Jump to content
ronin

echivalente tranzistori

Recommended Posts

va rog ! cine poate sa ma ajute cu un tabel de tranzistori rusesti echivalenti cu ce se gaseste pe piata romaneasca!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului!Dar eu nu doresc cataloage cu parametrii tranzistorilor ,ci tabele de echivalente pentru tranzistorii rusesti ,pentru ca nu se mai gasesc in comert.Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am nevoie de ajutor ! Caut echivalent pentru trazitorul rusesc P27A - ce echipeaza etajul de intrare al magnetofonului majak 203!

Daca ma poate cineva ajuta cu o informatie !

Sunt dispus sa-l inlocuiesc si cu tranzitor pe siliciu insa nu gasesc nimic similar!

Share this post


Link to post
Share on other sites

EFT(sau SFT) 353 sau 351, dar nu stiu unde mai gasiti, pentru a il inlocui cu siliciu, trebuie modificata si polarizarea.

Edited by miron1947

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spre norocul meu mai are tatal meu prin arhiva lui trazistori ceva eft-uri! Sper sa am noroc sa gasesc ceva printre ei!

Cat despre tranzistorii cu siliciu sunt constient ca trebuie schimbata polarizarea!

Sunt dispus sa fac trecerea la siliciu chiar cu modificarile de de rigoare, insa mie imi place mai mult cum suna acest mag cu tranzistorii pe germaniu in etajul de intrare!

Orcum daca nu gasesc nimic printre EFT-uri va voi contacta negresit dl. flomar!

Domnul miron multumesc pentru informatie !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu mai deschid alt topic,ce echivalent as putea folosi pentru 2SA1837(PNP;tensiune colector-emitor 230v;1A;ft=70Mhz) intr-un etaj final de amplificator cu cate 3 perechi de finali complementari 2SC5200/2SA1943,alimentat la +-75v?Amplificatorul avea ambele canale defecte:Primului canal i-am inlocuit finalii arsi+diode,rezistente..dar 2SA1837 a scapat,facut proba,ok.Al doilea la fel inlocuit finalii...dar 2SA1837 nu a scapat. Acest tranzistor este folosit ca si driver pentru finali,emitorul sau fiind "legat" prin cate o rezistenta de 3,3ohmi/1w la baza finalilor 2SA1943,iar colectorul in -75v.In principiu credca ar merge orice pnp cu specificatiile lui 2SA1837,dar sa aiba tensiunea colector-emitor minim 80v.Ce am momentan mai apropiat sa inlocuiesc este 2SA940(150v; 1,5A; ft=4Mhz.Ce ziceti ar merge?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar ce Vce are 2SA1837 ? Sigur nu v-ati uitat!

Daca o sa va uitati in datasheet-ul 2SA1837 o sa vedeti ca tensiunea Uce a acestuia este mult mai mare ca la TIP42C iar tensiunea de alimentare a amplificatorului, din ceea ce ati spus mai sus, reiese ca este +/-75Vcc. Acest lucru, coroborat cu faptul ca aproape toate exemplarele de TIP41C/42C existente pe piata sunt copii mai putin reusite ale originalului iar sansa sa cumparati ceva necorespunzator este destul de mare, m-a facut sa va recomand acele MJE15032/15033, pentru ca sunt mult mai potrivite in montaj iar exemplarele de la On Semiconductor existente pe piata, la distribuitori, sunt mult mai OK decat acele TIP41C/42C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai am s

Dar ce Vce are 2SA1837 ? Sigur nu v-ati uitat!

Pai am specificat mai sus ca are Vce 230v.O sa pun totusi TIP42C ca asta il am momentan,iar statia "nu mai poate sa astepte".O sa vad cum se comporta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.