Sari la conținut

Incinta inchisa BT EW-08EP

NightAddict

Postări Recomandate

Salut, vreau sa fac niste incinte pe 3 cai, am ales mdf ignifugat de 18 mm ca material, media este inchisa, deci trebuie sa calculez incinta numai pentru difuzorul de joase. Incintele sunt sateliti la un sistem 5.1, iar pentru joase am difuzoare BlueTech EW-08EP. Din datele care le-am gasit pe internet au urmatoarele caracteristici:

Fs:64hz

Effective piston diameter: 165mm

Vas(litres): 22.1

Mmt(gm): 17.76

Qts: 1.27

Qms: 6.63

Qes: 1.57

BL(Txm): 5.02

Cms(mm/N): 0.34

Le(mH): 0.77

Sensibilitate:91db

Rms:50w

Dimensiune:8 inch

Raspuns in frecventa (Hz): 64-6000

Am calculat cu AjSealedDesigner(am folosit si winisd-si e la fel) la un Qtc de 1.5 si a rezultat 56 de litri cu un Fb de 75.5 si un F3 de 52.8. Asta inseamna ca frecventa de acordare a incintei este de 75hz(?), fiind mai mare decat Fs care este de 64hz, deci este in regula daca fac incinta de 56 de litri? Cineva mi-a spus sa fac incinta de 20 de litri, ceea ce inseamna un Qtc de 1,84 si un Fb de 93 si F3 de 63, fiindca daca o fac de 56 de litri fortez difuzorul, si se va misca prea mult. Ce dimensiune ar fi mai potrivita pentru el?:music_guitarred:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

difuzorul tau are Qts prea mare, nu prea merge in bass reflex, pentru ca o sa sune ca in oala (dar poate iti place!).

iar 56 litri e prea mult pentru difuzorul ala. Eu as alege un 25...30 litri.

O incinta bass relfex, din ce am citit si mi-am mai spus dl. donpetru, se acordeaza la frecventa de rezonanta a wooferului. Asta e o regula batuta in cuie. Cu cat F3 e mai joasa, cu atat membrana difuzorului va fi nevoita sa faca o cursa prea mare. Deci, cine ti-a zis, ti-a zis bine.

parerea mea e sa incerci in prima faza o boxa inchisa nu bass reflex.

Link spre comentariu

Inchisa vroiam sa fac, am vazut ca are qts prea mare pentru reflex, am lasat o distanta de 2 cm intre difuzoare si a iesit 51 inaltime interioara, respectand golden rule a iesit 30.5 cam, deci 29 de litri efectiv, probabil ca o sa vad azi cum suna.

Editat de NightAddict
Link spre comentariu

Revin cu pareri. Am folosit prima oara incinta goala de 29 de litri de care nu am fost multumit, asa ca am redus incinta la 17 litri(am scazut volumul difuzoarelor) si am bagat in fiecare 330g de lana dintr-o plapuma veche. Pe inalte si medii am folosit condensatoare bipolare de 4,7 respectiv 10 uf, filtre nu am avut timp sa fac deocamdata. Satelitii contin joase ew-08ep, medii g5001 si tweetere e128, iar centrul 2xg5001 si un e128. De rezultat, pot zice ca is multumit, se aud cat de cat ok :furiouslightning: Aici sunt si niste poze, in realitate arata mai bine, oricum nu ma uit toata ziua la ele, mai mult le ascult.

post-18361-027347300 1327964995_thumb.jpg

post-18361-007492400 1327964997_thumb.jpg

post-18361-002103400 1327964999_thumb.jpg

post-18361-019960600 1327965000_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock