Sari la conținut

cablul HDMI-DVI transmite si sunet?

marius_med

Postări Recomandate

buna seara,

mi-am achizitionat de curand un cablu HDMI-DVI pentru a-mi conecta laptop-ul la televizor si am constatat ca nu imi merge si sunetul. Pe ambalajul cablului scrie "digital AV conection", iar placa mea video este nVidia 310M.

Ma poate ajuta cineva sa rezolv problema?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta e meseria mea, crede-ma. Stadardul DVI nu are sunet, sunt 4 perechi diferentiale R,G,B, CLK si un bus I2C pentru DDC cu 5V sau 7 perechi diferentiale la dual link.

ar merge sunetul cu cablu HDMI-HDMI.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

merge si sunetul daca iesi pe interfata HDMI si intri in televizor tot HDMI (si evident placa video stie sa scoata audio pe interfata HDMI)

dar cand ai trecut la DVI nu mai exista cale de sunet. (standardul DVI nu transmite sunet)

RR

uite aici se semnale ai pe conectorul DVI

http://en.wikipedia....isual_Interface

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

OK. As mai avea o nelamurire: am vazut ca unele cabluri HDMI-DVI au pe mufa DVI un spatiu gol central (adica le lipsesc niste pini), pe cand altele au si in acea zona pini. La ce ar folosi pinii lipsa ?

Link spre comentariu

vezi ca am pus un link cu toate semnalele.

sunt mai multe variatiuni DVI-D, DVI-I, DVI-A

sunt explicate aici http://en.wikipedia....isual_Interface

de fapt problema nu e cablul ci felul cum sunt serializate datele, la DVI e pur si simplu data de pixel serializata, pe cand la HDMI sunt encodate (pachetizate impreuna cu audio) - deci nu cablul ar fi problema ci interfata DVI (intrarea de pe televizor) care nu stie sa depachetizeze datele HDMI.

RR

Audio support

Since the DVI specification does not support audio-transport, an interoperability problem arises when an HDMI-source drives a legacy DVI-display (such as a PC monitor), or conversely, when a DVI-source drives an HDMI-display. While HDMI and DVI compliance rules ensure that a DVI video-connection can be successfully negotiated and established (via a mutually supported display mode), the audio signal must still be transported through means outside of the DVI connection. Typically, an HDMI equipped source will provide additional outputs for audio-only, such as line-level analog and SPDIF, which provide a baseline audio program (such as stereo PCM.) Likewise, when displaying video from an HDMI jack, an HDMI equipped display may support alternate audio-sourcing from a separate pair of analog-audio inputs. Provision for any of these compatibility mechanisms is entirely up to the discretion of the manufacturer, as they are not covered by the HDMI specification. As of 2010, nearly all HDMI equipped sources (set-top and media-extender boxes, Blu-ray/DVD players and PCs) provide separate analog audio outputs, and many HDMI-equipped televisions support alternate-audio input when sourcing video from an HDMI-input.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

O alternativa ar fi sa creeati un adaptor pe o placuta de cablaj imprimat care sa primeasca informatia HDMI si sa transmita informatia video pe DVI iar cea audio (stereo daca e posibil) pe un conector separat RCA (daca televizorul accepta pe o intrare separata RCA semnal audio - unele TV CRT si TV LCD am vazut ca au optiunea asta). Cred ca la asa ceva s-a facut referire in una din legaturile web de mai sus unde s-a facut trimitere. Daca se adopta solutia asta apare un semn de intrebare in cazul transmiterii sunetului si anume daca acest sunet va rezulta sau nu defazat fata de semnalul video util. E posibil sa se intample lucrul asta si cu siguranta se poate corecta, dar cu ce pret in final?

Numai Bine

Link spre comentariu

multumesc domnule roadrunner pentru rabdare si explicatii. Acum am inteles si eu cum sta treaba.

Domnule donpetru multumesc pentru idee, dar nu cred ca merita efortul si nici costurile. Voi mai achizitiona un cablu audio si atunci voi avea si sunet.

Cu respect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock