Sari la conținut

incinte acustice fullrange cu Eminence Kappa pro 15A

Daniell77

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor,

Imi pare rau daca gresesc ca deschid un nou subiect dar nu am gasit pe nici un forum local sau nu ceva clar despre difuzoarele eminence seria Kappa.

In plus este prima data cind postez ceva pe forum si nu ma refer doar la acesta.

In fond as dori o parere, recomandare, despre difuzorul Eminence Kappa pro 15A.

Am un amplificator de 2x480 RMS/8ohm. Ce difuzoare mi-ati recomanda, daca considerati ca difuzorul de mai sus nu este potrivit, pentru doua fullrange (nu tin neaparat 15" pot fi si de 12" daca considerati ca merita) mid-bass si driver inalte ? Am in lucru si un amplif de 800/8ohm pentru subwoofer. Puteti sa-mi recomandati un dif si pentru subwoofer. Bugetul ar fi de sub 1000 ron/incinta numai pentru difuzoare pentru fullrange iar pentru subwoofer in jur de 700ron/dif.

Intentionez sa le folosesc pentru auditie personala si ocazional la sonorizari care sa nu depaseasca 100-150 persoane.

Am atasat pdf cu eminence kappa pro 15 A.

Multumesc.

Kappa_Pro_15A.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Difuzorul Kappa pro 15A l-am auzit mai demult si, ca o parere personala, as spune ca este un difuzor care suna destul de bine pentru clasa de difuzoare din care face parte, dar parca parca se putea mai bine.

Apoi, intotdeauna la un difuzor e bine sa urmariti din parametrii T/S urmatorii parametrii:

- sensibilitatea sau eficienta difuzorului (SPL redat in dB/W/m);

- parametrii de baza Qes si Qms, si implciit factorul de calitate total a difuzorului Qts;

- frecventa de rezonanta;

- produsul BL;

- Xmax sau Xlim.

Din acest punct de vedere Kappa pro 15A sta bine pe hartie.

Dar, nu este important nu mai woofer-ul. Sa stiti ca e mult mai importanta alegerea driver-ului si hornului, decat alegerea woofer-ul. O incinta acustica va suna mai bine pe un driver/horn de calitate si woofer asa si asa, decat pe un woofer de foarte buna calitate si driver-ul/horn-ul de proasta calitate sau asa si asa. Deci mare atentie ce driver si horn cumparati. Horn-ul se alege tinand cont si de tipul sonorizarii: in spatii inchise sau deschise. Personal am fost foarte multumit de driverele PAudio WN-D63, 44 etc. Reprezinta o solutie cu raport pret/calitate destul de buna. De woofere, nu as spune lucrul asta, desi exista cateva exemplare de woofere PAudio destul de reusite. Spre exemplu, am avut ocazia sa ascult woofere de 15inch PAudio, SAL, RCF si Eminence si clasamentul ar fi cam asa:

1. RCF

2. PAudio

3. Eminence

4. SAL.

Numai Bine

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns,

Incintele vor fi folosite numai in spatii inchise si ca genuri de muzica jazz, (cafe concert), rock, mai rar simfonica. Rar pentru sonorizari.

"As vrea ceva pentru sufletul meu".

Pina la urma se pare ca eminence nu mai face difuzoare ca altadata.

Ce parere aveti despre Beyma 15MI100 ca midbass ?

Avind in vedere cele de mai sus ce mi-ati recomanda? Bass si driver? Stiu ca e mai greu sa sune bine si jazz si rock.

Problema este bugetul de 2000 ron pentru toate cele 4 difuzoare.

Beyma 15MI100.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock