Sari la conținut

Controller Virtual Dj Homemade

Postări Recomandate

Salutare cum scrie si in titlu as dori sa-mi construiesc un controller pentru programul virtual DJ .Am vazut pe net facute din mouse`uri dar nu e cine stie ce...Vreau sa stiu daca de ex pot conecta un joistick pe port usb la program folosindu-l.(bine daca ar merge asa l-as modifica adica il alta carcasa alte butoane ... ) Sau un mixer homemade. orice mi-ar fi de folos decat tastatura ... :|

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4309-controller-virtual-dj-homemade/
Distribuie pe alte site-uri

Un mixer home made va puteti realiza dar o sa fie total independent de software-ul Virtual DJ. In acest sens, gasiti pe net o sumedenie de scheme, inclusiv aici in forum, dar daca nu aveti o experienta bogata in proiectare, mai ales PCB, atunci proiectul va fi sortit esecului din start. Intr-o asemenea situatie, s-ar putea sa iesiti mai ieftin daca va achizitionati un mixer audio separat de PC. Stiu ca nu e o solutie in spiritul DIY al electronicii, dar e bine sa vi se spuna si acest lucru.

Apoi, realizarea unui controller pentru softul VirtualDJ necesita cunostiinte temeinice de programare si, ceea ce este si mai greu, e faptul ca va trebui sa gasiti o modalitate sa aveti acces la codul sursa a acelui program VirtualDJ. Accesul la acel cod e o operatie aproape imposibila. Ati scapa mai usor daca programul - si nu am verificat lucrul asta - ar permite creerea separata de add-on-uri, care instalate in program sa-i confere soft-ului anumite abilitati de control a unor console DJ "reale". Problema e ca acest lucru depaseste cadrul un proiect hobby care sa fie dezbatut intr-un forum, nu ca nu s-ar vrea, dar de regula proiecte de o asemenea complexitate necesita persoane foarte bine calificate care mai mult ca sigur nu vor da gratis pe forum toate detaliile unui asemenea proiect. Nu mai mentionez aici partea digitala a controlerului care e alta poveste, cu alti oameni calificati si alti bani.

Daca credeti ca detineti cunostinte temeinice in domeniu, atunci va puteti angrena intr-un asemenea proiect, dar chiar as fi curios cat din acest proiect ati vrea sa postati in forum dupa cateva luni asidue de cercetare.

Deci, idei sunt multe dar daca existe limite, atunci incercati ceva simplu, cum ar fi un mixer audio home made. Dar inainte de a va hotara sa faceti lucrul asta, ganditi-va la un lucru: un mixer audio e mult mai greu de construit "ca lumea" decat un simplu amplificator audio. E mult mai greu si din cauza ca PCB-ul trebuie realizat intr-un anumit mod iar in multe cazuri acel mod e tocmai un PCB dublu strat cu SMD-uri. Realizarea in regim de electronist amator a unui cablaj imprimat in dublu strat si mai ales cu SMD-uri, nu e o sarcina foarte usoara.

Asadar, cantariti bine ce v-am spus mai sus si apoi hotarati-va.

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/4309-controller-virtual-dj-homemade/#findComment-39665
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock