Sari la conținut

Separare echilibrata din trifazic in monofazic.

cristi38

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am o problema cu separarea echilibrata a unui bransament trifazat in monofazat.

Sunt in executie cu un bransament trifazat de 20 kw.Initial am calculat impreuna cu electricianul un consum de 12 kw pentru o linie separata monofazata si 6 kw tot monofazica pentru alimentarea unei case.Acesta ar fi un consum maxim pe care l-ar putea avea retelele.Practic,nu cred ca se va ajunge la 12 kw vreodata,atingandu-se max 6-7 kw intr-un consum normal.Distanta de la strada la casa este de 80 m iar de la casa pana la consumatorul de 12 kw este de inca 40 m.

Electricianul mi-a calculat un cablu de 2x25 mm pentru distanta de 40 m,celalalalt cablu de 80 m fiind de 4x10 mm.

Incepand lucrarile pentru consumatorul de 12 kw,cablul de 2x25 mm a si fost pus in pamant.Cel de 80m nu a fost inca tras,urmand sa se faca si asta tot prin pamant.

Acum,eu am aflat din diverse surse ca cel mai bine este ca trifazatul sa se imparta in mod echilibrat in distribuirea monofazata.

Am urmatoarele semne de intrebare.

1.Calculul facut de el pentru sectiunea cablurilor este bun?

2.Traseul monofazat de 12 kw nu va afecta buna functionare a instalatiei,fiind evident ca nu e impartire echilibrata?

3.Ce solutii ar putea fi pentru echilibrare?

Va multumesc.

Editat de cristi38
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 month later...

Sunt cateva nelamuriri: cablurile sunt de cupru sau aluminiu? A-ti scris ca linia de 6kw pentru alimentarea casei este monofazica,fiind de 4x10mm2.Eu cred ca-i tifazata.Daca din aceasta linie v-ati "intins" mai departe cu alta monofazata de 2x25mm2 nu prea vad rostul sa te legi cu o sectiune groasa de una subtire. Ce consumator aveti de 12kw monofazat?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock