - mai mare sau mai mica, nu stiu!.

Eu il inteleg pe donpetru de ce a propus chestia cu IP unic, pentru ca, printre altele, traficul mare pe internet e generat si de botii de spam, care aglomereaza haotic baza de date a unui forum cu useri fictivi intr-o veselie. IPB este o platforma destul de buna care limiteaza drastica inregistrarile botilor dar sa vedeti forumuri pe phpBB si myBB, acolo, pur si simplu administratori sunt disperati.

Si e bine cand se intra pe net sa se stie din start cine esti, cu ce te ocupi si ce intentii ai. Frauda s-ar reduce foarte mult asa iar daca mie, spre exemplu, nu-mi place ca Georgescu sa-mi viziteze blogul, atunci trebuie sa gasesc o metoda ca sa nu-l vada, iar chestia sa-i banez IPul, un fel de CNP personal de net, e o idee buna.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-39910

• 2 months later...

ACTA urmareste printre altele combaterea contrafacerii produselor, a piratarii marcilor comerciale, a comunicatiilor organizatiilor criminale, a incalcarii drepturilor de autor in orice forma, etc. Se refera in mica masura la Internet. Piratarea pe Internet a fost intotdeauna interzisa si combatuta, dar forma legala de actiune era mai complicata. Ceea ce deranjeaza pe multi este intentia de a intari controlul pe fata al traficului pe Internet, fara a tine seama de protectia datelor cu caracter personal. Control a fost intotdeauna, dar mai subteran. Sistemele de operare si browserele de origine americana au facilitati speciale in acest scop. Se doreste ca si marile firme ce detin drepturi de autor sa poata controla legal traficul si sa poata actiona legal in consecinta. Noi, cei ce utilizam Internetul, trebuie sa fim constienti de faptul ca suntem supravegheati in permanenta si, daca suntem de acord cu asta, sa introducem cablul in mufa. Daca nu, nu.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4342-acta/#findComment-41231

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock