Sari la conținut

cum credeti ca o sa scoata din apa vasul Concordia naufragiat

elco

Postări Recomandate

Am o intrebare: cum credeti ca o sa scoata din apa vasul Concordia naufragiat ? Exista vreo sansa sau il lasa acolo?

http://www.youtube.com/watch?v=L8dDg0CoaQA&feature=player_embedded#! http://www.youtube.com/watch?v=VRxqAT5DXi4&feature=related

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna au luat legătura cu autorităţile italiene Protecţia Civilă a Provinciei din Grosetto, care gestionează operaţiunile de salvare a pasagerilor de pe nava de croazieră Costa Concordia, naufragiată în Marea Mediterană -, pentru a se informa dacă printre persoanele aflate la bordul navei sunt şi cetăţeni români şi care este situaţia acestora.

Conform declaraţiilor prefectului din Grossetto, la ora 11,00 (ora locală), au fost confirmate trei persoane decedate şi 14 răniţi. Din informaţiile obţinute până în prezent rezultă că printre decedaţi nu se află cetăţeni români. Operaţiunile de salvare a pasagerilor sunt în desfăşurare, precizează MAE, citat de Agerpres. Potrivit sursei, având în vedere amploarea operaţiunii de salvare, nu a putut fi furnizată o situaţie centralizată pe naţionalităţi a pasagerilor salvaţi şi a personalului de la bord.

Potrivit informaţiilor de la compania Costa Crociere, douăzeci de turişti români se aflau la bordul navei. Alţi 50 de români făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei. O parte dintre cetăţenii români salvaţi de navele care au intervenit la locul incidentului au fost transferaţi, împreună cu alţi pasageri, la bordul unui feribot, care se află în drum spre portul Livorno.

Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) menţin legătura permanentă cu Protecţia Civilă din Grossetto, pentru a obţine informaţii actualizate cu privire la situaţia cetăţenilor români şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o impune.

Conform companiei, la bordul navei de croazieră Costa Concordia se aflau în total 4.229 de persoane, dintre care 3.216 pasageri.

Bilanţul provizoriu al accidentului în care o nava de croazieră a eşuat în largul insulei italiene Giglio este de trei morţi şi circa 40 de răniţi, transmite Mediafax. Potrivit Costa Crociere, dintre cei 3.216 pasageri, 989 erau italieni, 569 erau germani, 462 francezi, 177 spanioli, 129 americani, 127 croaţi, 108 ruşi, 74 austrieci, 60 elveţieni, 46 brazilieni şi 46 japonezi. La bordul navei erau şi 42 de olandezi, 33 de ucraineni, 30 sud-coreeni, 20 de români, 26 din Hong Kong, 25 de britanici, 21 de australieni, 17 argentinieni, 13 taiwanezi, 12 canadieni, 12 chinezi, 11 portughezi, 10 columbieni, 10 chilieni şi 9 turci.

post-8223-092492500 1326634373_thumb.jpg post-8223-098975600 1326634380_thumb.jpg

Editat de elco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu cred ca lasa acolo vasul, la cat costa!!!!!!! :thumbup3:

Cum l-ar scoate din apa? Chiar as vrea sa stiu si eu!

Link spre comentariu

Eu nu cred ca lasa acolo vasul, la cat costa!!!!!!!...

Depinde cat costa repunerea pe "chila dreapta" a navei. Daca faci o plimbare de-a lungul litoralului romanesc (inclusiv in statiunile turistice) se pot numara zeci de astfel de epave abandonate - unele de forte multe zeci de ani.

...Cum l-ar scoate din apa? Chiar as vrea sa stiu si eu!

In principiu, repunerea pe linia de plutire a unei epave, se face cu flotoare pneumatice. In realitate o astfel de treaba este foarte greu de realizat, iar operatiunile inghit de asemenea bani. O dovedeste "afacerea" Rostok.

Link spre comentariu

Am citit de curand intr-un ziar ca le frica propietarilor sa nu alunece vreo 100metri adancime in larg de pe stancile pe care se afla acum semiscufundat vasul. Asta cica ar fi cea mai mare temere a lor.

Cum o sa-l scoata de acolo? Greu de spus si mai ales greu de deplasat pana intr-un port unde sa-l reconditioneze.

Editat de electricianu2010
Link spre comentariu

De scos apa nu cred ca este o problema, exista pompe, c-am vazut poze cu el si si este esuat pe un banc de nisip pe o parte, deci apa a intrat peste bord, nu printr-o spartura.O varianta ar fi flotoare atasate pentru a-l ridica de pe banc si ulterior remorca.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Desi nu am urmarit evolutia problemei,inca nu inteleg ce au cautat asa aproape de tarm cu un "vaporas asa mic" la care ii "trebe" apa multa si spatiu de manevra :flag_of_truce:

O fi vrut sa puna picioru' de pe vas direct pe tarm...

Link spre comentariu

nu inteleg ce au cautat asa aproape de tarm

Nu stiu, dar cred ca a fost o manevra gresita, avand in vedere ca l-au arestat pe capitan.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Mai curand cred ca va avea soarta epavei de la costinesti,daca costurile 'salvarii"si a reparatiilor ulterioare vor depasi valoarea ei,oricum si-au scos o parte din bani din asigurari...si-l fac obiectiv turistic gen Turnul din Pisa

Editat de biela
Link spre comentariu

Mai curand cred ca va avea soarta epavei de la costinesti,

Nu cred, este un vas mult mai scump, nu un simplu cargo ca cel de la Costinesti si vad ca deja au chemat o firma olandeza sascoat combustibilul, probabil pentru a o usura in vederea cresterii flotabilitatii pentru a putea fi remorcata si extrasa din acel loc. Editat de miron1947
Link spre comentariu

Am auzit in presa ca se gandesc sa scoata vasul de acolo cu ajutorul unor baloane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vasul Concordia va fi mutat cu ajutorul unor baloane

Operaţiunea foarte delicată de mutare a vasului de croazieră Costa Concordia din apropierea insulei Giglio ar putea ?ncepe prin ataşarea unor baloane imense care ?l vor reaşeza pe linia de plutire, a anunţat preşedintele companiei, Pier Luigi Foschi.

?n cursul unei conferinţe de presă organizate la Genova, Foschi a declarat că ?nainte de ?nceperea operaţiunii ar urma să fie scos combustibilul. "Ar putea fi utilizate baloane, iar apoi, c?nd va fi pe linia de plutire, nava va fi trasă de remorchere. Ridicarea navei Costa Concordia este una dintre cele mai grele operaţiuni din lume", a subliniat el.

Foschi a declarat că ?nţelege preocupările exprimate de ministrul italian al Mediului, Corrado Clini, ?n legătură cu riscul ecologic. "Nu vom aduce nava pe linia de plutire dec?t ?n momentul ?n care vom fi siguri că mediul va fi protejat. Vom scoate combustibilul", a spus el.

Link spre comentariu

Vasul Concordia va fi mutat cu ajutorul unor baloane

Pai sunt flotoare, adica niste saci gonflabili din material rezistent legate intre ele cu chingi care trec pe sub vas, am vazut asta la Discovery cum au ridicat un vas scufundat complet.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock