Sari la conținut

Notiuni utile pentru mentenanta sistem PC

Postări Recomandate

Aici as dori sa postati notiuni teoretice si practice utile pentru evitarea unor instalari dese a Windows-ului, precum si anumite informatii care sa fie de un real ajutor pentru mentinerea sistemului de operare "intr-o forma buna".

Pentru inceput, am gasit in acest scop un set de tutoriale pe care vi le recomand sa le rasfoiti (arhiva mai jos):

1000_Tutorials.rar

ENJOY.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/432-notiuni-utile-pentru-mentenanta-sistem-pc/
Distribuie pe alte site-uri

• 9 months later...

Recent m-am lovit de problema lipsei de spatiu necesar variabilei TEMP cand vroiam sa copiez de ex. un CD.Partitia "C" mai are liber doar vre-o 300 MB,insuficient ptr. a copia ceva.

Programele de inscriptionat folosesc variabila TEMP ptr. a ceea o imagine a CD-ului ce urmeaza a se copia si e localizata in partitia "C" ,unde este si Windows-ul instalat.

Nici cum nu am gasit la programele de inscriptionat posibilitatea sa schimb ca variabila TEMP sa o mut in cealalta partitie mult mai mare si unde am spatiu disponibil ptr. a creea imaginea CD-ului .

Deja ma gandeam sa-mi reinstalez Windows-ul si sa repartitionez hardul,alocand partitiei "C" un spatiu mai mare.

Am gasit insa pe net solutia ca variabila TEMP sa foloseasca alta partitie decat partitia implicita "C".

U can change the systems temprary folder to any folder in ur system.Mostly in the drive where OS is installed wil contain temp folder.u can change it to any drive containing more space (> 5 GB free space in ur case)just do the following

1.Create a empty folder in a drive having more free space.

2.Right click My computer icon in desktop

Goto properties.Select "Advanced " Tab.In that click Environment Variables.In the opening window under "User variables for xxx" u can find "TEMP" assigned to some folder.Click "Edit" and point it to the new folder u created in step 1

Thats it.

http://answers.yahoo.com/question/index?qi...15071911AAOAFkq

Sper sa fie util celor care au intampinat o asemenea problema.

P.S.

Nu exclud ca se poate mari partitia "C" fara sa reinstalezi Windows-ul (poate cu Partition magic sau alte softuri) insa asa e super simplu sa schimbi doar locatia variabilei TEMP.

post-5-1221886493_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/432-notiuni-utile-pentru-mentenanta-sistem-pc/#findComment-13097

Eu nu am mai reinstalat un windows pe sistemul meu de aproape 1 an.

Folosec un prgram de back-up (Acronis True Image). La utima reinstalare am instalat windowsul ca la carte l-am optimizat apoi am instalat programele mele uzuale astfel incat partitia windows a ajuns pe la 9 Gb.

Apoi cu ajutorul programului Acronis True Image am facut un back-up la toata partitia rezultand un fisier (cu extensia .tib) de aproximativ 4 Gb. Tot cu Acronis True Image am facut si un CD butabil Acronis True Image Rescue. La acest CD am facut o imagine pe PC la care ulterior i-am adaugat fisierul de back-up realizat si am pus totul pe un DVD.

La cea mai mica problema restartez PC-ul cu DVD in unitate iar acesta buteaza de pe DVD si restaurez windowsul care merge ca uns.

post-484-1222028210_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/432-notiuni-utile-pentru-mentenanta-sistem-pc/#findComment-13131

• 3 months later...

Aveti grija cu repartitionarea folosind Partition Magic, daca nu stiti sa-l folositi va puteti strica pc-ul. Cand din partitia Windowsului vrei sa mai "furi" spatiu, in cazul in care este arhisuficient, Partition Magic va schimba si drive letter-ul la partitia cu Windowsul, iar acesta nu va mai rula in veci. Pentru probleme de genul asta nu va recomand Partition Magic. Iar partitia pe care ati creat-o nu o sa o vada alt windows, decat folosind tot Partition Magic, si sa setati Unhide Partition, pentru ca aceea va fii o partitie numita Hidden NTFS.. pentru probleme de orice fel astept PM si va ajut cu siguranta.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/432-notiuni-utile-pentru-mentenanta-sistem-pc/#findComment-15505

• 2 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock