Jump to content
peteo

incarcator baterie

Recommended Posts

Buna seara.Am o bicicleta electrica alimentata cu 36v/12A.o data cu achizitionarea bicicletei am primit si un incarcator pentru bateri,dar cu timpul sa dovedit ca incarcatorul respectiv incarca bateria ,dar nu se decupleaza cand bateria este incarcata.As dori daca dispune cineva de o schema de redresor cu decuplare la incarcare,pe care sa o construiesc,sau de un montaj de conectare in serie cu redresorul.Momentan am rezolvat problema cu o priza programabila pe care am programat-o la 4,5ore de functionare.Va multumesc anticipat

Share this post


Link to post
Share on other sites

incearca sa te inspiri di asta .pot sa-ti dau detalii

mmarius succes

post-8462-0-08817400-1331228754_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu puteai sa postezi si tu schema aia ca lumea! :sunglasses_unhappy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probabil din graba, dar se poate rezolva; ridica monitorul pe verticala !!!!!!! :smoke3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prima intrebare este ce fel de acumlatori are bicicleta: cu plumb, cu Cd-Ni sau cu litiu? A doua: ce regim de incarcare avea, normal (8 - 12 ore) sau rapid (3 - 4 ore)? Schema nu reprezinta chiar un incarcator de baterie, ci o sursa fara controlul curentului si cu intrerupere la atingerea unei tensiuni. Pentru limitarea curentului mai trebuie o rezistenta de putere serie cu puntea. LED-ul arde tot timpul si nu semnalizeaza terminarea incarcarii. Ar trebui mutat, impreuna cu R6, paralel pe Q2. Tensiunea nu e reglabila. Trebuie pus in baza Q2, intre R1 si Zener (de tensiune ceva mai mica) un potentiometru ajustabil. Un asemenea incarcator merge bine la acumulatori cu Pb si cu Li. La cei alcalini e mult mai greu de sesizat corect terminarea incarcarii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.