Sari la conținut

Greva anti-SOPA

Vizitator uuciN

Postări Recomandate

• 2 weeks later...

O sa reproduc aici unul din comentariile pe care l-am facut in una din adresele web de mai sus:

Eu va propun sa va imaginati macar un pic sa fiti in situatia unui om care creeaza un software si vrea sa faca ceva bani vanzandu-l pe internet. Sa presupunem ca omul vinde soft-ul cu 10USD. Si-a facut un plan de afaceri modest si preconizeaza ca va vinde 1000 de copii ale softului. Acum, un nea Ghita, un personaj notoriu care se regaseste in majoritatea adolescentilor romanii putin ametiti, cumpara softul si ce spun: nu ar fi rau sa-l incarce pe un site gen torrent. Si asta si face. Dupa aceea, omul nostru din acest scenariu, constata ca ii se duce dracului intregul plan de afaceri. Si sa stiti ca sunt cazuri de astea pe internet cu duimul. Acum va propun sa fiti in pielea omului asta! Ati fi pro ACTA ? Eu cred ca da.

V-am spus scenariul de mai sus, inspirat de viata de zi cu zi, pentru a vedea si celalalta jumatate plina a paharului. Sper ca prin acest exemplu sa integeti ca pentru cei care au drepturi de autor si vor sa castige un ban, atitudinea unora care acceseaza netul a atins limite nesimtite de-a binelea. Ba mai rau, nesimtirea asta este perpetua asa fara nicio mustrare de constiita.

Sa stiti ca nu sunt programator de meserie, dar aveam intentia sa scriu ceva cartii si sincer sa va zic, chiar daca as apela la un format scris, si asta a ajuns sa fie scanat si piratat in masa. Aceasta atitudine m-a facut sa renunt. Concluzia e ca incetul cu incetul, daca nu se va aplica masura proACTA, viitoarele generatii vor avea din ce in ce mai greu acces la o informatie actualizata (ma refer la cartiile tehnice) si se vor instrui citind cartii din 1900 toamna, lucru ce nu e deloc placut. Chiar acum am constatat ca ceea ce iese pe la librarii in domeniul tehnic, sunt carti scrise din carti mai vechi si foarte foarte rar mai gasesti ceva de calitate.

Deci, va rog sa tineti cont si de aceste aspecte pe le-am expus mai sus inainte sa va hotarati daca sunteti sau nu pro ACTA.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator uuciN

Ceea ce aţi spus mai sus este perfect adevărat şi s?nt total de acord cu dvs.

Problema apare ?n momentul ?n care eşti monitorizat, ce situri accesezi, ce descarci etc.

Este inacceptabil ca cineva să poată pătrunde ?n PC-ul meu şi să poată vedea tot ce am eu pe acolo.

N-ar strica să citiţi şi mesajele pro şi contra din josul paginii

http://www.evz.ro/detalii/stiri/internetul-ar-putea-fi-cenzurat-romania-a-semnat-acta-963483.html

Eu cred că lumea nu-şi dă seama de gravitatea situaţiei şi mai cred că ideea ACTA este bună ?n principiu, ?nsă

documentul trebuie revizuit ?n ceea ce priveşte libertatea şi intimitatea utilizatorului de internet.

Cenzura nu a rezolvat niciodată problemele de nici un fel, ci dimpotrivă, a generat altele.

Link spre comentariu

Deci, ca sa completez spusele mele de mai sus, "legea ACTA" fara doar si poate ar trebuit votata si aplicata in lume dar inainte de a face asta ar trebui sa se stabileasca clar la nivelul oricarei tarii limitele si conotatiile legii. Propuneam in unul din comentariile postate in link-urile web de mai sus, o asa-zisa protectie pe orice continut sau proiect de cca.10 ani, urmand ca dupa aceasta perioada sa se poate descarca de pe internet gratis continutul respectiv. Cred ca ar fi o masura care ar impaca o mare parte din producatorii si cumparatorii de soft, carti sau filme. Totusi, s-ar putea sa existe si o mica patura de protestantii care nu o sa le convina lucrul asta. Spre exemplu, sunt lucrarii care au drept de autor a continutului pe viata sau pe intreaga viata a autorului. Asemenea lucrari s-ar putea nominaliza fara a da nastere la interpretarii, desi e destul de greu de acoperit toate domeniile de activitate.

Numai Buna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock