Sari la conținut

incarcator baterie

peteo

Postări Recomandate

Buna seara.Am o bicicleta electrica alimentata cu 36v/12A.o data cu achizitionarea bicicletei am primit si un incarcator pentru bateri,dar cu timpul sa dovedit ca incarcatorul respectiv incarca bateria ,dar nu se decupleaza cand bateria este incarcata.As dori daca dispune cineva de o schema de redresor cu decuplare la incarcare,pe care sa o construiesc,sau de un montaj de conectare in serie cu redresorul.Momentan am rezolvat problema cu o priza programabila pe care am programat-o la 4,5ore de functionare.Va multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Prima intrebare este ce fel de acumlatori are bicicleta: cu plumb, cu Cd-Ni sau cu litiu? A doua: ce regim de incarcare avea, normal (8 - 12 ore) sau rapid (3 - 4 ore)? Schema nu reprezinta chiar un incarcator de baterie, ci o sursa fara controlul curentului si cu intrerupere la atingerea unei tensiuni. Pentru limitarea curentului mai trebuie o rezistenta de putere serie cu puntea. LED-ul arde tot timpul si nu semnalizeaza terminarea incarcarii. Ar trebui mutat, impreuna cu R6, paralel pe Q2. Tensiunea nu e reglabila. Trebuie pus in baza Q2, intre R1 si Zener (de tensiune ceva mai mica) un potentiometru ajustabil. Un asemenea incarcator merge bine la acumulatori cu Pb si cu Li. La cei alcalini e mult mai greu de sesizat corect terminarea incarcarii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock