Sari la conținut

exrom?ni

suntonlain

Postări Recomandate

Cred ca termenul "exrom?ni" este o inovatie proprie, dar nu fac caz de aceasta. De asemenea sper ca persoanele care au schimbat cetăţenia rom?nă pe cetăţenia ţării adoptive, sau posesorii de mai multe cetăţenii, să mă ierte pentru eventualele inepţii. ţin?nd cont că sunt un biet om tarat şi ratat, dar care nu stă să-şi depl?ngă condiţia sa, ci se minunează de performanţele altor semeni ai săi.

Aşadar, recunosc?nd că sunt un tip insipid, am curiozitatea să ştiu de ce unii rom?naşi care trăiesc pe alte meleaguri, şadar au găsit că e mai bine pe alte meleaguri, nu ?şi văd de treburile lor acolo ci ?şi denigrează foştii concetăţeni ca fiind de regulă proşti,puturoşi, hoţi, comunişti sau antisemiţi, şi tot aşa av?nd cu prepondereţă uşiri negative. Dacă suntem puţin atenţi, vom observa pe internetul ?n limba rom?nească o grămadă de utilizatori care ne informează că sunt rom?ni şi care se declară că nu domiciliază ?n Rom?nia; de regulă ei fac caca pe rom?naşii rămaşi ?n ţară, fac pipi pe toate realizările rom?naşilpr rămaşi ?n ţară, şi nu mai contenesc ?n aşi etala inteligenţa, realizările şi nivelul de bogăţie pe care-l au domniile lor şi ce deosebit de educaţi, civilizaţi, vrednici şi cinstiţi, sunt noii lor compatrioţi.

Aşadar av?nd ?n vedere ce am scris mai sus, aştept ca să ?mi lumineze mintea vre-o persoana născută din părinţi getbeget rom?ni şi care nu mai trăieşte ?n Rom?nia.

:sign_merci:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator uuciN

Prietene suntonline, îţi înţeleg perfect amărăciunea dincolo de care

detectez o furie abia reţinută. De aici probabil şi limbajul mai „colorat".

Aproape toți cei de-afară se dau mai „imaculaţi” decît sînt „uitînd" adesea

de unde au plecat şi ce-au făcut atunci cînd erau în ţară.

N-am prea întîlnit români stabiliţi afară care să-şi laude ţara sau naţia.

E o chestiune care ţine de educaţie, înţelegere, toleranţă, bun simţ şi nu

în ultimul rînd de patriotism.

Am trecut şi eu prin această fază şi crede-mă că nu rezolvi nimic enervîndu-te.

Încearcă să-i înţelegi şi să-i ierţi!

Editat de uuciN
Link spre comentariu

Suntonlain,

nu e usor nici pentru romanii plecati.

Chiar daca nu mai au grija zilei de maine asa de acut cum o avem noi majoritatea aici nu cred ca nu duc dorul de-acasa.

Ne e usoara decizia de a parasi tara natala.

Daca ar fi sa ma gandesc doar la copil mai mai ca as pleca maine, insa mai sunt si eu, care sunt un incapatanat in a ramane aici, incercand sa ma opun stergerii Romaniei de pe fata pamantului ca identitate, sa nu fie in zadar atata amar de sange varsat de mosii si stramosii nostrii pentru ca noi sa traim liber pe o pata de pamant numita Romania.

Daca intr-un alt topic am demonstrat cu calcule ca nu ai cum sa traiesti in Romania cu salariul minim pe economie, nu doresc sa scuz romanul in orice circumstante, sa nu minta si sa nu fie neam prost daca nu-l strang chilotii, altfel ma satur si eu si ma mut in vecini de roadrunner.

In speranta unei neimpresii de patetism ieftin,

al dvs. SIG.

Link spre comentariu

suntonlain, eu cred ca te-ai lamentat degeaba. Nu toti romani plecati in afara gandesc precum spui tu despre romani ramasi in tara.

Uite, eu spre exemplu, nu as da pentru nimic in lume un caltalbos, un carnat, un soric a porcului crescut de bunici la tara, pe niciun eul francez pe care il gasesti pe la supermarket. Vorba unui amic francez: roumaine nourriture est super bon. Acum cativa ani in urma am fost cu cativa prieteni francezi in Romania si au ramas total surprinsi, fata de ceea ce li se vindea pe la televiziunile franceze. Nici nu si-au inchipuit ca Romania poate arata asa, cu muntii, cu apele lor si mai ales, cu manastirile romanesti. Cand au intrat intr-un locas sfant din Romania, eram printr-o manastire din Moldova atunci, unul dintre ei mi-a zis ca nu a fost niciodata in viata lui (si era un om umblat) intr-un lacas crestin atat plin de liniste si sfintenie, care odata intrat acolo, pur si simplu nici nu putea sa se gandeasca la ceva rau. Era o atmosfera, pe care am resimtit-o si eu, de aceea, de invaluire, care, acum chiar nu am cuvinte sa va zic, dar intrecea orice alta inchipuire. Tot in Moldova, prin jud. Bacau si Neamt, au intalnit la o pensiune niste oameni care le-au lasat o impresie foarte buna, acea dorinta a romanului, intalnita cu precadere in acea zona a moldovei din Romania, de a face sa simta bine oaspetele. De restul nu are rost sa va spun, nici nu sunt un orator bun dar cred ca am gasit cuvintele potrivite.

Deci, fiecare stat e unic prin traditiile, obieceiurile si oamenii pe care ii are. Romanii e important sa pastreze aceste datini si sa stiti ca si noi de aici din afara, ne luptam sa pastram vii acele datini iar casa de vacanta, pensia, as vrea sa o consum tot in Romania.

Editat de politehnica
Link spre comentariu

- - - - - - - - -

1)

[...] am curiozitatea să ştiu de ce unii românaşi care trăiesc pe alte meleaguri [...] vom observa pe internetul în limba românească o grămadă de utilizatori care ne informează că sunt români şi care se declară că nu domiciliază în România; de regulă ei fac [...]

2)

Sunt foarte utile raspunsurile de mai sus, intrucat mi-am dat seama ca am de-a face cu niste oameni de calitate peste medie a multimii. Imi este folositor pentru cunoastere proprie deoarece nu oricine poate face excursii particulare in grup cu prietenii, si nu oricine poate ca sa-si paraseasca tara natala.

3)

Cred ca daca as sta alaturi de cei trei comentatori de mai inainte, nu as sufla nici-un cuvant, in primul rand ca nu m-ar baga in seama, in al doilea rand pentru ca as fi eu coplesit de prezenta domniilor lor;

dar profit de avantajul pe care il ofera conversatia pe un forum de internet, si nu ma las coplesit de personalitatile pe care intrevad ca le au cei de mai sus.

4)

Si datorita raspunsurilor de mai sus, si datorita altor lecturi de pe internet, incep sa cred ca mesajele denigratoare de care aminteam in preambulul acestui topic, sunt atat de stridente, deoarece niste experiente personale sunt generalizate de puterea massmediei reprezentata de internet.

Daca as cunoaste vreo limba asa cum stiu limba mamei mele, poate ca as gasi pe internet si mesaje echivalente ale altor nemutumiti de semenii lor.

- - - - - - - - -

Cat despre legatura dintre salariul minim pe economie si chiloti, probabil ca ar trebui ca sa inteleg ca este vorba de venitul minim garantat. Stiind ca acesta este calculat stiintific, nu-l discut tinand cont si de proverbul care spune ca 'sa ne intindem cat ne tine plapuma'.

Peste tot in lume exista un venit minim garantat de catre guverne. Daca venitul minim garantat nu poate fi asigurat pe cai economice nationale, atunci guvernele apeleaza la ajutor international. Sa ne gandim in general la Africa, unde sunt cateva state care au probleme cu venitul minim garantat.

Editat de suntonlain
Link spre comentariu

• 2 months later...

Eu desi nu pot spune ca sunt rom?n getbeget pot spune numai at?t - revin aproape in fiecare an in RO cu cuostinte de pe aici ca sa ma laud cu tara in care ma-m nascut, cu oameni de acolo sa le deschid ochi

celor care nu au habar ce e Rom?nia.

Cu stima si respect

Werner

Link spre comentariu

Ma gandeam si eu sa o tulesc in afara, dar unde sa te duci? Apropo, mi-a zis cineva, spre exemplu ca norvegienii, mai ales cei foarte scolitii, vor sa fie din prima sefi sau ceva pe aproape, chiar si proaspeti absolventii. Asa ca ei au inceput sa importe romanasii, inclusiv inginerii, ca sa le faca treburi de mizilic. Asa o fi ?

Editat de titi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock