Sari la conținut

TEMPORIZATOR REGLABIL

pozitron

Postări Recomandate

• 2 years later...
  • Răspunsuri 33
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am tot rasfoit forumul si nevrand sa deschid alt topic voi posta aici pe considerentul de temporizator reglabil, insa la 12V.

Am o inchidere centralizata auto cu temporizarea de cca 0,8 sec.

As dori sa ma sfatuiti cum sa fac sa pot obtine un timp reglabil intre 0,8 sec si 1,5 sec.

Am cautat schema electronica a montajului insa nu am gasit, pot sa va spun ca este "THOR". Condensatorii au valoarea de 10uF. Rezistorii sunt marcati maro/negru/portocaliu/auriu (10K?) As putea inlocui un rezistor cu un semireglabil? Care rezistor si ce valoare semireglabilul.

Montajul primeste impuls (-500mV) de la alarma prin 2 fire, o data ptr inchis, o data ptr deschis. Deduc ca pe placa sunt de fapt 2 temporizatoare...

Contactele din mijloc comanda motorasele de inchis/deschis.

Alte doua sunt + si - .

Multumesc.

post-29027-0-90785500-1402244421_thumb.jpg

post-29027-0-14783200-1402244422_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am tot cautat pe net dar nu am gasit schema acestui montaj. Pe tranzistori scrie: C 945 si mai jos G 518.

Nu cred ca e complicat, m-am mai documentat, si inteleg ca este vorba despre valoarea rezistor/condensator. Dar nu ma descurc singur.

Am incercat si am realizat si un montaj cu LM555 insa nu ma ajuta.

As prefera sa modific acest modul. Diferenta nu ar fi asa mare, m-ar interesa sa ajung la 1 sec - 1,2 sec...

Revenind la schema, as putea incerca s-o deduc din cablaj.... Ar ajuta asa? Sau ce anume ar trebui sa va spun mai exact?

Link spre comentariu

Ma uit la cablaj si incerc sa fac un desen insa am dubii in privinta reusitei....Mi-e sa nu inventez eu vr-o schema cu ocazia asta Oricum, incerc.

Ma gandesc acum ca daca piesele au tolerante asa mari probabil din cauza asta la mine mai mult inchide decat deschide usile...

Link spre comentariu

Am scos schema, e mai ciudat? dec?t credeam, de?i are o logic? a ei, oricum nu e complet?, se continu? cu partea de comand?, asta e doar pl?cu?a cu relee. Singura modalitate de a m?ri timpul e schimbarea valorii celor doi condensatori, pe ghicite, c?ci fiecare e legat de c?te un releu (la propriu). Se pot pune ?i cond polariza?i, respect?nd regula: C1 cu plusul spre R1, C2 cu plusul spre R2.

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock