Sari la conținut

echivalente tranzistori

ronin

Postări Recomandate

Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului!Dar eu nu doresc cataloage cu parametrii tranzistorilor ,ci tabele de echivalente pentru tranzistorii rusesti ,pentru ca nu se mai gasesc in comert.Va multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 year later...

Am nevoie de ajutor ! Caut echivalent pentru trazitorul rusesc P27A - ce echipeaza etajul de intrare al magnetofonului majak 203!

Daca ma poate cineva ajuta cu o informatie !

Sunt dispus sa-l inlocuiesc si cu tranzitor pe siliciu insa nu gasesc nimic similar!

Link spre comentariu

Spre norocul meu mai are tatal meu prin arhiva lui trazistori ceva eft-uri! Sper sa am noroc sa gasesc ceva printre ei!

Cat despre tranzistorii cu siliciu sunt constient ca trebuie schimbata polarizarea!

Sunt dispus sa fac trecerea la siliciu chiar cu modificarile de de rigoare, insa mie imi place mai mult cum suna acest mag cu tranzistorii pe germaniu in etajul de intrare!

Orcum daca nu gasesc nimic printre EFT-uri va voi contacta negresit dl. flomar!

Domnul miron multumesc pentru informatie !

Link spre comentariu

• 1 year later...

Sa nu mai deschid alt topic,ce echivalent as putea folosi pentru 2SA1837(PNP;tensiune colector-emitor 230v;1A;ft=70Mhz) intr-un etaj final de amplificator cu cate 3 perechi de finali complementari 2SC5200/2SA1943,alimentat la +-75v?Amplificatorul avea ambele canale defecte:Primului canal i-am inlocuit finalii arsi+diode,rezistente..dar 2SA1837 a scapat,facut proba,ok.Al doilea la fel inlocuit finalii...dar 2SA1837 nu a scapat. Acest tranzistor este folosit ca si driver pentru finali,emitorul sau fiind "legat" prin cate o rezistenta de 3,3ohmi/1w la baza finalilor 2SA1943,iar colectorul in -75v.In principiu credca ar merge orice pnp cu specificatiile lui 2SA1837,dar sa aiba tensiunea colector-emitor minim 80v.Ce am momentan mai apropiat sa inlocuiesc este 2SA940(150v; 1,5A; ft=4Mhz.Ce ziceti ar merge?

Link spre comentariu

Dar ce Vce are 2SA1837 ? Sigur nu v-ati uitat!

Daca o sa va uitati in datasheet-ul 2SA1837 o sa vedeti ca tensiunea Uce a acestuia este mult mai mare ca la TIP42C iar tensiunea de alimentare a amplificatorului, din ceea ce ati spus mai sus, reiese ca este +/-75Vcc. Acest lucru, coroborat cu faptul ca aproape toate exemplarele de TIP41C/42C existente pe piata sunt copii mai putin reusite ale originalului iar sansa sa cumparati ceva necorespunzator este destul de mare, m-a facut sa va recomand acele MJE15032/15033, pentru ca sunt mult mai potrivite in montaj iar exemplarele de la On Semiconductor existente pe piata, la distribuitori, sunt mult mai OK decat acele TIP41C/42C.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock