Sari la conținut

energie in c.a.

dandy71

Postări Recomandate

Din ceea ce am invatat in urma cu 20 de ani, eu stiu ca formula pentru calculul energiei electrice in c.a., este:

W=UxIxcosFix t , pentru energie in circuit monofazat;

W=radical din3xUxIxcosFix t, pentru energie in circuit trifazat;

W=radical din2xUxIxcosFix t, pentru circuit bifazat.

Doresc sa stiu daca am gresit undeva, pentru ca ieri am avut o discutie in contradictoriu cu unul dintre sefi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

energie reactiva activa aparenta? ca vad ca e notata W (care vine de la WATT si ar trebui sa fie activa, si atunci nu are treaba cu defazajul)

U, I sunt valori efective ? V e fata de neutru? (mi se pare ca in prima fosrmula folosesti tensinea de faza, iar in celelalte tensiunea de linie, si de acolo radicalul)

daca V e fata de neutru, e val efectiva, I este val efectiva

atunci poti calcula puterile partiale pe fiecare faza si le aduni.

Pefectiva = Va * Ia * cosFi + Vb * Ib* cosFi + Vc*Ic* cosFi

si evident le inmultesti cu timpul. (pentru energie)

RR

Cred ca toata confuzia e generata pentru ca ai folosit aceeasi notatie ("V") in prima formula pentru tensiunea de faza (fata de nul) iar in a doua tot "V" dar e tensunea de linie.

uite aici un exemplu:

http://wiki.answers.com/Q/How_do_you_calculate_3_phase_kWh_from_measuring_amps_on_each_phase

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Ca sa nu mai repet ce am scris in articolul de mai jos, va invit sa rasfoiti articolul:

http://www.tehnium-a...rului_de_putere

Deci, cand se utilizeaza in relatia P=3*U*I*cosFi, numarul 3, atunci marimile U si I sunt marimi de faza, efective. Daca se utilizeaza radical din trei, atunci marimile sunt marimi de linie (tensiunea de linie & curentul de linie). Aceleasi precizari sunt valabile si cand se calculeaza energia electrica cu relatia W= P*t.

Oricum, subiectul deschis se potriveste mai bine la sectiunea Intrebarile Incepatorilor, decat la Electroenergetica, si ca drept urmare o sa-l mut acolo.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock